www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gorenje TV
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 15, 2010 8:13 pm    Naslov sporočila:  Gorenje TV Odgovori s citatom

Imam Gorenjev TV (tip bom ugotovil do naslednjega posta), ki pa je začel naključno menjati svetlost intenzivnost barv in kontrast. Pa me seveda zanima kje naj se ga lotim. S popravilom TV-jev nimam kaj dosti izkušenj, zgleda pa da jih bom v tem primeru dobil Razz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.23
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 15, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prepiši oznake s tablice, mogoče bo treba tudi slikati notranjost, če se iz oznak ne bo dalo točno ugotoviti katera sašija je.

Namreč Gorenje ima več različnih sašij in je brez tega podatka težko kaj svetovati, edino to lahko rečem: Ko boš TV odprl, najprej spihaj prah, včasih tudi nanos prahu povzroči vse sorte težav, sploh če se navlaži ali je že sam po sebi prevoden.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno sem ga premaknil, da sem prišel do podatkov.

Model: TV 70 STS
Tip: E9-S28AC
Art: 663130

Malo sem opazoval dogajanje in imam občutek, da je vse skupaj povezano s segrevanjem, torej bo verjetno za zamenjat kakšen element, ki mu je potekla življenjska doba.

Če ima kdo kakšen namig, shemo Rolling Eyes, kar na dan z besedo Smile
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2010 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sicer nimam namiga, bi ti ga pa znal dati povsem običajen fen za lase, le snop toplega zraka usmeri bolj na ozko.
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 20, 2010 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Da, znal bi bit kriv kakšen elko.
Shema v priponki.

LP, Matic

Gorenje šasija E9 SLO.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Gorenje šasija E9 SLO.pdf
 Velikost datoteke:  8.52 MB
 Downloadano:  140 krat

Nazaj na vrh
zahac
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32
Aktiv.: 0.72
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 7:14 am    Naslov sporočila:  Šasija E10 Odgovori s citatom

Ali ima mogoče kdo navodila za šasijo E10 za gorenje TV ?
Namreč takšno kot pričujoča za E9.
Meni se je TV pokvaril, proč vreči se mi zdi škoda, sumim pa na napako na video plošči.
Za pomoč se zahvaljujem !

LP zahac

rrok1989
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 15:20
Aktiv.: 0.33
Kraj: Mislinja

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 7:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Jaz pa imam Gorenje TV, šasija 11 + imam original načrt. Televizor je star že precej let, zdaj pa je začel zafrkavat. Vem da se načeloma ne splača popravljat, pa vendar napaka ni tako huda in tudi vem da je tu na forumu veliko starih serviserjev ki še obvladate te televizorje v nulo. Problem je v tem da televizor sam po določenem času prestavi na drug program.

Televizorja še nisem odpiral, sem samo gledal po shemi, predvidevam da bo napaka kje v kontrolnem delu, kjer se nahaja mikrokontroler, ki sprejema signal z daljinca, s tastature, prikazuje na Led displayu, ter navsezadnje generira kolikor sem se že zanimal po internetu I2c komunikacijske pulze za tuner. Za bolj specifično diagnozo bi prosi strokovnjake! Naj še povem da daljinec verjeno ni kriv, saj je izgleda eden prvih in je potrebno kar točno nameriti da kaj prime, TV se prestavlja ko je daljinec na mizi in ni možno da od tam Tv sprejel kak signal.

Poleg tega je tudi slika v spodnjem delu ekrana v ožjem območju malenkost popačena, kar bi pripisal vertikalni odklonski stopnji in sicer sem v shemi našel kondenzator 2200 uF ki je zvezan zaporedno z odklonsko tuljavo-na tem mestu je v načrtu narisana lepa žaga, sklepam pa da je tu neka motnja zaradi česar prelet žarka navzdol nima več enakomerne hitrosti in se slika popači, ta kondenzator bi zamenjal, je pa polega tega kondenzatorja tudi trimer 100 ohm-mogoče kdo ve kako funkcijo ima?

matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 8:27 am    Naslov sporočila:  Re: Šasija E10 Odgovori s citatom

zahac je napisal/a:
Ali ima mogoče kdo navodila za šasijo E10 za gorenje TV ?
Namreč takšno kot pričujoča za E9.
Meni se je TV pokvaril, proč vreči se mi zdi škoda, sumim pa na napako na video plošči.
Za pomoč se zahvaljujem !

LP zahac

Zdravo!

Imam tudi E10 (V priponki).
Ne vem, kaj je narobe, ampak pri tej šasiji so pogosto krivi SMD elkoti v konzervi.

LP, Matic

Gorenje šasija E10 SLO.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Gorenje šasija E10 SLO.pdf
 Velikost datoteke:  4.73 MB
 Downloadano:  65 krat

Nazaj na vrh
rrok1989
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 15:20
Aktiv.: 0.33
Kraj: Mislinja

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo zdaj sem našel še malo boljšo shemo za TV, torej bi kdo pogledal kje bi lahko bil vzrok za samodejno preklapljanje programov?

Tisti timer 100 Ohm (R338) je zgleda za skaliranje slike po vertikali, po moje bo res za popačenje v spodnjem delu slike kriv samo kondenzator C321?

GORENJE K11.pdf
 Opis:
Servisna shema K11 TV

Download
 Ime datoteke:  GORENJE K11.pdf
 Velikost datoteke:  1.29 MB
 Downloadano:  46 krat

zahac
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32
Aktiv.: 0.72
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2010 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za načrt, sedaj pa iskanje !

Zalena slika včasih je (bila), potem pa še to izgine.
Sumil sem ekran, pa je z drugim isto !!

LP zahac

bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepše se zahvaljujem za shemo. Malo sem pozabil na tole temo, druge obveznosti pač.

Bom poročal ko se lotim popravila Very Happy
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.90
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem oziroma imam podoben problem pri isti televiziji, katera je od žlahte in je zame najbolj tečen primirek napake do zdaj.Namreč ko obračam na program mi vedno preklopi nazaj na prvi Evil or Very Mad ..No seveda pade sum na kontroler.Zamenjam..enako.Zdaj pa iskat problem..vse sem prevohal ,pa ne najdem logičnega zaključka.Ker sem televizor dobil v dar, kajt sliko ima brezhibno.Sem dal pokrov gor in ga vskladiščil v kotu pol leta nazaj na to da bo čas..zdaj imam drugega dela dosti..Še tricevnik ki bi v štirinajstih dnevih bil končan, zaradi drugih reči stvar po malem vlečem.Imam kdaj po dve reči na pultu.Pa ko je čas že pride nekdo s pastirjem pod roko itd.Moram pa priznati, da me je ta napaka na temu tv res naredil siv las..Ko bi vsaj dobesedno kaj crknilo ne pa take džinžule od napake ..pa ravno toliko da je stem televizor neuporaben.Upam da bom našel vzrok..Moram jo pa ..tako se človek kaj nauči..čene pa tud prav po svoji vrednosti da bo kak sestaven del prišel prav.Po svoje mi jo je škoda saj ima lepo sliko..Bomo videli
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aliboy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08
Aktiv.: 0.37
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KlavdijC...da nimaš slučajno kje v bližini daljinca, na kateremu je pritisnjena tipka 1?
Z nekim podobnim "problemom" sem se že tudi sam ukvarjal; televizor je skoz ugašal d'oh!

LP

KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.90
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 23, 2010 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne Aliboy Very Happy ..ta bi bila dobra.Tu bi pa res dobil sive lase hi.Veš,tudi če pritiskam gumbe na tvju za pr+,- je stvar taka da vedno vrže na številko ena po programskih številih..dalinec sem pa povohljal ravno stem namenom pa je brezhiben..nekaterim malce zamazanim kdaj ne skoči kak stisnjen gumb nazaj ven.Zaradi tega sem ga pa dobil v dar.So kupili večjo škatlo ..hvala bogu da se ne mudi sto škatlo več zaradi tega.
Nazaj na vrh
torentino
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Jun 2010 17:45
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 29, 2010 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakaj, je to tista z petimi tipkami odspredaj? Mene sta že dve hecali z čudnimi efekti in preklopi zaradi tipk, ki so puščale nekaj 100kohmov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni