|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smeš, zamenjat, ampak učinka pa ne bo nobenega. Ima spajkalnik premajhno napetost za kakšno konkretnejšo dolžino žice.
Jaz sem pri svoji žagi za stiropor uporabil krom žico (elektrodo) debelo mislim da 0,8mm (trpežnejša od cekasa in baje se manj razteza) in sem pri dolžini nitke cca 120cm potreboval okoli 28V napetosti- no, toliko sem nameril v praznem teku. Kolikšen tok teče skozi nitko, ne vem več. Žaga je do sedaj že oblekla dve hiši, nitka še vedno prva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojz54 Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.83 Kraj: Portorož
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje se dobi wolframova žica? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker se običajno spomnim kaj narediti v soboto popoldan. Nekaj za rezanje stiropora je bilo takrat. Okvir na brzino skupaj zbijem . Kaj pa žica? Po nekaj poizkusih različnih materialov ugotovim, da je vrtnarska žica (tista za privezovanje rastlin oblečena ponavadi v zelen trak) še najboljši približek. 12V transformator ~ 1m žice pa "gasa". Je že kar nekaj stiropora odrezanega pa še kar prva. Za domačo uporabo se mi zdi v redu. Pa še poceni, 30m 1 - 1,5 €, dobiš pa jo v vsaki trgovini, ki ima vsaj malo vrtnarstava. V nuji bi pa v cvetličarni kak meter "nafehtal".
Samo moj predlog. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni