www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led razsvetljava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.01
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 7:11 pm    Naslov sporočila:  Led razsvetljava Odgovori s citatom

Lep pozdrav,

Imam eno precej veliko prošnjo. Ker se boljša polovica ne more odločit glede led razsvetljave v novem stanovanju bi prosil, če ima mogoče kdo doma tako izvedeno razsvetljavo da tule prilepi kako fotko kako stvar izgleda.

Zanima me predvsem kaj v smislu:

Led panel

Ali pa recimo :

Led svetilka.

Hvala že v naprej.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.41
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

intra lightning imajo večinoma LED svetila in ima v BTCju, mislim da v kristalni palači ali tam nekje ob tistem parkirišču(vem da je v 1. nadstropju), razstavni salon in gresta lahko pogledat kako to zgleda v živo.
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.67
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si za v delavnico izdelal nekaj stropnih svetilk z uporabo LED trakov v tem stilu. Čez ploščo pride še zamegljeno (matte) pleksi steklo.

leds.jpg
 Opis:
Led plošča
 Velikost datoteke:  71.23 KB
 Pogledana:  42 krat

leds.jpg

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.74
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imamo na šihtu na hodnikih v spuščenem stopu vdelane LED svetilke. Prej omenjena firma je dobavila. Je toplo bela svetloba, primerne jakosti, brez črtastih senc (kot se to pojavi pri led trakovih brez difuzorja).
Luč, ko jo pogledaš, je premera ene 10 cm in notri je samo ena rumena plošča, barve rumenjaka. Sveti dokaj ozek snop navzdol. Malo se razglej po trgovinah.

LED panoji po mojem osebnem mnenju ne bodo najboljša rešitev, ljudje smo le navajeni na bolj točkasto svetlobo kot pa da hodi z vseh strani po malo.

danger_zone
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Okt 2011 10:14
Aktiv.: 0.36
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Midva sva za stanovanje kupovala luči Philips, v trgovini: http://www.interluxtrade.si/

Kar se pa tiče vgradnih luči, led panelov, raznih stikal, napajalnikov... sva večino vzela na spletni trgovini INLED.

Ker se po poklicu električar, sem večino razsvetljave naredil sam s pomočjo led traku ter alu profili. Na ta način sem dnevni prostor res dobro osvetlil, ter tudi izgled ko so luči prižgane je res prijeten.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gorazdkop
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19
Aktiv.: 0.72
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

danger_zone
lahko kakšno sliko osvetljene dnevne?
Nazaj na vrh
danger_zone
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Okt 2011 10:14
Aktiv.: 0.36
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda lahko, dodam proti večeru ko se vrnem iz službe. Naj pripomnim še da imam skozi dnevno sobo na dveh straneh razporejenih 10 vgradnih led luči(topla bela.) Za glavno dekoracijo pa sem si zamislil osvetlitev predvsem stropa dnevne sobe. Uporabil sem led trak ter alu profile(široki profil). Usmeril sem jih v strop, od katerega se svetloba potem zelo lepo odbija proti tlem. Profile sem tako skril, da ob pogledu amaterja ni moč ugotoviti iz kje prihaja bela svetloba.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 488 dni