|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.01 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 7:11 pm Naslov sporočila: Led razsvetljava |
|
|
Lep pozdrav,
Imam eno precej veliko prošnjo. Ker se boljša polovica ne more odločit glede led razsvetljave v novem stanovanju bi prosil, če ima mogoče kdo doma tako izvedeno razsvetljavo da tule prilepi kako fotko kako stvar izgleda.
Zanima me predvsem kaj v smislu:
Led panel
Ali pa recimo :
Led svetilka.
Hvala že v naprej.
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.41 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
intra lightning imajo večinoma LED svetila in ima v BTCju, mislim da v kristalni palači ali tam nekje ob tistem parkirišču(vem da je v 1. nadstropju), razstavni salon in gresta lahko pogledat kako to zgleda v živo.
_________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.67 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si za v delavnico izdelal nekaj stropnih svetilk z uporabo LED trakov v tem stilu. Čez ploščo pride še zamegljeno (matte) pleksi steklo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
71.23 KB |
Pogledana: |
42 krat |

|
_________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.74 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2014 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Imamo na šihtu na hodnikih v spuščenem stopu vdelane LED svetilke. Prej omenjena firma je dobavila. Je toplo bela svetloba, primerne jakosti, brez črtastih senc (kot se to pojavi pri led trakovih brez difuzorja).
Luč, ko jo pogledaš, je premera ene 10 cm in notri je samo ena rumena plošča, barve rumenjaka. Sveti dokaj ozek snop navzdol. Malo se razglej po trgovinah.
LED panoji po mojem osebnem mnenju ne bodo najboljša rešitev, ljudje smo le navajeni na bolj točkasto svetlobo kot pa da hodi z vseh strani po malo.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danger_zone Član

Pridružen-a: Tor 04 Okt 2011 10:14 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.36 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2014 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Midva sva za stanovanje kupovala luči Philips, v trgovini: http://www.interluxtrade.si/
Kar se pa tiče vgradnih luči, led panelov, raznih stikal, napajalnikov... sva večino vzela na spletni trgovini INLED.
Ker se po poklicu električar, sem večino razsvetljave naredil sam s pomočjo led traku ter alu profili. Na ta način sem dnevni prostor res dobro osvetlil, ter tudi izgled ko so luči prižgane je res prijeten.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2014 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
danger_zone
lahko kakšno sliko osvetljene dnevne?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danger_zone Član

Pridružen-a: Tor 04 Okt 2011 10:14 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.36 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2014 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda lahko, dodam proti večeru ko se vrnem iz službe. Naj pripomnim še da imam skozi dnevno sobo na dveh straneh razporejenih 10 vgradnih led luči(topla bela.) Za glavno dekoracijo pa sem si zamislil osvetlitev predvsem stropa dnevne sobe. Uporabil sem led trak ter alu profile(široki profil). Usmeril sem jih v strop, od katerega se svetloba potem zelo lepo odbija proti tlem. Profile sem tako skril, da ob pogledu amaterja ni moč ugotoviti iz kje prihaja bela svetloba.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 488 dni