www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC18LF2450-I/SP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 7:46 pm    Naslov sporočila: icon_question PIC18LF2450-I/SP Odgovori s citatom

Ravnokar sem dobil potrdilo o poslanih samplih. Očitno sem se pri naročevanju zaj*Evil or Very Mad Naročiti sem mislil zgoraj omenjen pic brez "L". Kaj sploh tisti "L" pomeni?
Nikjer na njihovi strani tega nisem zasledil niti teh picev ni na standardem seznamu. Prav tako ne nejdem datasheta- ravno sedaj sicer vlečem dol datashet za 18F2450.
Nekoč se mi zdi, da sem nekje prebral, da naj bi ti delali že pri 2V. Skrbi me to, da v nobenem softwaru za progamator nimam vpisanega tega pic-a. Upam, da se programira kot 18F2450 Confused

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pač pomeni da je low voltage verzija. Gre mislim da do ene 2,5V, vendar si pri nižjih napetostih omejen s frekvenco delovanja (vse to je opisano v datasheet-u). Za programiranje pa daš kar 18F2450, ker je to enak procesor, le da je tvoj sposoben delovanja pri nižjih napetostih.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Djurodrljaca je napisal/a:
To pač pomeni da je low voltage verzija. Gre mislim da do ene 2,5V, vendar si pri nižjih napetostih omejen s frekvenco delovanja (vse to je opisano v datasheet-u). Za programiranje pa daš kar 18F2450, ker je to enak procesor, le da je tvoj sposoben delovanja pri nižjih napetostih.

Hvala, točno to je - ravno našel v datashetu. Še boljša varianta Wink

Standard
devices with Enhanced Flash memory, designated with
an “F” in the part number (such as PIC18F2550),
accommodate an operating VDD range of 4.2V to 5.5V.
Low-voltage parts, designated by “LF” (such as
PIC18LF2550), function over an extended VDD range
of 2.0V to 5.5V.

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boljsa glede napetosti, najbrz pa ne tudi glede hitrosti Confused
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 22, 2006 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega sem naročil zaradi podpore USB V2.0. Do sedaj še nisem delal ničesar v smeri USB. Zanima me, če je kdo to z omenjenim picem že delal?
slawc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43
Aktiv.: 0.89

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 23, 2006 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se bos namucil. USB je vse ostalo prej kot pa kaksen UART. USB je tipicen primer kako [insert your favorite z word here] male razvijalce.
Moras se zavedati, da je USB kot periferija v kaksnem kontrolerju samo goli vmesnik do USB linije. USB vedno zahteva kar zapleten stack v samem mikrokrmilniku, driverje in software na PCu (razen, ce se ne omejis na HID naprave, CDC in Mass storage, ki olajsajo delo na PC strani).

Se mi zdi da so resitve tipa FTDI, Silabs, TI z pretvorniki USB<->UART edina pametna resitev "za doma".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 23, 2006 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

slawc: Odvisno... V CCS C compilerju sem videl primer implementacije HID naprave (miška, tipkovnica, joystick) in niti ni bila tako zelo zahtevna na pogled ... Še sploh ugodno je to, da večina OS-ov HID naprave prepozna brez kakšnih dodatnih driverjev.
Jaz trenutno čakam, da bodo pri kitsrus izdali novo verzijo firmware-a, ki bo podpirala PIC18 serijo z USB vmesniki. V sssemblerju se pa takšne zadeve jaz ne bi spravil delat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 23, 2006 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkušal sem USB z 18f4550, assembler. Propadlo... Potreboval sem usb in asinhroni uart naenkrat v uporabi. USB<>serijski pretvornik ni problem narediti. Ker pa se ga priključi na asinhroni port, le ta zmanjka...

Nekega praktičnega, delujočega primera žal nisem našel.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni