|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grsovlan Član

Pridružen-a: Pet 17 Jul 2009 17:47 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.02 Kraj: 3311 Šempeter
|
Objavljeno: Sob Feb 22, 2014 5:37 pm Naslov sporočila: Umik oglasa Ebay |
|
|
Na Ebay-u sem na avkcijo ponudil pretečen slovenski potni list, vendar sem po dobrih dveh urah prejel obvestilo, da je oglas umaknjen ker krši njihovo "politiko" o prodaji takšnih stvari??
Pa sem malo brskal in ugotovil, da se takšni predmeti (pretečeni potni listi, osebne izkaznice, vozniške ...) prodajajo za "med" kot collectibels?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Feb 22, 2014 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pošlji jim mail. Tukaj ti bomo težko pomagali o njihovi politiki. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz ebay so mi umaknili oglas - prodajal sem airbag (brez obvolanskih komand), katerega nadomestek (z obvolanskimi komandami) sem kupil na ebayu. Razlog? eksplozivno telo.
Potem sem ugotovil, da je airbage prepovedano prodajati na ebay.de, ne pa tudi na ebay.co.uk (kjer sem ga kupil).
Po razlicnih drzavah imajo razlicna pravila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.28 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 7:47 am Naslov sporočila: Re: Umik oglasa Ebay |
|
|
grsovlan je napisal/a: |
Pa sem malo brskal in ugotovil, da se takšni predmeti (pretečeni potni listi, osebne izkaznice, vozniške ...) prodajajo za "med" kot collectibels?? |
Če bi si ti postavil vprašanje, za kaj je tako?
Kaj bo nekomu tvoj potni list?
Potem razmislil in si dal pravilen odgovor, nikoli tega ne bi naredil.
Bodi srečen da so ti ga umaknili iz prodaje.
To se praviloma zlorabi, in potem bi se čudil kako ti je nekdo nekje ukradel identiteto, naredil z njo kriminalno dejanje...bogi ti in sedaj so do tebe prišli kriminalisti, velikega poštenjaka.
Za svojo varnost lahko največ naredimo sami.
Ti bi se očitno prodal za par dolarjev.
Potem pa tukaj "jokal" kot sedaj.
Še dobro da nisi dal na prodajo "nepotečen" potni list, baje se za njega dobi še veliko več, doma pa prijavil da si ga izgubil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grsovlan Član

Pridružen-a: Pet 17 Jul 2009 17:47 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.02 Kraj: 3311 Šempeter
|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
...hvala za opozorilo G. Josip . Potni list je potekel in je preluknjan, tako da mislim , da z zlorabo ne bi smelo težav Ali pač  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Feb 23, 2014 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
...hvala za opozorilo G. Josip . Potni list je potekel in je preluknjan, tako da mislim , da z zlorabo ne bi smelo težav Ali pač  |
Ja itak, da je lahko mnogo težav. V potnem listu je toliko tvojih osebnih podatkov, da kar glava peče.
Pri poneverbi dokumentov se take "ukradene" identitete zlahka prenesejo na nov dokumet. Tehnologije izdelave so danes zelo dostopne. Nekdo izdela ponaredek tvojega vozniškega dovoljenja. Pri običajni kontroli bodo preko radijskih zvez ugotovili, da ti res obstajaš. Tega, da je dokument ponarejen, pa se ne ugotovi tako na hitro.
Jutri bo pa nekdo povozil človeka in imel pri sebi ponarejeno vozniško dovoljenje s tvojimi podatki. Avto recimo zapusti in zbeži. V avtu pa ostane vozniško s tvojimi podatki.
Preden uspejo ugotovit, da je vozniško ponarejeno je mednarodna tiralica že zunaj,...
Ko ugotovijo, da si svoje podatke "prodal" jih boš težko prepričal, da nisi vedel kaj bodo z njimi. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Tor Apr 01, 2014 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne morem verjet, da ste eni tako lahkoverni, da ne rečem bukovi...kako ti pade na pamet kaj takega?! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sixkiller Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10 Prispevkov: 169 Aktiv.: 0.75 Kraj: Čatež / Trebnje
|
Objavljeno: Pet Apr 04, 2014 7:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem prebiral to temo in se tolkel po glavi. Na koncu preberem zadnji post in vidim datum 1. april. Sem si mislil dobra, dobra... a kaj, ko grem potem pogledat datum prve objave.
Niti pomislil še nisem, da bi bil kdo tako "pameten", da prodaja svoj potni list za nekaj ali pa nekaj sto evrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Pet Apr 04, 2014 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
To vodi še dalje, prodaja organov, upam, da se motim????
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni