www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Umik oglasa Ebay

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
grsovlan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jul 2009 17:47
Aktiv.: 2.02
Kraj: 3311 Šempeter

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2014 5:37 pm    Naslov sporočila:  Umik oglasa Ebay Odgovori s citatom

Na Ebay-u sem na avkcijo ponudil pretečen Question slovenski potni list, vendar sem po dobrih dveh urah prejel obvestilo, da je oglas umaknjen ker krši njihovo "politiko" o prodaji takšnih stvari??
Pa sem malo brskal in ugotovil, da se takšni predmeti (pretečeni potni listi, osebne izkaznice, vozniške ...) prodajajo za "med" kot collectibels??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2014 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pošlji jim mail. Tukaj ti bomo težko pomagali o njihovi politiki.
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2014 1:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz ebay so mi umaknili oglas - prodajal sem airbag (brez obvolanskih komand), katerega nadomestek (z obvolanskimi komandami) sem kupil na ebayu. Razlog? eksplozivno telo.

Potem sem ugotovil, da je airbage prepovedano prodajati na ebay.de, ne pa tudi na ebay.co.uk (kjer sem ga kupil).

Po razlicnih drzavah imajo razlicna pravila.
Nazaj na vrh
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.28
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2014 7:47 am    Naslov sporočila:  Re: Umik oglasa Ebay Odgovori s citatom

grsovlan je napisal/a:

Pa sem malo brskal in ugotovil, da se takšni predmeti (pretečeni potni listi, osebne izkaznice, vozniške ...) prodajajo za "med" kot collectibels??

Če bi si ti postavil vprašanje, za kaj je tako?
Kaj bo nekomu tvoj potni list?
Potem razmislil in si dal pravilen odgovor, nikoli tega ne bi naredil.

Bodi srečen da so ti ga umaknili iz prodaje.

To se praviloma zlorabi, in potem bi se čudil kako ti je nekdo nekje ukradel identiteto, naredil z njo kriminalno dejanje...bogi ti in sedaj so do tebe prišli kriminalisti, velikega poštenjaka.

Za svojo varnost lahko največ naredimo sami.
Ti bi se očitno prodal za par dolarjev.

Potem pa tukaj "jokal" kot sedaj.

Še dobro da nisi dal na prodajo "nepotečen" potni list, baje se za njega dobi še veliko več, doma pa prijavil da si ga izgubil.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
grsovlan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jul 2009 17:47
Aktiv.: 2.02
Kraj: 3311 Šempeter

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2014 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...hvala za opozorilo G. Josip Very Happy . Potni list je potekel in je preluknjan, tako da mislim , da z zlorabo ne bi smelo težav Question Ali pač Question Question
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 23, 2014 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

grsovlan je napisal/a:
...hvala za opozorilo G. Josip Very Happy . Potni list je potekel in je preluknjan, tako da mislim , da z zlorabo ne bi smelo težav Question Ali pač Question Question

Ja itak, da je lahko mnogo težav. V potnem listu je toliko tvojih osebnih podatkov, da kar glava peče.
Pri poneverbi dokumentov se take "ukradene" identitete zlahka prenesejo na nov dokumet. Tehnologije izdelave so danes zelo dostopne. Nekdo izdela ponaredek tvojega vozniškega dovoljenja. Pri običajni kontroli bodo preko radijskih zvez ugotovili, da ti res obstajaš. Tega, da je dokument ponarejen, pa se ne ugotovi tako na hitro.
Jutri bo pa nekdo povozil človeka in imel pri sebi ponarejeno vozniško dovoljenje s tvojimi podatki. Avto recimo zapusti in zbeži. V avtu pa ostane vozniško s tvojimi podatki.
Preden uspejo ugotovit, da je vozniško ponarejeno je mednarodna tiralica že zunaj,...

Ko ugotovijo, da si svoje podatke "prodal" jih boš težko prepričal, da nisi vedel kaj bodo z njimi.

siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 01, 2014 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

grsovlan je napisal/a:

ne morem verjet, da ste eni tako lahkoverni, da ne rečem bukovi...kako ti pade na pamet kaj takega?!

sixkiller
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10
Aktiv.: 0.75
Kraj: Čatež / Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 04, 2014 7:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem prebiral to temo in se tolkel po glavi. Na koncu preberem zadnji post in vidim datum 1. april. Sem si mislil dobra, dobra... a kaj, ko grem potem pogledat datum prve objave. Brick wall

Niti pomislil še nisem, da bi bil kdo tako "pameten", da prodaja svoj potni list za nekaj ali pa nekaj sto evrov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.90

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 04, 2014 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To vodi še dalje, prodaja organov, upam, da se motim????

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni