|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
_Mitto_ Član

Pridružen-a: Pet 29 Feb 2008 11:47 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.43 Kraj: Vipava
|
Objavljeno: Čet Apr 03, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: DDS generator |
|
|
Pri sebi imam DDS tiskanino, odprl sem si revijo elektronik.si št. 15 in začel, iz kar mi je znanega, sestavljat kosovnico, ker je do sedaj nisem našel.
V reviji so upori R8, R9, R10, R11, R13, R18 na shemi z vrednostjo 500 (R/2). Tu pa sem našel VolkDjevo kosovnice (na strani 7)
Zanima me, naj se kar slepo držim te kosovnice al uporabim vrednosti s sheme?
Spraševal sem se le še o ohišju LEDic (mere so "3010M"), iz najdene VolkD-jeve kosovnice vidim, da je ohišje kar 2016M.
Hvala.
Zaenkrat je plan poskusit .exe poganjat preko Wine (windows emulatorja), če pa uspem z Linux native (oz. še bolje cross-platform) verzijo, pa vam objavim (verjetno python). _________________ "You don’t fight for 'a new system'. You create something that makes the old system obsolete"
- Jacque Fresco, inspired by Buckminster Fuller |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Apr 03, 2014 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
500 R upori se dobe tako, da prispajkaš dva upora 1K enega nad drugim. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Čet Apr 03, 2014 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz sheme se da razbrati tudi zakaj je katera vrednost na kakšnem mestu, medtem ko pri kosovnici tega ni. Torej nekakšno samopreverjanje že med izdelavo. Mislim da kosovnice uničujejo pravi čar hobija elektronike in v splošnem služijo poneumljanju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_Mitto_ Član

Pridružen-a: Pet 29 Feb 2008 11:47 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.43 Kraj: Vipava
|
Objavljeno: Čet Apr 03, 2014 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lestvični DAC mi je jasen. V shemi je seveda pravilno, samo 1k upori so me rahlo zmedli. Hvala.
A integrirano lestvično vezje pa ni prišlo v poštev? Dražje?
Ko je enkrat vezje narejeno se je pač treba prilagajat. _________________ "You don’t fight for 'a new system'. You create something that makes the old system obsolete"
- Jacque Fresco, inspired by Buckminster Fuller |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Apr 04, 2014 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
_Mitto_ je napisal/a: |
A integrirano lestvično vezje pa ni prišlo v poštev? Dražje? |
Tale DDS je pravzaprav prikaz kako D/A pretvornik deluje. V sklopu tega cilja je R/2R veriga vsekakor najboljša izbira, saj pri teh frekvencah velikost in razporeditev še ne predstavljata problemov.
Najcenejša alternativa je seveda mali čipek na 5 nožic v SOT-23 ohišju in serijska komunikacija z ATmega. Podobno kot sem kasneje naredil z napajalnikom. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni