|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
AtKo Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 2:37 pm Naslov sporočila: Lithium baterija - velikost |
|
|
Pozdravljeni,
iščem ustrezno polnilno (lithium) baterijo ~3.7V ter kar nekaj 100 mAh, ki bi sedla v moj prostor za moj projekt. Mogoče kdo ve kje dobiti kaj takega recimo velikost max 2.5cm x ~4cm x 5mm?
Se da kaj po meri narediti pri kakšnem podjetju? Za začetek bi rabil kos, dva mogoče več za prototip - če bo projekt uspešen, bom potreboval kar količino.
Pri kitajcih pa nevem kako je z dobavo baterij v Evropo...sem slišal, da zna biti problem.
Mogoče kdo kak nasvet?
Hvala in lp,
Admir |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
WaterBoy Član

Pridružen-a: Ned 26 Sep 2010 19:39 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.41 Kraj: Šoštanj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M.Pecar Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56 Prispevkov: 142 Aktiv.: 0.63 Kraj: Lj.Crnuce
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2014 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lipo modelarska celica, ki ustreza kriterijem, kapaciteta 110 mAh.
Modelarska trgovina www.lipo.si, celica http://lipo.si/izdelek/G-30C1101S1P/gens-ace-110mah-37v-30c-1s1p, je na zalogi.
Imajo tudi večjo kapaciteto, vendar so debele 9 mm, malo poglej ponudbo. Za eno celico se ti ne splača čakati mesec dni, kupi jo v Ljubljani. Če projekt uspe, jih pa lahko kupiš cel kontejner pri Kitajcih. Alibaba ima za določene artikle minimalno količino po 500 kosov, cena je pa smešna za 1 kos. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AtKo Član

|
Objavljeno: Tor Apr 01, 2014 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za info, sem tudi malo kasneje opazil, da je par tem o baterijah odprtih
Kaj pa za polnjenje le teh baterij, sem našel tako zanimivo vezje MAXom:
http://circuit-zone.com/?electronic_project=100
Je še kaj bolj preprostega?
Ali pa po možnosti wireless charging? Bi bilo zanimivo - je kdo kdaj že delal to? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Tor Apr 01, 2014 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče MCP73831? Kaj bolj preprostega in boljšega za ta denar, dvomim da boš našel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AtKo Član

|
Objavljeno: Sre Apr 02, 2014 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
No saj je na isti princip kot MAX, le mogoče razlika v ceni.
Kaj pa glede brezžičnega polnjenja? Se je kdo že kdaj igral s tem? Se da narediti oddajnik ter sprejemnik iz pasivnih komponent ali so potrebna kakšna integrirana vezja ali mikrokontrolerji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni