www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Smeti, offtopic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smeš, zamenjat, ampak učinka pa ne bo nobenega. Ima spajkalnik premajhno napetost za kakšno konkretnejšo dolžino žice.

Jaz sem pri svoji žagi za stiropor uporabil krom žico (elektrodo) debelo mislim da 0,8mm (trpežnejša od cekasa in baje se manj razteza) in sem pri dolžini nitke cca 120cm potreboval okoli 28V napetosti- no, toliko sem nameril v praznem teku. Kolikšen tok teče skozi nitko, ne vem več. Žaga je do sedaj že oblekla dve hiši, nitka še vedno prva.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojz54
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Aktiv.: 0.83
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje se dobi wolframova žica?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker se običajno spomnim kaj narediti v soboto popoldan. Nekaj za rezanje stiropora je bilo takrat. Okvir na brzino skupaj zbijem Shhh . Kaj pa žica? Po nekaj poizkusih različnih materialov ugotovim, da je vrtnarska žica (tista za privezovanje rastlin oblečena ponavadi v zelen trak) še najboljši približek. 12V transformator ~ 1m žice pa "gasa". Je že kar nekaj stiropora odrezanega pa še kar prva. Za domačo uporabo se mi zdi v redu. Pa še poceni, 30m 1 - 1,5 €, dobiš pa jo v vsaki trgovini, ki ima vsaj malo vrtnarstava. V nuji bi pa v cvetličarni kak meter "nafehtal".

Samo moj predlog.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni