|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
uiurca18 Neznanec

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2014 9:57 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Podgrad
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 7:57 pm Naslov sporočila: Projekt: PRENOSNA ZVOČNA ŠKATLA |
|
|
Pozdravljeni
Odločil sem se da bom naredil prenosno "zvočno škatlo" ampak ker nimam še toliko izkušenj bi potreboval par nasvetov..
Uporabil bi dva 4ohmska zvočnika (35W) katera bi priključil na -->
http://www.dx.com/p/tda8920-bth-class-d-power-amplifier-board-2-x-100w-ac-12-5-20v-147660#.U1P7Cvl_vcg , ampak kakšen transformator bi mi priporočali za napajanje celotnega vezja?
Ker je seveda to prenosna "zvočna škatla" sem imel v mislih, da bi noter vstavil 12V akumulator katerega bi uporabljal ko bi bil na terenu. Vprašanje je pa kam ga bi moral vezat in če bi to sploh delovalo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi...vežeš ga preko varovalke na tiskanino tam kjer je (predvidevam) označeno + in -. Sam sem naredil isto za očeta nekaj let nazaj, deluje b.p.....
Ne pozabi speljati iz akumulatorja še en konektor na ohišje tega boombox-a da ga boš lahko polnil....
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.14 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2014 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj takega sem lansko leto sestavil. Stvar je prikljucljiva na prakticno karkoli (10-30V DC + 230V AC) ima line-in in bluetooth moznost povezave z predvajalnikom, hkrati pa je vgrajen vanjo 5V usb polnilec za telefone in 12V izhod.
Zvočnika sta 60V 6ohm, ojacevalec je pa max 100W 4 ohm klase D.
Letos je v planu tudi baterijsko napajanje.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.41 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
2.99 MB |
7 krat |

|
|
3.24 MB |
34 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uiurca18 Neznanec

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2014 9:57 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Podgrad
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
kako si pa zvezal tisti potenciometer za glastnost( če je sploh namenjen temu) ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.14 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2014 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stereo logaritemski potenciomater rabis (mislim da je bil 1k).
Potem pa če se prov spomnem ena stran na maso, druga stran signal in sredina gre na ojačevalec. če narobe zvezes bo zvok naraščal neenakomerno. lahko probaš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni