www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Frekvenčna regulacija - Varilni pozicioner

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ranger
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Jun 2012 17:59
Aktiv.: 0.06
Kraj: Cele

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 1:54 pm    Naslov sporočila:  Frekvenčna regulacija - Varilni pozicioner Odgovori s citatom

Imam varilni pozicioner, nekaj podobnega temu spodaj.

Zadevo sem kupil rabljeno brez el. motorja in redutorja, el. omarica je bila uničena ...

Kup nepotrebnih podatkov:
Kupil sem 3F / 800RPM el. motor in reduktor i=80 na katerem je potem še zobniček / 12zob na 64zob ampak se vrti še vedno prehitro in bi RPM rad reguliral z inverterjem. Sedaj imam približno 2 RPM kar mi pri premeru 700mm katerega moram variti znese cca 4,4m/min ! Nindža pač nisem.

Sprašujem ali lahko poškodujem freq. reg. pri varjenju z MIG oz. TIG (TIG ima namreč visokofrekvenčni vžig + pulse, MIG pa tudi ni tako nedolžen 400A- pulse ??
Masa od varilnega izvora bo seveda direkt na varjencu.

Inverterji niso ravno poceni in me skrbi ali bo moder dim ušel ven Smile

Clipboard01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  29.28 KB
 Pogledana:  15 krat

Clipboard01.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 2:23 pm    Naslov sporočila:  Re: Frekvenčna regulacija - Varilni pozicioner Odgovori s citatom

Ranger je napisal/a:

Sprašujem ali lahko poškodujem freq. reg. pri varjenju z MIG oz. TIG (TIG ima namreč visokofrekvenčni vžig + pulse, MIG pa tudi ni tako nedolžen 400A- pulse ??
Masa od varilnega izvora bo seveda direkt na varjencu.

Inverterji niso ravno poceni in me skrbi ali bo moder dim ušel ven Smile

Če ne boš varil po frekvenčniku, bo dim ostal v njem. Vedno zagotovi tudi dober stik mase na varjencu. Običajno imajo pozicionerji maso priključeno preko konkretnih ktrač(k) na drsne obroče, tvoj tega nima?

lp

Ranger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, nobenih krtačk ni, pa drsnih obročev in tega, na žalost Sad
Mogoče jih pač ni nikjer več... staro zadevo sem nabavil...

Super, potem moram samo še fino poskrbet za dobro maso pa sam še "žgat pa nč bat" Smile

Hvala za pomoč.

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tig zna biti kr problem, pozna se naprimer če sta izvor in rotator priključena na eno gnezdo, potem vse skupaj cuka. manjši imajo to rešeno tako da imajo DC motor in tiristorsko regulacijo moči, nekaj zelo podobnega kot starejši mig aparati za krmiljenje žice. tale na tvoji sliki je zelo podoben varstrojevem. za maso ima naš mali krtačke, videl sem že bakreno pletenico napeto okoli gredi, pazi da ti ne bo tok tekel skozi ležaje.
Nazaj na vrh
Ranger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, Confused ko vse skupaj spravim, javim kako gre.

Hvala zaenkrat.

Ranger
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 12, 2014 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem potreboval, da sem vse skupaj nabavil in zmontiral ampak sedaj, pa res super deluje!
Very Happy

Varil z MIG in TIG in zaenkrat brez problemov.
SUPER!

Hvala vsem za pomoč.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni