|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 1:39 am Naslov sporočila: Pištola za vroče lepljenje |
|
|
Do sedaj je bila v uporabi pištola od patex-a za par €. Ker pa bi moja rada svojo, me zanima katero kaj priporočate?
Gledal sem Bosch-evo.
Všeč mi je, da ne kaplja, ko jo odložimo, in pa, da ima dovolj tanko cevko za doziranje. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če bi prepustil "tvoji", da si sama izbere, saj jo bo ona uporabljala in si bo sama kriva napačne (ali prave) izbire. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Kaj pa če bi prepustil "tvoji", da si sama izbere, saj jo bo ona uporabljala in si bo sama kriva napačne (ali prave) izbire. |
Ti nisi dojel poante. On bo svojo prepustil njej. Zdaj novo izbira zase !  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je tako, potem je tista z njegovega linka prepoceni. Kupi nekaj ala Rols Royce med pištolami.
Saj bo jih on poslušal, ne pa jaz.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kroko hvala za odgovor. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem si že ogledoval tisto v Bauhaus-u. Zraven se dobi tudi ličen kovček (če se ne motim). Bo treba it v nabavo  _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Čet Dec 26, 2013 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja pa je iz Obija, LUX in je črne barve.
Podaljšan nastavek pa je bil že v kompletu. Deluje povsem vredu, pa
še garancija je, če se ne motim tri leta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
(maj '14)
Kako preprečiti kapljanje iz pištole ? Rdeča je Interdiskont za 4€, rumena patex za 14€.
Je tudi v kvaliteti lepil razlika ? Kilogram Interdiskontovih palic je malo pod 10€. Patexove trenutno ne vem koliko so, verjetno pa so dražje ?
 _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
¸Pri meni se obe obnašata dokaj podobno. Rešitev je ta, da imam pištolo leže, oz. če je možnost, še s šobo navzgor.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lemiha Član

Pridružen-a: Pet 18 Okt 2013 14:08 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.08 Kraj: Preserje
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
[quote="psevdonim"](maj '14)
Kako preprečiti kapljanje iz pištole ? Rdeča je Interdiskont za 4€, rumena patex za 14€.
Je tudi v kvaliteti lepil razlika ? Kilogram Interdiskontovih palic je malo pod 10€. Patexove trenutno ne vem koliko so, verjetno pa so dražje ?
Imel sem poceni pištolo iz lidla (je crknila po kakem letu ) in je kapljalo iz pištole ne glede na lepilo.
Potem sem kupil pištolo tako kot ima svak na ebayu iz nemčije in iz pištole ne kaplja (razen pri enem poceni lepilu ki tudi precej smrdi kaplja nekaj malega), je pa konica na notranjem delu narejena tako kot so tisti nastavki "nipel" za podmazovanje delov s pištolo za mazanje.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
Kako preprečiti kapljanje iz pištole ? |
Če veš, da pištole naslednjih nekaj minut ne boš uporabljal, povleči vložek lepila malo nazaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.14 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima kje kupujete lepilo. Sam kupim kilskega v interdiskontu, ki zaenkrat služi namenu, iščem pa drugačno lepilo in sicer videl sem ga v nekih revijah pred leti kjer so bili cdji na naslovnico prilepljeni z njim. Cd se je dalo lepo odlepiti brez poskodb z naslovnice in ostanek lepila prav tako. Je pa bilo mehko tudi ko se je strdilo. Na otip je bilo podobno silikonu. Sem skoraj 100% da se tako lepilo dobi v palicah za omenjeno pištolo ampak nimam pojma kje bi ga kupil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Rešitev je ta, da imam pištolo leže, oz. če je možnost, še s šobo navzgor |
ja, saj to je tudi prva misel in logična rešitev, a zakaj imajo potem te pištole takšno podnožje, da je šoba, ko pištolo odložiš, vedno navzdol ? Če je šoba navzgor, mogoče začne vroče lepilo tečti v notranjost pištole in tam naredi škodo ? Bom mogoče poskusil s tisto cenejšo.
je pa konica na notranjem delu narejena tako kot so tisti nastavki "nipel" za podmazovanje delov s pištolo za mazanje |
bom preveril, ko bom kupoval naslednjo.
Če veš, da pištole naslednjih nekaj minut ne boš uporabljal, povleči vložek lepila malo nazaj |
a ne pregori grelec, če je pištola vključena brez lepila ? _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
a ne pregori grelec, če je pištola vključena brez lepila ? |
Do zdaj mi še ni pregorel. Pa ne lepila ven jemat, samo malo(ca 5 mm) nazaj povečeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni