www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pištola za vroče lepljenje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 1:39 am    Naslov sporočila:  Pištola za vroče lepljenje Odgovori s citatom

Do sedaj je bila v uporabi pištola od patex-a za par €. Ker pa bi moja rada svojo, me zanima katero kaj priporočate?
Gledal sem Bosch-evo.
Všeč mi je, da ne kaplja, ko jo odložimo, in pa, da ima dovolj tanko cevko za doziranje.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi prepustil "tvoji", da si sama izbere, saj jo bo ona uporabljala in si bo sama kriva napačne (ali prave) izbire.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Kaj pa če bi prepustil "tvoji", da si sama izbere, saj jo bo ona uporabljala in si bo sama kriva napačne (ali prave) izbire.

Ti nisi dojel poante. On bo svojo prepustil njej. Zdaj novo izbira zase ! Applause

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je tako, potem je tista z njegovega linka prepoceni. Kupi nekaj ala Rols Royce med pištolami.
Saj bo jih on poslušal, ne pa jaz. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko hvala za odgovor.
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem si že ogledoval tisto v Bauhaus-u. Zraven se dobi tudi ličen kovček (če se ne motim). Bo treba it v nabavo Wink
romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.91
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja pa je iz Obija, LUX in je črne barve.
Podaljšan nastavek pa je bil že v kompletu. Deluje povsem vredu, pa
še garancija je, če se ne motim tri leta.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(maj '14)
Kako preprečiti kapljanje iz pištole ? Rdeča je Interdiskont za 4€, rumena patex za 14€.

Je tudi v kvaliteti lepil razlika ? Kilogram Interdiskontovih palic je malo pod 10€. Patexove trenutno ne vem koliko so, verjetno pa so dražje ?

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

¸Pri meni se obe obnašata dokaj podobno. Rešitev je ta, da imam pištolo leže, oz. če je možnost, še s šobo navzgor. Wink
Nazaj na vrh
lemiha
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Okt 2013 14:08
Aktiv.: 0.08
Kraj: Preserje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="psevdonim"](maj '14)
Kako preprečiti kapljanje iz pištole ? Rdeča je Interdiskont za 4€, rumena patex za 14€.

Je tudi v kvaliteti lepil razlika ? Kilogram Interdiskontovih palic je malo pod 10€. Patexove trenutno ne vem koliko so, verjetno pa so dražje ?

Imel sem poceni pištolo iz lidla (je crknila po kakem letu ) in je kapljalo iz pištole ne glede na lepilo.
Potem sem kupil pištolo tako kot ima svak na ebayu iz nemčije in iz pištole ne kaplja (razen pri enem poceni lepilu ki tudi precej smrdi kaplja nekaj malega), je pa konica na notranjem delu narejena tako kot so tisti nastavki "nipel" za podmazovanje delov s pištolo za mazanje.
lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Kako preprečiti kapljanje iz pištole ?

Če veš, da pištole naslednjih nekaj minut ne boš uporabljal, povleči vložek lepila malo nazaj.
Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.14
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima kje kupujete lepilo. Sam kupim kilskega v interdiskontu, ki zaenkrat služi namenu, iščem pa drugačno lepilo in sicer videl sem ga v nekih revijah pred leti kjer so bili cdji na naslovnico prilepljeni z njim. Cd se je dalo lepo odlepiti brez poskodb z naslovnice in ostanek lepila prav tako. Je pa bilo mehko tudi ko se je strdilo. Na otip je bilo podobno silikonu. Sem skoraj 100% da se tako lepilo dobi v palicah za omenjeno pištolo ampak nimam pojma kje bi ga kupil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Rešitev je ta, da imam pištolo leže, oz. če je možnost, še s šobo navzgor
ja, saj to je tudi prva misel in logična rešitev, a zakaj imajo potem te pištole takšno podnožje, da je šoba, ko pištolo odložiš, vedno navzdol ? Če je šoba navzgor, mogoče začne vroče lepilo tečti v notranjost pištole in tam naredi škodo ? Bom mogoče poskusil s tisto cenejšo.
Citiram:
je pa konica na notranjem delu narejena tako kot so tisti nastavki "nipel" za podmazovanje delov s pištolo za mazanje
bom preveril, ko bom kupoval naslednjo.
Citiram:
Če veš, da pištole naslednjih nekaj minut ne boš uporabljal, povleči vložek lepila malo nazaj
a ne pregori grelec, če je pištola vključena brez lepila ?
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
a ne pregori grelec, če je pištola vključena brez lepila ?

Do zdaj mi še ni pregorel. Pa ne lepila ven jemat, samo malo(ca 5 mm) nazaj povečeš.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni