www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup kolesa
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 1.00

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 2:50 pm    Naslov sporočila:  Nakup kolesa Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Opazil sem, da je tukaj veliko kolesarjev bi vas prosil za nasvet.
Kupujem kolo za ljubiteljsko kolesarjenje večinoma po asfaltnih cestah in zelo malo po makadamskih cestah.
Danes sem dobil ponudbo za treking kolo KTM – Fun Road Disc. Cena 580,00€ v akciji. Kaj pravite je kolo vredu ali naj raje iščem kaj drugega. Cenovni razpon do 600,00€ mogoče tudi do 700,00€.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne izgleda slabo. Če ti geometrija ustreza (obvezno preveri s testno vožnjo pred nakupom) se mi zdi dober nakup (price-performance).
Sam se sicer s kolesom rad odpravim na kakšne daljše ture, kjer seveda rabiš še prtljažnik, kako torbo, razmišljaj tudi o kombiniranih navadnih/SPD pedalih Smile.

LP, g

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo v vednost, Altus je najnižji razred menjalnikov.

Je pa res, da imam sam na kar nekaj let starem kolesu in nekje med 10k in 20k kilometrov ravno Altus zadnji menjalnik pa nisem imel z njim nikoli nobenih težav. Med tem, ko nekateri Deore pri hiši...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Kupujem kolo za ljubiteljsko kolesarjenje večinoma po asfaltnih cestah in zelo malo po makadamskih cestah. Danes sem dobil ponudbo za treking kolo KTM – Fun Road Disc
nima sprednje luči, nima zadnje luči, nima stranskih odbojnih stekel, nima blatnikov. V Eurospinu so imeli pozimi za 50€. Se mi je čudno zdelo, kako so se kolesa pocenila, pa je bila takšna cena samo zaradi otvoritve nove trgovine, bicikel pa je stal tam kar nekaj tednov, ker pozimi pač ne gredo v prodajo. Zdaj pa je 150€.
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.79
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolj pomembno je kako se počutiš na kolesu!
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti odbojniki za spredaj in zadaj in za na špice so minimalni strošek. Luč pa je potrebna le, če se res voziš ponoči.

Za makedam pa treking kolesa vsaj zame niso, niti malo ne. Imamo dva doma gume sicer s profilom a sila ozke in tlakom nekje 6 barov. Po asfaltu leti. Na makedamu pa je zadeva zelo nevarna, ker zelo drsi in je potrebno iti res počasi, a hkrati ne preveč zavirati, ker v nasprotnem so težave spet tu. Tudi kakega peska na cesti se je potrebno izogibati. Sicer si napisal, da se v glavnem voziš po cesti, ampak vzemi to v vednost.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:

Na makedamu pa je zadeva zelo nevarna, ker zelo drsi in je potrebno iti res počasi, a hkrati ne preveč zavirati, ker v nasprotnem so težave spet tu. Tudi kakega peska na cesti se je potrebno izogibati. Sicer si napisal, da se v glavnem voziš po cesti, ampak vzemi to v vednost.

Hmm, ne vem ali ti res misliš treking kolesa ali si jih pomešal s specialkami?! Ker s treking kolesom se da po makadamskih cestah voziti povsem solidno, tudi profil navadno ni gladek (no, razen res po sredini gume), ampak ob robu narebren. Seveda gre po asfaltu bolje in lepše, pa vendar ...

LP, g

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa je treking kolo?
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 1.00

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Hvala za odgovore sem danes pogledal, kar nekaj koles. Odločitev je padla za kolo Kilimanjaro z opremo Shimano (oprema boljša kot na kolesu KTM, ki sem ga gledal).
Jutri imajo akcijo iz 899€ na 500€, kar se mi zdi kar vredu cena oziroma popust.
Lp!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Treking naj bi bila mešanica med gorskim in cestnim kolesom.

Nisem pomešal, sta trekinga, klasična bilanca, le precej ozke gume in bolj malo proflla.
Plašči pa recimo kaj takega, zgolj kot primerjavo, imamo različne tudi bolj profilirane.

Ja po asfaltu gre kot hudič. Pri primernem klancu, bi šlo verjetno 80km/h in še kaj čez. Pri gorcu pa je 60km/h že kar dosežek na krajše razdalje. Vsaj pri meni, ker imam super low in ga ne zamenjam za nič, ker zlezeš vsepovsod. Malce nerodna je od začetka velika razlika med 1. in 2. ampak se navadiš. Na makedamu pa imam jaz zelo slab občutek. V ovinkih zelo opazno odnaša, zaviranje je tudi nevarno. Ne vem enostavno bi se reklo ni to to pod ritjo.

Je pa dejstvo, da imam raje gozdne ceste, ker na asfaltu doživiš marsikaj. In ja priznam ne vozim počasi.

elektronik84 Če ti treking odgovarja po mojem ne moreš zgrešiti. Mogoče kasneje, če bo potreba dogradiš še vzmeteno sedežno oporo. Ko bo z garnacijo konec pa si kupiš še komplet za menjavo olja in oblog v kolikor boš servisiral sam.

Pa še en nasvet. Ko dlje časa po klancu navzdol zaviraš in se nato za nekaj časa ustaviš nikar ne drži stisnjenih zavor. Olje se namreč pregreje (preverjeno pri kolegu) in potem je sila zaviranja krepko manjša.

laura
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem s starim Rogom prišel na Nordkapp pa mi ni bilo hudega...
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 12:34 am    Naslov sporočila:  Re: Nakup kolesa Odgovori s citatom

Nekako trenutno ni najbolj optimalen čas za nakup kolesa. Raje počakaj par mesecev ko bo sezona malo v zatonu in bodo trgovci ponudili akcije z precejšnjimi popusti. Sam sem si avgusta 2012 nabavil Merida crossway TFS500 in je prav nekaj takega kar iščeš. Kolo za na cesto pa tudi za kak del makadama.
Seveda kolo kupi v trgovini kjer se na kolesa dobro spozanjo, naj te premerijo in ti glede na tvojo velikost priporočijo pravo velikost okvirja.
Mislim, da je bilo takrat znižanje 30 ali še več % in končna cena je bila 799€.
Vseeno je razlika med kvalitetnim biciklom, ki ti je po meri in "jajci" kot dan in noč.
Sam na leto prevozim okrog 2000km (večinoma po cestah) in ta tip kolesa lahko le pohvalim.
Odločil sem se tudi za disk zavore in mi dobro služijo. V primeru, da začnejo cviliti (dosedaj 2x) zavorne ploščice odstranim in jih malo na grobem brusnem papirju pobrusim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70749.72

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sam sem si pred mesecem privoščil Authorja (reflex), sedaj pa počasi privajam rit na sedež.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70749.72

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2014 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni