|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 987 Aktiv.: 4.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2014 6:28 pm Naslov sporočila: Kako presneti kaseto na CD |
|
|
Windows 7, prenosnik z MIC vhodom in izhodom za slušalke.
Opazil sem da tonske kontrole sploh nimajo nastavitev za mikrofon.
Obstaja kakšen program za zajem zvoka v primeren format za zapečt na CD?
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.68 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2014 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Audacity -> Posnami in optimiziraj -> Izvozi v MP3 za MP3 CD ali wav za avdio CD -> zapeči z priljubljenim programom za peko npr: CDBurnerXP / ImgBurn |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2014 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mikrofonski vhod ni ravno najprimernejši za to, saj bo zadeva hitro v prekrmiljenju.
Rajši si sposodi kakšno zvočno kartico z line-in vhodom.
LP, g
p.s. Lahko pa ti posodim Zoom H4n, s katerim lahko snemaš line-in na SD (MP3/WAV), katerega lahko potem zapečeš na audio CD. _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2014 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
obstajajo tudi USB bralniki audio kaset, kot je npr. LOGILINKR UA0156 ... mislim, da je cena cca 20eur..! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Maj 18, 2014 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popolnoma dobro gre preko line-in vhoda zvočne kartice prenosnika. Je pa res, da kakšni 230V kasetarji niso najbolj primerni, ker hitro dobiš kak brum v posnetek. Uporabljal sem sposojen Sony Walkman na baterije in je kvaliteta za moje pojme odlična. Posnetke sem potem urejal v Audacity-ju.
Pred kratkim pa je Lidl ponujal USB digitalizator za 20Eur in sem ga kupil. Zadeva se odlično obnese še posebej, ker sama obrne stran kasete. Poleg je program Audio Lava, kateremu je moč nastaviti tudi časovno omejitev snemanja, tako da sploh ni potrebno, da smo zraven. Program sam prepozna, kje je katera skladba. Začetek in konec sicer malce popraviš sam, dodaš naslove skladb in izvoziš. Tudi šuma za moja ušesa ni. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni