www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Laguna II - Display klime

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cardynal
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Feb 2005 20:32
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 30, 2006 6:25 pm    Naslov sporočila:  Laguna II - Display klime Odgovori s citatom

najprej lepo pozdravljeni! Vsakega, ki bi karkoli vedel glede tega lepo prosim za pomoč!

Prikazovalnik klime mi je zacel nekoliko mezikati, vcasih ze kar za hip ugasne. Zaenkrat ga s trepljanjem spravim k sebi, pa se bojim, da bo zadeva pocasi vzela slovo. Na servisu so me skusali prepricati, da je potrebno zamenjati komplet racunalnik (100.000 sit - cez palec) in bo zadeva urejena, meni pa se zdi, da bi bilo samo kako diodo malo za pospajkat...

Je imel, kdo podobne tezave in kako je zadevo resil...

Aja, problem je samo v displaycku, ostala osvetlitev (stikala in tipke) pa so OK...

Se to: Laguna II, 1.9 Dci, letnik 2001,

za odgovor se vam ze v naprej najlepse zahvaljujem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.02
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 30, 2006 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slabi kontakti? Poškodovan kabel za zaslon?
cardynal
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Feb 2005 20:32
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 30, 2006 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sumim na slab kontakt, vendar se ne upam kar tako lotit in kar nekaj pospajkavat. Ali ima kdo kaksen predlog kako najboljše pristopit k zadevi?

najlepsa hvala za hiter odziv!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 30, 2006 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ni treba kar takoj "pospajkavat". Očistiš kontakte, jih preizkusiš z ohm metrom.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 4:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tej elektroniki je ogromno spojev in z ohmmetrom nimaš not kaj iskat Exclamation

Če imaš orodje in voljo si vzemi par ur časa in preglej s povečevalnim steklom vse spoje in jih pregrej z malo novega cina. Potem boš videl, da tistih 15 jurjev za popravilo niti ni tako drago. Wink

Se pa ne čudim problemom v renojevih avtomobilih ... zadnjič sem gledal kako so izdelani njihovi novi motorni računalniki. V njemu sploh ni več pertinaksa ali vitroplasta ... samo še sitotisk vezje na plastičnih folijah, ki je večplastno prilepljena na kos navadne AL pločevine ... elementi pa so lepljeni s prevodno barvo d'oh!

Zakaj sem ga odpiral in kolikšna je življenska doba takšnih izdelkov pa lahko ugibate sami ... ne boste rabili veliko časa. Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem mislil da naj gre merit vsak kontakt (spoj?) na vezju posebej. Mislil sem na kabel ki povezuje vezje in LCD - predvidevam da ga ima.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni