www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

boot DVD instalacija windowsov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me,kako hnaložit Win 7 na star računalnik ,ki ima priključek ide disk.Ko vstavim disk v DVD rom in v biosu nastavim ,da je prvi zagon iz DVD-a se sploh nič ne naredi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno si ISO sliko pobral na travniku(ni nujno saj se akademske različice najdejo kar pri mikrosoftu)in jo narobe zapekel. Najbolj primerni za to vsaj zame so polek izklopljenega antivirusa, razni programčki za zapisovanje ISO datotek disk. Sam imam slabe izkušnje z prej omenjenim saj mi je antivirusnik pri odpakiranji ISO slike takoj zabeležil in pobrisal nekaj glavnih datotek za bootanje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.39

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi YUMI ali kaj podobnega in spravi na ključek... DVD je stvar prejšnjega tisočletja Very Happy
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
... saj mi je antivirusnik pri odpakiranji ISO slike takoj zabeležil in pobrisal nekaj glavnih datotek za bootanje.

Tukaj je krivda največkrat v AV programu. Pri meni tak program po najkrajšem postopku leti dol z računalnika. Ena izmed stvari, ki jih definitivno NE prenesem je ta, da je program pametnejši od mene po sistemu:" sem našel eno datoteko, ki je virus in jo že izbrisal, samo toliko da veš...". Pravi AV zame uporabnika vpraša, da je zaznal sumljivo datoteko in kaj naj naredi z njo. Seveda tak program po drugi strani ni ravno najboljši za "blond " ljudi...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar imam računalnik ne uporabljam antivirusnega program.S tem DVD sem pa že veliko instaliral računalnikov. Stacionarni računalnik je iz leta 2002 vem kaj delam in ne potrebujem antivirusnega programa saj taki programi samo zavirajo delovanje.Pri tem stacionarcu sem do sedaj zamenjal samo napajalnik drugo je še vse še originalno.Muči me še to saj potrebujem grafično kartico na vodili AGP ,ki podpira windows7.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Uporabi YUMI ali kaj podobnega in spravi na ključek... DVD je stvar prejšnjega tisočletja Very Happy

Deluje to tudi na nekaterih starejših škatlah, ki so v BIOS nastavitvah še bolj butaste in nimajo opcije bootanja iz USB ključa?
Nazaj na vrh
Bonus
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2014 22:50
Aktiv.: 0.95
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh zažene (zavrti) DVD, ali se sploh nič ne zgodi?
Nazaj na vrh
mkosmac
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 1.52
Kraj: Limbarska Gora

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kramko 69 je napisal/a:
Zanima me,kako hnaložit Win 7 na star računalnik ,ki ima priključek ide disk.Ko vstavim disk v DVD rom in v biosu nastavim ,da je prvi zagon iz DVD-a se sploh nič ne naredi.

Pri starejših PC-jih je res najbolje nalagati W7 iz DVD-ja. Treba pa je narediti t.i. bootable disk. Ni dovolj, če na DVD zapečeš samo .iso datoteko. Jaz uporabljam MagicISO za take stvari, in nisem imel nikoli problemov.

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.39

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Deluje to tudi na nekaterih starejših škatlah, ki so v BIOS nastavitvah še bolj butaste in nimajo opcije bootanja iz USB ključa?

Dajmo malo ZKP vklopit... a je mogoče bootat iz usb ključka na napravi, ki ne podpira bootanja iz usb ključka?

kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 12:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
. Treba pa je narediti t.i. bootable disk. Ni dovolj, če na DVD zapečeš samo .iso datoteko. Jaz uporabljam MagicISO za take
stvari, in nisem imel nikoli problemov.

Kje dobiš običajno to datoteko oz. skupek teh? Tega pa prav nikoli nisem delal in če se ni kdo „pritihotapil” je DVD zmeraj lepo zbootalo. Tudi če bi se lotil kreirat tale boot, kar sem se tudi matral z kompletom 6ih disket za neko starino sem nakoncu vzel kladvo ter škatlo začel dajati na prafaktorje, da sem kitajcem prišparal delo, ker ni bila prav za nobeno rabo več.

gumby, ZKP je tu odpovedal. Pri nekaterih znajo v BIOS nastavitve normalno napisat za določanje prioritete in se USB ključ tudi lepo odzove na nastavitve, pri drugih ti pa dajo na razpolago USB-Cdrom, USB-Floppy, USB-harddrive in je kljub eni od teh izbranih nastavitev gluho. Kaj sedaj zbrati?

Nastavitve.jpg
 Opis:
posnetek iz BIOSa
 Velikost datoteke:  616.81 KB
 Pogledana:  0 krat

Nastavitve.jpg

Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.00
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
... a je mogoče bootat iz usb ključka na napravi, ki ne podpira bootanja iz usb ključka?
Za inštalacijo OS-ja ali delovanja OS iz USB drive - indirektno Da, če ima naprava/matična priklop za FDdrive in ga imaš in napraviš bootable disketo z DOS generičnimi r/w USB driverji, ki v Dosu predstavijo USB ključek kot disk in napravo s tem poženeš! tudi če USB ključek ni bootable .. jest imam matično/bios, ki ne podpira Usb boot-a ...

Je pa malo kolobocije za prav napravit tako disketo in najdet take obskurne in redke DOS driverje na netu. Nisem pa še sam probal (ker mi ni bilo treba, čeprav imam že dolgo shranjene dotične datoteke za vsak slučaj), vendar če lahko mini skleščen OS (Win95) furam direkt iz Ram Diska brez CD-ja in/ali HD-ja (emergency rescue sistem za moj sistem, če se mi disk sesuje/crkne slučajno!), bi moralo tudi z Usb ključkom teoretično delat ...

Možnost bootanja direkt iz USB : pač nekatere plate z novejšimi Bios imajo take LowLevel driverje že inkorporirane v njem, Stari Bios-i pa ne, pa je treba Dos FD boot disketo z njimi zakurblat.

Jaz tudi Win XP, ki jih rabim samo za kako malenkost 1x mesečno Bootnem kar z bootable FD diskom ...
Nazaj na vrh
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.13
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti ne boota zagonskega DVD-ja so le 3 možnosti:
-DVD narobe zapečen
-narobe nastavljen vrstni red boot-anja v BIOSU
-pokvarjena DVD enota

Odklopi HDD in prižgi računalnik. Če se tudi v tem primeru ne zažene iz DVD-ja, je nekaj hudo narobe..
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2014 8:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je vsaj še ena možnost: Matična z UEFI.
Nazaj na vrh
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2014 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napiše canot boot from DVD rom.
Nazaj na vrh
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po dolgem pregledovanju na internetu sem našel naslednjo rešitev.Upam,da bo komu pomagalo. http://www.unawave.de/windows-7-tipps/code5-error.html?lang=EN
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni