www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kopiranje iz matrike v matriko-Matlab

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 12:41 am    Naslov sporočila:  Kopiranje iz matrike v matriko-Matlab Odgovori s citatom

Problem je sledeč. Imam neko matriko, ki ima število stolpcev vedno enako 8 število vrstic pa ja odvisno od podatka. Rad bi iz te matrike v novo matriko prekopiral vsako 7 vrstico. Preverjanje vsake sedme vrstice ni težava, pač gledam ostanek deljenje s 7. Najprej sem hotel operirati na kopiji originalne matrike in ven brisati nepotrebne vrstice. To je stvar zakompliciralo do te mere, da je bila zame neizvedljiva, saj se vrstice v matriki po brisanju "pomikajo" navzgor.

Sedaj sem se odločil, da bo verjetno bolje kopirati potrebne vrstice v novo matriko.

Zanima me kako v eni vrstici lahko skopiram n-to vrstico prve matrike v k-to vrstico druge, namreč tega nikakor ne ugotovim, da bi delovalo pravilno, pa sem skoraj 100% prepričan, da je mogoče?

Vnaprej hvala za vse odgovore in nasvete.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer tukaj nimam Matlaba je pa odvisno ali podatke obdeluješ online ali offline?

Za offline uporabi for zanko:
Koda:

n=1;
for i=1:7:lenght(ArrayName)
DrugiArray(n,:)=ArrayName(i,:);
n=n+1;
end

Kaj praviš na nekaj takega?
Za velikost matrike lahko uporabiš tudi "size" ukaz in se odločiš po kateri dimenziji greš.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vinkel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55
Aktiv.: 1.14
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če sem prav razumel bi rad sledeče:

Koda:
A=rand(100,4); 
B=A(1:7:end,:);

Edit: Typo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej najlepša hvala. Zadevo sem medtem izpeljal s for zanko za katero sem mislil, da mi bo krepko zakomplicirala zadeve pa mi jih na srečo ni.
Koda:

[visina,dolzina]=size(golipodatek8);
stevec1=0;
visina1=visina-((visina/7)*6);
besedilobin=zeros([visina1,8])
stevec2=0;
i=0;
for stevec1=1:visina
     if mod(stevec1,7) == 0
     stevec2=stevec2+1
         for i=1:8
            besedilobin(stevec2,i)=golipodatek8(stevec1,i);
         end
     end
end

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
faznprifer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Okt 2012 9:36
Aktiv.: 1.13
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker vidim da ste tukaj kar strokovnjaki za matlab, imam jaz vprašanje kako bi sestavil program, da bi mi prestavil tromestno naravno število za eno v desno. tako, da bi iz števila 123 dobil število 312, iz števila 230 pa 023 oz. 23.

Sem čisti začetnik matlab programa zato me stvar muči ker niti nevem kako začeti.

hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena varianta...
a = 123
b = floor(a/10) + mod(a,10)*100

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
faznprifer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

super, najlepša hvala Very Happy
Nazaj na vrh
faznprifer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2014 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam še eno težavo, kako narediti da mi program izpiše števila med dvema številoma ki sta zgornja in spodnja meja.

npr. izpis števil med številoma 4 in 8. nato mi jih izpiše po vrsti 5 6 7
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2014 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Recimo takole:
Koda:

clear all
close all
spodaj=4;
zgoraj=8;
k=1;
for i=spodaj+1:1:zgoraj-1
    S(k)=i;
    k=k+1;
end
S

faznprifer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2014 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala točno to potrebujem.
Nazaj na vrh
matija5ka
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Jan 2006 0:06
Aktiv.: 0.06
Kraj: Ljubljana/Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2014 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če potrebuješ samo izpis, bi šlo tudi:
Koda:
spodaj=4;
zgoraj=8;
(spodaj:zgoraj-1)' %brez podpicja, ' je za vertikalen vektor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2014 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni problema, ti kar vprašaj če bo še kaj. Verjetno sicer obstaja tudi kaka bolj elegantna rešitev, ampak preden mi jo uspe najti že deluje po kmečko. Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni