|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Maj 28, 2014 6:00 pm Naslov sporočila: Problem s fotocelicami |
|
|
Lep pozdrav!
Dobil sem dva 80 W panela, ki pa ne delata ok. Bila sta montirana zunaj, a odklopljena od bremena (kabli v zraku). Panel ima 2 veji (3 izhodne kable) diod ni videti (v navodilih so v shematiki prikazane v ločenem boxu). Malo gledam tule: http://www.pveducation.org/pvcdrom/modules/degradation-and-failure-modes
Celice so flex in sem z iglami lahko dostopal do celic; pri nekaterih celicah dobim napetost med A1-A2 (ali B1-B2, nisem našel celice, kjer bi imel napetost tako med A1-A2 in B1-B2). Ko sem meril, nisem ugotovil, da bi bila katera od merjenih celic v kratkem stiku. Imaš kakšno idejo, kaj storiti? Se zadevo sploh splača popravljati?
LP, g
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
157.52 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
Primer ene merjene celice |
|
Velikost datoteke: |
165.25 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vmalhar Član

Pridružen-a: Pet 06 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.78 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Jun 05, 2014 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj to pomeni, da ne dela ok? Kaj se dogaja z njim?
Če si meril napetost med linijami, ki sta prispajkani na zgornjo in spodnjo plast iste celice, potem bi moral dobiti neko napetost. Na neki znosni svetlobi seveda. Če te napetosti ni, je lahko tema, lahko je prekinjena linija, lahko pa igla dejansko nima kontakta z linijo. In vedeti moraš, da bodo luknje od igle slej ko prej imele posledice (vdor vlage in oksidacijo celic). Pri teh panelih se to dogaja že brez luknjanja.
Ima pa SunWare res zunanje bypass diode (oni jim pravijo cell protector). Kako zgleda, si poglej tukaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Jun 05, 2014 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že mimo - sem obupal, ko sem ugotovil, da je več kot 3/4 modulov fuč (najverjetneje pretrgane povezave na same module, ne dobim ne napetosti ne prevodnosti - kot bi bile odprte sponke).
Tako sem dal gor kitajca gor (2x 80 W):
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=40069
LP, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni