www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

vstavlanje besedila

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 12:50 pm    Naslov sporočila:  vstavlanje besedila Odgovori s citatom

Zadnje čase delam kar nekaj seznamov kjer se ponavljajo skoraj vedno ista imena naslovi... V excelu se menda da narediti formulo, da ko vpišem besedo v prvi kvadrat ponudi tekst naprej v drugi kvadrat priimek, v tretji... Je to možno narediti iz kakšne zbirke/tabele podatkov. Je to izvedljivo ali ima kdo kakšno drugo idejo kako to naredit. Moje znanje je tu bol šibko. Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tvoj namen obstaja funkcija VLOOKUP. V google vpiši " excel vlookup function " in ti najde veliko zadetkov. Verjetno se najde tudi kaj v slovenščini.

Sicer pa bi sam to izvedel z napisanim makro-tom. Mi je bolj domače.

lp
uroš

osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malci je napisal/a:

Sicer pa bi sam to izvedel z napisanim makro-tom. Mi je bolj domače.

lp
uroš

Lahko malo opišeš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 12, 2014 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem malo razmišljal in ugotovil da bo enostavneje z funkcijo VLOOKUP, a z marki bi jaz naredil na naslednji način.

Stalne podatke (npr.: Ime, Priimek, Naslov, ...) bi imal napisane na posebnem listu vsak podatek v svojem stolpcu.

Ko bi na prvem listu začel pisati besedo, bi po vsaki črki (ali po tretji in vsaki naslednji) preletel cel stolpec na drugem listu in vse rezultate prenesel v posebno polje. Ko pa bi bilo rezultatov malo, pa bi se odprl padajoči meni in bi z smernimi tipkami izbral želenega.

Toda, kot sem rekel, veliko hitreje boš to naredil z VLOOKUP funkcijo, sploh če nisi vešč programiranja

lp
uroš

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni