|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2014 9:10 pm Naslov sporočila: "Domače" živali |
|
|
Pred vhod na podstrešje se je zatekla breja samička polha.
Že par dni jo videvam vsako jutro in vsak večer. Pri gibanju je že tako okorna, da samo otrpne na mestu in čaka, da grem mimo. Če se ustavim in jo gledam, počasi zleze za kup starih časopisov in revij, kjer si je uredila zasilno gnezdo. Seveda povsem neprimerno za naraščaj.
Ne vem, kdo pri polhih skrbi za postavitev gnezda, vsekakor ga sama ne bo več zmogla zgraditi. Morda je "samohranilka", ali pa jo je brejost kako drugače presenetila.
V glavnem ...
Neto prostornina Š x D x V = 31cm x 38cm x 16cm
veža - hodnik - shramba - spalnica
Fasada je troslojna, vse stene, tla in strop so v notranjosti petslojno obloženi.
Nad spalnico sem napravil loputo za opazovanje.
Jutri dobim še slamo in žagovino.
"Stanovanje" bom postavil nekam, kjer ne bo v napoto (kakih 7m stran od trenutnega mesta), nato moram tja preseliti še gospo polhovo.
Ne morem je kar vreči iz hiše ...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
971.64 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
865.79 KB |
0 krat |

|
Odprtina nad spalnico - loputa se zgoraj odpre, plastično okence lahko pomaknem v eno stran |
|
858.67 KB |
0 krat |

|
Takole izgleda sprednja stran s klančino pred vhodom |
|
747.76 KB |
0 krat |

|
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2014 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo, da imaš rad "domače" živali. Če želiš ti v naslednjemu tednu dostavim še "en avtobus" žlahte. Nam v planini napravijo njeni sorodniki cca. 500€ škode samo na objedenemu siru. Ker tudi jaz nisem sovražnik teh živali sem predlagal milostno varianto - zamašiti vse luknje z Purpenom in na svežega posuti zdrobjeno steklo.
Vem, da se sliši kruto ampak ureznina na tačkah je boljša kot smrt v "mišelovki".
Ko boš začel spraševati, kako poizolirati kable po podstrešju se spomni na svojo "hišico" - zato priporočam na vhodu še vrata in ko se bo samička zatekla v hiško jo nesi čimdlje v gozd in postavi na suho mesto
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fenix Neznanec

Pridružen-a: Pet 11 Jul 2014 10:55 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.05 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2014 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni je polno polhov. Dokler mi ne delajo škode so dobrodošli. Sem pa od starejših sovaščanov zvedel, da so polhi dokaj koristni, ker odganjajo miši in polhe. Da pa ne delajo škode, pa jim vsako jesen nastavim nekaj orehov in samorodnih jabolk.
Dejansko so me že tako vajeni, da ne pobegnejo, ko se pojavim na podstrešju in mi pozirajo. No le prijeti se ne pustijo.
Igo, hvala za idejo jim bom še jaz nekaj naredil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2014 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sem pa od starejših sovaščanov zvedel, da so polhi dokaj koristni, ker odganjajo miši in polhe. |
Odganjajo sami sebe? Ok, samci med parjenjem najbrž res
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2014 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je v tem, da se moja stvaritev ni obnesla.
Naredil sem še ultimativni (končna verzija) digitalni (dve možni stanji) optični (stanje je vidno) indikator prisotnosti polha v stanovanju.
Z vrha vstopne odprtine visi sukanec, ki je za 1cm daljši od višine odprtine. Po vstopu sukanec visi na notranjo stran, po izstopu pa na zunanjo stran. No, ročno sem lahko nastavil sukanec še postrani na rob odprtine.
V glavnem sem takrat noter nasul lešnike, orehe, arašide in mandlje. Par dni sem spremljal stanje indikatorja in zaznaval spremembe. Ko je zmanjkalo hrane, se je stanje prenehalo spreminjati. Tudi tisti kup papirja sem odnesel stran in polhov ni vec.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2014 8:24 pm Naslov sporočila: Re: "Domače" živali |
|
|
igo je napisal/a: |
Ne morem je kar vreči iz hiše ... |
Jaz jih pa ne znam na lep način.......
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2014 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni