|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 2:56 pm Naslov sporočila: Siemens MM420... |
|
|
...frekvenčni krmilnik uporabljam na CNC stroju. Najprej sem krmilnik upravljal preko BOP panela. Vklop, izklop, smer in hitrost. Že nekaj časa podatke pošiljam frekvenčnemu krmilniku direktno iz G kode. Uporabljam CNC USB controller in izhodno kartico. Saj zadeva deluje, vendar nisem zadovoljen dokler ne naštudiram vseh detajlov in malenkosti.
Zanima me, ali lahko poškodujem krmilnik ali motor, če brez pavze, pri 300 o/min peklopim iz ene v drugo smer? Je to sploh izvedljivo?
Kakšen je pravilen postopek za shranjevanje parametra P2000? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor sem delal s frekvenčniki, je najhuje kar se ti bo zgodilo, da bo motor v generatorskem režimu preveč dvignil napetost DC linka in bo frekvenčnik motor spustil, torej izklopil. Z dovolj bogato dimenzioniranim zaviralnim uporom pa tudi teh težav ne bi smelo biti. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joze Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.91
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, saj si nastavil start in stop rampo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri pravilno parametriranem frekvenčniku (vnešeni pravilni podati motorja) ne bi smelo biti kakih problemov. Frekvenčnik namreč najprej varuje sebe potem pa motor. Če bo šlo karkoli izven mej. bodo delovali ustrezni varnostni mehanizmi. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Start rampa je 4,5s, stop je daljša in je 20s. Krajše ne gre. Motor ima max. 24000 vrtljajev in pri teh obratih se prej ne more ustavit. MM420 nima možnosti zaviranja z uporom. To ima MM440, žal.
Torej pri tako nizkih obratih (300 o/min) lahko brez bojazni preklopim direktno iz ene smeri v drugo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je parametriran ok,se bo po rampi zaustavil in po rampi pospešil v drugo smer.
Tudi če bi ga hotel v momentu pognat v drugo smer bo šel pretvornik v napako in bo spustil motor. Moderne pretvornike je zelo težko uničit,ponavadi itak pocrkajo sami od sebe takrat ko je najmanj treba (v petek 5min pred koncem službe ali pa v nedeljo pri kosilu ko sem ravno jaz dežuren )
P.S.: pri ustavljanju nekega manjšega ventilatorja (4kW) sem imel ravno zadnjič problem z rampami ko sem moral nastaviti nerazumljivo dolgo rampo za zaustavljanje. Pospeševanje 7sek,ustavljanje 40sek. Ko sem izklopil "slip compensation" sem lahko ustavljanje zmanjšal pod 20sekund! Pretvornik Emerson SP
Nazadnje urejal/a zlabo Pon Jul 28, 2014 3:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
zlabo je napisal/a: |
.....Moderne pretvornike je zelo težko uničit,ponavadi itak pocrkajo sami od sebe takrat ko je najmanj treba (v petek 5min pred koncem službe ali pa v nedeljo pri kosilu ko sem ravno jaz dežuren.... ) |
Podpis pod tole  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni