|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rokoo Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 13:47 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2014 2:05 pm Naslov sporočila: avto na daljinca |
|
|
Pozdravljeni vsi skupaj...veliko dobrega sem slišal o vas..prišel sem pa na ta forum z razlogom...Z kolegi smo stavili da ne morem narediti "sam" avta na daljinca ki bo lahko dosegel dokaj veliko hitrost in se ga bo dalo vozit na tudi malo večjo razdaljo..Sam nimam skoraj nič teh spretnosti zato sem vas hotel uprašati če bi kdo želel pomagati..rabim samo enega ki se na to spozna in bi mi ga pomagal sestaviti...(kupila bi "slabši avto na daljinca" potem bi ga pa dobro predelala)...če mi ga uspe narediti v enem mesecu mi ga kolegi kupijo za večjo ceno kot sem porabil za dele in še nekaj od tega bom podaril tistemu ki mi je deval nasvete in me vodil tu skozi.. tako da res prosim če bi se kdo na to spoznal naj mi piše na moj gmail ( hontailXX@gmail.com ) kjer se boma zmenila za naprej.. _________________ Hvala zq vas trud in lep pozdrav se naprej.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.84 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2014 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
HobbyKing si oglej, tam imaš vse, kar moraš vedeti. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2014 2:15 pm Naslov sporočila: Re: avto na daljinca |
|
|
rokoo je napisal/a: |
.Z kolegi smo stavili da ne morem narediti "sam" avta na daljinca..........
.Sam nimam skoraj nič teh spretnosti. |
Zato so pa šli stavit. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2014 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da si vplačal stavo na tisti strani, ki trdi, da ti ne bo uspelo
Predvsem najprej napiši merila. Kakšne lastnosti mora imeti avto, ki ti ga bodo priznali kot "hitrejši in z večjim dosegom"?
Ga boste preizkušali na dolgi, ravni in gladki cesti, ali na travniku? Torej izbira gum.
Ga boste preizkušali na podeželju, kjer je malo motenj, ali blizu naselja? Tudi od tega je odvisen doseg.
Lahko kupiš neko poceni igračko za par Eur, da dobiš oddajnik, sprejemnik, kak servo motorček, ... a si s tem ne boš mogel kaj dosti pomagati pri dolgem dosegu. Kvečjemu pri hitrosti, če daš gor močnejši regulator moči, druge baterije in drug motor. Na žalost pa še nove prenose (da ne bo že zagon motorja vsega polomil), gume, podvozje,...
Na koncu bi se celo izkazalo, da bi naredil bolje, če poceni igračke sploh ne bi kupil, ampak bi takoj začel z nakupom resnejših sestavnih delov.
Še vedno pa najprej napiši, kaj je minimum, ki ti ga bodo priznali.
Imajo oni kak avto (napiši tip), s katerim bosta tekmovala in se primerjala? _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokoo Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 13:47 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2014 3:19 pm Naslov sporočila: avto na daljinca |
|
|
tekmoval naj bi z nekim takimle https://www.youtube.com/watch?v=dST0lYxW0UE kakor so mi ga oni pokazali naj bi bil malo večji...rad bi tudi da bi se z njim dalo voziti tudi po gozdu (da se ne bi prevrnil ob vsaki majhni oviri) hitrost pa naj bi bila precej visoka..nwm koliko lahko kaj dosežejo ti avtki...uporabljali naj bi ga v naselju..dolžina min.20cm...preizkušali se bomo na hitrosti,vzdržljivosti...kaj prauš igor...zdi se mi da si pokazal kar nekaj svojega znanja..bi mi bil pripravljen pomagati? piši v ZS _________________ Hvala zq vas trud in lep pozdrav se naprej.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2014 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, ... Vse, kar sem napisal, je samo posledica poznavanja delovanja tega foruma.
Nihče ne bo na slepo ponudil pomoči pri projektu z neomejenimi možnostmi za presenečenja in dodatne želje ter zahteve.
Samo na podlagi tvojega prvega prispevka je bilo nemogoče sklepati, kaj čaka tistega, ki bi sprejel izziv. Tudi minimum 25cm ne pove nič, saj v to kategorijo spada tudi "big foot".
Tudi maksimalna velikost šteje. Pa minimalna (željena) hitrost, pa max premer koles (po gozdu ne gre s fi 5cm),...
Nisem modelar in nobenih izkušenj ali znanj nimam s tega področja. Imam par idej, a spet ne za avtomobilčke.
Marsikdo tukaj pa je modelar in še več jih najdeš na forumu modelarji.com.
A ti si tisti, ki moraš najprej oziroma v naprej vedeti in podati čim natančnejše okvire lastnosti, ki naj bi jih avtomobilček imel.
Potem se pogovori z nekom, ki ima praktične izkušnje, da te malce prizemlji (pač pove, kje so realne meje materialov, baterij,...) in ti oklesti visokoleteče želje.
Dobil boš realno dosegljive lastnosti za posamezen cenovni okvir (recimo do 300E, 301-600E, 601-1000E, 1001-1500E, ...).
Na koncu (no, da bi si jaz upal sprejeti stavo, bi jo moral imeti že na začetku) pa potrebuješ še divje odbito idejo na nekem področju, ki bi neko lastnost tako zelo izboljšala, da bi bil tvoj avtomobilček, z naskokom boljši od konkurence, ki takšne ideje nima.
Če bi šlo za čoln, takšno idejo imam, za avto žal ne.
Seveda je treba že ob določitvi pravil igre vedeti, katera lastnosti se bodo merile, da ne boš naprimer dal gladkih gum za po gozdu ali traktorskih za hitrostne dirke.
Idealna primerjava bi bila, če bi obe ekipi kupili enako osnovo, nato pa določili meji naprimer 300E materiala in 1 mesec za predelavo.
V tvojem primeru kupiš enak avto in odstraniš tisto, kar ni potrebno za zmago. Oziroma dodaš/spremeniš tisto, kar je. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazadnje urejal/a igo Sob Jul 19, 2014 6:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5536 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Jul 19, 2014 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej, zaenkrat nisi še prav nič konkretnega (!) napisal. Najprej malo naštudiraj, kaj že vse obstaja (forum.modelarji.com ti zna biti v pomoč ), potem pa javi, kaj točno sploh želiš (konkretno; npr. končno hitrost xx km/h, pospešek xx m/s2, domet na prostem xxx m, domet v urbanem okolju xxx m ...), potem pa dalje.
Kaj več se verjetno ne bo ljubilo ljudem pisat/iskat/... brez, da bi se sam malo potrudil!
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
WaterBoy Član

Pridružen-a: Ned 26 Sep 2010 19:39 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.41 Kraj: Šoštanj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni