www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava Mozila FF in XP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Boštjan1979
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Maj 2014 21:05
Aktiv.: 0.20
Kraj: Slovenske Butale:)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 1:11 am    Naslov sporočila:  Težava Mozila FF in XP Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pri nalaganju enega programa, ki ga zahteva XP (neka risanka na CD-ju) sem naložil nek program DVD Decoder pa mi nikakor ne dela. Ampak to bomo po tem. V brskalniku FF se mi zdaj vedno pokaže začetna stran http://search.us.com/?guid={43B3FF8F-A325-4593-9BCD-4DD8C35083CC} in tudi če jo nastavim nazaj na www.google.si se še vedno zažene ta stran...

Sad Tista na novo program sem že zbrisal, prav tako sem dal sistem za dva dni nazaj, a ne pomaga. Kaj naredit?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Klemeen
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Apr 2013 15:22
Aktiv.: 0.22
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 1:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poiskusi tako

Upam da pomaga Smile
Nazaj na vrh
Boštjan1979
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto risanko sem usposobil tako, da sem naložil VNC.
Še vedno ostaja pa težava pri FF. Sem poizkušal vse tisto pa učinka ni. Pa še vse skupaj gre zame "prehitro"
Sem probal FF zbrisat v varnem načinu pa mi ne da... Še kakšen predlog??? Kakšen programček, ki bi rešil zadevo?

Hvala.

shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej, če imaš v nadzorni plošči med programi inštaliran "search.us" in ga tam deinštaliraj.
Nazaj na vrh
Boštjan1979
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal ga ni Sad Še kakšna ideja?

EDIT: Google Chrome me je pa opozoril na to in sem kliknik, da tega nočem. Vseeno mi je FF boljši.

Klemeen
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Apr 2013 15:22
Aktiv.: 0.22
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na posnetek, ki sem ti ga prilepil v mojem prejšnjem postu so zelo pozitivni odzivi in sem skoraj prepričan da bi moralo pomagati.

Torej povzemam korake iz videa...
- Preveri v upravitelj dodatkov če imaš slučajno nameščen kakšno razširitev (npr. search.us), če je ga odstrani
- Nastavi domačo stran v Orodja -> možnosti -> splošno
- pojdi na about:config in v iskanje napiši search.us.com, če je kak vnos ga nastavi na default (desni klik)
- poglej nadzorno ploščo - uninstall program če kje najdeš search.us (najbolje da še posortiraš po datumu namestitve in pogledaš zadnje nameščene programe če je kaj čudnega)
- ča si karkoli našel in odstranil naredi še PC restart

katere korake si izvedel oz. kje se ti je zataknilo?

Pametno bi bilo še počistiti podatke brskanja (pomoč -> reševanje težav -> ponastavi firefox)

Poiskusi še z Spybot S&D in Malwarebytes

Klemen
Nazaj na vrh
kristijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2014 18:44
Aktiv.: 0.19
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A prav risanka je zahtevala svoj določen program za odpiranje? 1. Vedno ko nalagaš nekaj preberi stvari v wizardu za nalaganje saj tako v 70% lahko prej odklukaš možnosti, da ti naloži nepotrebne dodatke brskalnika, ki se jih kasneje tako ali tako želiš znebiti. Poizkusi v samih nastavitvah brskalnika najverjetneje pa boš potreboval še kakšen spy programček, da zadevo pobriše saj gre ponavadi za "odlične" orodne vrstice z pripomočki ali privzetne strani.
Boštjan1979
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2014 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za nasvete, v detalje grem pa jutri ko bom doma. In seveda poročam.
Aja, zaradi tiste risanke je vse to nastalo, kot sem omenil z VLC dela.

Boštjan1979
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 29, 2014 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klemeen in ostali.
Nobeden programček mi ni pomagal, sicer so našli nekaj a nič s tem povezanega.

Ponastavi FF kot je predlagal klemeen in stvar deluje normalno

Applause
Hvala Very Happy

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni