www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Smart TV in OS

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 2:06 am    Naslov sporočila:  Smart TV in OS Odgovori s citatom

Gledam in iscem, pa ne najdem. Rolling Eyes Morda je tudi ura kriva, ampak drugace ne gre - cez 4 ure grem delat, in ko pridem iz posla letim po novo televizijo.

Gledam dva modela: Sony KDL-48W605B in LG 50LB570V. Veliko bolj se nagibam k LG-ju, kljub temu da v primerjavi s konkurentom nima dolocenih zadev (recimo integriranega WLAN vmesnika).

Nikjer pa nisem uspel zasledit kateri operacijski sistem imajo te televizije namescen? Gre za Android, ali za kaksno hisno zadevo v stilu starejsih GSM telefonov (in s tem zaprtost... ...vsega d'oh! )?

Android bi potreboval za namestitev dolocenih aplikacij, npr. SiOL TvIN ipd.

V nasprotnem primeru imam nagledano se eno Blaupunkt 50" "butasto" televizijo (sicer 150 eur cenejso), kateri bi prikljucil pametni kljucek na Androidu. Vendar s tem zopet pridobim en dodatni daljinec, cemur bi se rad izognil... Neutral

S smart TV-ji se se nisem poblize srecal, tako da nimam nekega obcutka kako to izgleda... Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Televizor z androidom pride konec leta in sicer od Philipsa. Za LG se lahko dokupi WIFI ključek. Stane 50€ in mora bit original za LG drugače ključka ne zazna. Ima pa LG najboljšo aplikacijo za android telefon ali tablico. Z to aplikacijo lahko preklapljaš programe, nastavljaš glasnost, pojavi se kurzor in tipkovnica na telefonu in televizorju, prenese se programska lista na telefon itd. Ne priporočam nakupa Blaupunkta, Grundiga in Telefunkna. Če se ne motim so narejeni v isti fabriki v Turčiji.
Nazaj na vrh
tomi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 12 Apr 2011 23:21
Aktiv.: 0.04
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stare nemške blagovne znamke so samo še imena, pri TV-jih gre tako:

Telefunken: Vestel (Turčija), izdelujejo cenejše modele tudi za JVC, Sharp, Toshiba, Hitachi...
Grundig: Beko Electronics (Turčija).
Blaupunkt: UMC, Universal Media Corporation (Slovaška).
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2014 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvet. Sem sel gledat dve "butasti" televiziji (ta Blaupunkt in eno Sharp), pa se se na koncu odlocil za LG 50LB570V. Zaenkrat se ne znajdem najbolje. Smile WiFi kljucek je bil prilozen kot del ponudbe, zaenkrat jo upravljam preko originalnega daljinca, USB brezzicne mikro tipkovnice/touchpad-a (v velikosti daljinskega upravljalnika) in prej omenjene android aplikacije na mojem telefonu. Imam LG Optimus 4X HD, aplikacija deluje brezhibno. Punca ima Sony Xperia M2, in aplokacija sploh ne najde TV-ja. Kot da bi telefon vedel, da je bil v igri se Sony TV. Laughing

Najbolj blesav obcutek je bil v trgovini ko sem se prilepil na razstavni eksponat, gledal razpored prikljuckov, kako je narejeno stojalo ipd, ko pa sem se lotil ocenjevanja slike, sem opazil da se predvaja reklama za Panasonic. Anxious Pa sem sel gledat se Panasonic televizije. Mr. Green Nasel nic po mojem okusu, in tako sem se vrnil nazaj k temu modelu.

Komaj sem preprical prodajalca da ne potrebujem garancije za 76 eur. Ker ce res tako nujno potrebujem to podaljsano garancijo, potem sklepam da ta televizija ne bo ravno dolgo zivela? Ce ne bi bili najcenejsi, bi jo sel kupit drugam.

Zaenkrat SiOL TV gledava preko brskalnika (www.siol.tv), iscem kaksno aplikacijo za IPTV, kamor bi lahko vtaknil siol playlisto. Ali pa aplikacijo SiOL TVIN za LG. Ce ne bom nasel nic pametnega, bom od kinezev kupil android kljuc - za android ta aplikacija obstaja, in deluje tako kot se rece. Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni