www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dostop do vmesnika NPort 5110 na com port krmilnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stbe
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25
Aktiv.: 0.65
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2014 11:21 pm    Naslov sporočila:  Dostop do vmesnika NPort 5110 na com port krmilnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Do krmilnika easy z com portom dostopam preko vmesnika ethernet na com port Moxa NPort 5110. Na računalniku imam instaliran com port redirektor. V lokalnem omrežju mi dela ok, od zunaj pa mi ne uspe vzpostaviti povezave. Ponudnik storitev je T2. V ruterju sem nastavil, da vsi porti gredo na ta vmesnik in tudi Web dostop do njega mi dela, com port redirektor pa se mi noče povezat.
Imam par vprašanj za poznavalce:
Kakšne DNS naslove bi moral imeti nastavljene? Od T2 so 84.255.209.79 in 84.255.210.79. Ali so pravi?
Kateri je IP naslov Gateway-a nastavim? Moj router?
Ali je že kdo delal povezave z temi vmesniki?
hvala za odgovore.
lp, StBe
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2014 1:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postavi zadevo na interni mreži in z TPCview poglej aktivne povezave.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx
Načeloma je samo ena povezava na en port.
Če operiraš samo z IP adresami in ne z imeni, DNS serverjev ne rabiš vpisovat. 0.0.0.0 bo v redu, če ne mara imet prazno.
Preveri, da softver dela samo z direktnimi povezavami. Če port išče s kakšnimi Brodcast paket, ti ne bodo šli skozi zunanjo mrežo. Lokalno pa dela.
Za test vzemi samo en router, mu nastavi fiksnen zunanji IP, na WAN priklopi računalnik, tudi s fiksnim IPjem. Na LAN port pa en moxa vmesnik. S tako konfiguracijo se igraj, dokler ne zalaufa. Ne vidim razloga, zakaj ne bi Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni