www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

popravilo pralnega stroja - kondenzator?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
candy1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Avg 2014 19:44
Aktiv.: 0.30
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 7:59 pm    Naslov sporočila:  popravilo pralnega stroja - kondenzator? Odgovori s citatom

Zdravo!

Pralni stroj candy sprva ni delal na centrifugi, sedaj pa sploh ne obrača več bobna. Ostalo zgleda dela - izbira programa, začetek pranja (zaklene vratca) in natoči vodo. Stroj sem odprl in najbolj sumljiv mi je ožgan element (verjetno kondenzator ?), takoj na začetku, ko pride napajalni kabel v ohišje stroja. Zadevo sem poslikal. Torej mi lahko potrdite da je ta element na sliki res kondenzator in kje bi našel/kupil takšnega novega.

Hvala za odgovore!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/5945528/IMG_20140815_192950.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/5945528/IMG_20140815_193035.jpg
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto je po mojem filter, ne kondenzator.
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.72
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take filtre imajo ponavadi kakšni serviserji bele tehnike (sploh pooblaščeni) na zalogi.
candy1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa je možno, da je ta element - filter kriv za nedelovanje centrifuge? Kaj če bi za test zvezal štrom mimo tega filtra, bi bil to velik greh? ? Whistle
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, bi moralo normalno delat.
Nazaj na vrh
cici
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Aktiv.: 3.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

candy1 je napisal/a:
Pa je možno, da je ta element - filter kriv za nedelovanje centrifuge? :

Ne, ta samo filtrira motnje, da ne pridejo v omrežje.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Videti je kot, da je prišlo do prenapetosti zaradi kakšnega bližjega udara strele.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je filter proti motnjam. Ker sem že v živo doživel, da ga je kot strela z jasnega razneslo čeprav PS tisti trenutek ni deloval niti ni bilo nevihte, jih od takrat naprej odstranim in zvežem direkt.
Če nas ne bi bilo doma in zadeve ne bi takoj opazili ter ukrepali bi verjetno ostali brez stanovanja ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot so že povedali, to je pasivni filter proti elektromagnetnim interferencam/motnjam.
Na sliki je viden kar konkreten šlus med fazo in nulo, najverjetneje s kakim izvijačem, ker sta stopljena notranja dela kabelskega čeveljčka.
Lahko je nekdo hotel razelektriti kondenzator pa pozabil, da je kabel še vklopljen v 220V~. Smile
Kateri model Candy stroja je to ?
Javlja kako kodo napake ?

candy1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Model stroja je Candy cm2 146 in ne javlja nobene napake.
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 15, 2014 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, če ima ta model kak senzor pri filtru nečistoč, zato ga vseeno preventivno očisti.
Centrifuge ne dela, ker se voda po vsej verjetnosti prej ni (dovolj) izčrpala.
Obrni gumb na izčrpavanje vode in pusti tako kar nekaj minut, po vsej verjetnosti jo bo.

candy1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2014 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj me zanima - ima motor v tem stroju krtačke? Ker baje novi kolektorski motorji jih imajo, a ta stari Candy jih verjetno nima? Potem bi blo smiselno preveriti še kondenzator - kje ga najdem in kako ga spraznem, da ne bo treslo Very Happy

Do sedaj sem preveril vse odtočne cevi (niso zamašene), odmontiral odtočno črpalko (ni zamašena), črpalko priklopil direktno na 220V in deluje, čeprav se mi zdi po specifikacijah malo švoh - gor piše samo 20W. Zato sem odtočno cev speljal na nižji nivo , a rezultat je isti...

Nazadnje urejal/a candy1 Sob Avg 16, 2014 12:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2014 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Service Manual - če kaj pomaga ...

Candy_CM2_146.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Candy_CM2_146.pdf
 Velikost datoteke:  3.11 MB
 Downloadano:  17 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
candy1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2014 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super hvala, ampak zgleda ne morem potegniti, me vrže na pravila obnašanja na forumu Doubt
Nazaj na vrh
candy1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 16, 2014 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem odmontiral krtačke (ja, zgleda jih ima) Very Happy in mislim, da bo tu problem, bolj obrabljena ima še 1,6mm "mesa", druga kak mm več. Verjetno potrebno zamenjave, ampak je to tudi edini vzrok za nedelovanje?

Slika:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/5945528/IMG_20140816_130045.jpg

Če kdo ve za serviserja/prodajalca iz okolice Celja, ki ima krtačke na zalogi, kar na dan z besedo, lahko tudi na ZS. Sicer sem jih našel na ebayu za cca 20€, ampak traja 1 teden, da pridejo iz anglije: http://www.ebay.com/itm/WASHING-MACHINE-PARTS-HOOVER-CANDY-CARBON-BRUSHES-/200635866008?pt=UK_Irons_Presses&hash=item2eb6d45b98
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 490 dni