www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

"Alibaba"
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70628.99

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 12:52 am    Naslov sporočila:  "Alibaba" Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 4:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem že. Saj drugače je to portal podoben vsem ostalim. So pa po moje na alibabi vse firme iz Kitajske gor Smile . Izkušnje zaenkrat samo dobre. Plačal preko paypal, je pa bila poštnina z DHL-om kar velika.
Drugače pa tudi globalsources, made-in-china.com, itd.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na alibabi so problematične predvsem poštnine (kot omenjeno).
Včasih lahko kontaktiraš prodajalca in ga povprašaš koliko bi koštalo če bi zadevo poslali po navadni pošti, včasih se da zmenit.
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor vem na Alibabi (ali Global sources ali China export ali ...) samo posredujejo tvoje poizvedovanje in tvoje kontaktne podatke podjetju za katerega proizvod se zanimaš.
Potem kontaktiraš direktno s podjetjem. Poštnina je velik problem, saj mnogokrat preseže vrednost nakupa. Pa še na carini te potem ocarinijo na celoten znesek na računu, vključno s poštnimi stroški. Od kitajcev se splača kupovat večjo količino enakih produktov. Tudi sami ne radi prodajajo posameznih kosov, ampak mnogokrat navedejo, da je MOQ minimalno 1000 kosov. V tem primeru pride poceni. Če gre samo za en kos, boš ceneje prišel skozi preko ebaya.
Poleg tega vedi, da tudi na teh kitajskih iskalnikih mnogokrat sploh ne kontaktiraš direktno izdelovalca, ampak neke kvazi pooblaščene dilerje, ki se izdajajo za proizvajalce.
Pred kratkim sem iskal eno napravico in poslal povpraševanje več podjetjem na kitajskem. Dobil sem ponudbe za (vsaj na sliki in po specifikacijah sodeč) popolnoma identičen proizvod, za katerega pa je vsakdo od njih zatrjeval, da je proizvajalec Smile

zivko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 02 Avg 2010 18:41
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo,
za enkrat sam še nisem nič naročil prek alibabe, vseeno pa ne bodi neumen in naročaj zadev, ki jih prodajajo za smešno nizke cene. Podjetja s katerimi so imeli ljudje slabe izkušnje najdeš na tej spletni strani:
www.alibabascam.com
www.firetrust.com
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je do zdaj že kdo naročal sample preko podjetij na Alibabi.
Rad bi naročil baterije ki jih drugje ne najdem in ne bi rad po nepotrebnem vrgel skoraj 100€ stran. Ker zna bit, da bo minimum 20kom po 2.7$.

mimogrede: A še kdo rabi kako mini baterijo Li-Po 8mAh 2x8x15mm?

vucboj01
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Mar 2011 17:08
Aktiv.: 0.32
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem kar precej naročal na aliexpresu. Predlagam, da najprej pogledaš tam, če obstaja proizvod, ki ga iščeš. Seveda je pa bistveno pre preveriti "boniteto" prodajalca.

Dorijan je napisal/a:
Rad bi naročil baterije ki jih drugje ne najdem in ne bi rad po nepotrebnem vrgel skoraj 100€ stran. Ker zna bit, da bo minimum 20kom po 2.7$.

mimogrede: A še kdo rabi kako mini baterijo Li-Po 8mAh 2x8x15mm?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
xfce
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Aktiv.: 3.07

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorjan, če boš imel kakšno baterijco viška bi jo kupil. Da imam na lagerju, če bom kdaj kaj rabil. Ker delam kdaj pa kdaj kakšne mini napravice.

Glede alibabe je pa tako, da je vse odvisno od trgovca. Eni te skoraj pojejo, vse ti hočejo ustrežt, drugi so pa malo bolj zoprni.

Ponavadi ti hočejo poslati po hitri pošti, kar hitro nanese okoli 40€... Skoraj vedno se da zmeniti za navadno pošto in paypal. Se mi je pa zgodilo, da so prvič hoteli nujno TT in hitro pošto, naslednjič se je pa že dalo zmeniti.
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Alibabi sem se kljub dolgoletnim in bogatim izkušnjam z Ebay-a nategnil.
Cena je štimala, plačilo preko Paypal ni bilo možno, samo direkt na banko. To sem naredil, pa je Kinezer zaj..*l ene par črk v imenu banke, krivda pa kao moja. Na SKB sem urgiral in naredil preusmeritev na pravo banko, kar me je stalo dodatnih 20+ EUR.
Robe po par mesecih še ni, res pa je, da sem se potihem že poslovil od nje, tako da sem malce tudi sam kriv.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Cena je štimala, plačilo preko Paypal ni bilo možno, samo direkt na banko. To sem naredil, pa je Kinezer zaj..*l ene par črk v imenu banke, krivda pa kao moja. Na SKB sem urgiral in naredil preusmeritev na pravo banko, kar me je stalo dodatnih 20+ EUR.
Robe po par mesecih še ni, res pa je, da sem se potihem že poslovil od nje, tako da sem malce tudi sam kriv.
Smem vprašat kaj si naročil in v kakšni vrednosti?
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.69
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Alibaba je namenjena za večje količine.
Za posamezne kose je AliExpress. Deluje super.

LP

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
satelitko je napisal/a:
Smem vprašat kaj si naročil in v kakšni vrednosti?

Bili so eni čipi za radijske postaje, ki jih sicer nikakor ni možno dobiti za pametno ceno. Vrednost je bila okoli 80USD.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 27, 2013 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matejcek81 je napisal/a:
Alibaba je namenjena za večje količine.
Za posamezne kose je AliExpress. Deluje super.

LP
Sem že gledal in nisem našel take kot sem želel. Ko sem šel pa zdaj preverit še enkrat, da ne pišem neumnosti sem ugotovil, da sem malo preveč zbirčen glede debeline. Smile
Bom pa 3mm debelo vzel namesto 2mm

UPDATE:
sem uporabil iste ikalne nize kod sem jih dopoldne pa mi zdaj vrne en kup baterij prej pa nič. Think Dobro da sem šel še enkrat.
UPADTE2:
očitno je problem s tem, da nastavim naslov Slovenija. Upam, da se bo dalo kaj dogovoriti z njimi.

A mogoče aliexpress podpira tudi paypal?
Kako se da kaj dogovarjati glede pošiljanja po navadni pošti tukaj?

ac/dc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44
Aktiv.: 1.02
Kraj: Lj-okolica

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 12:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno prejšnji teden sem spet naročal prek Alibabe, mislim da tokrat tretjič.
(tule: Shenzhen TF Electronic Co., Ltd.)
Potreboval sem 70 kosov relejev, ki jih sicer nikjer ni dobiti, vsaj v doglednem času ne.
Od sedmih ponudnikov sem izbral najcenejšega, ki sprejema Paypal plačilo.
Komunikacija je tekla perfektno, zelo so ustrežljivi.
Ker sem robo rabil hitro sem se odločil za DHL express? (dobava v 5 dneh) in plačal za poštnino 20$. Prejel sem zelo dobro zaščiten paket, ...sem brez kakršnihkoli pripomb. Na koncu se je izkazalo, da imajo pravzaprav najboljše cene, WW.

Če bi vsi trgovci z vzhoda tako funcionirali bi bilo perfektno.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.55
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 1:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
Jaz sem narocil sample MAF senzor za Laguno (cena drugace 10 USD + shipping). Potreboval sem seveda samo enega. Very Happy MAF senzor ni nikoli prisel, kupil sem ga potem preko ebaya v Angliji za 46 EUR s postnino. Think Cena pri nas? Najcenejsi 97 EUR, original 150 EUR.

Dorijan je napisal/a:
A mogoče aliexpress podpira tudi paypal?

Odvisno od prodajalca. Sem ze narocal tam, do zdaj vse preko paypala, zaenkrat vse OK.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni