|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70628.99
|
Objavljeno: Ned Avg 01, 2010 12:52 am Naslov sporočila: "Alibaba" |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Avg 01, 2010 4:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem že. Saj drugače je to portal podoben vsem ostalim. So pa po moje na alibabi vse firme iz Kitajske gor . Izkušnje zaenkrat samo dobre. Plačal preko paypal, je pa bila poštnina z DHL-om kar velika.
Drugače pa tudi globalsources, made-in-china.com, itd.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1445 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Ned Avg 01, 2010 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Na alibabi so problematične predvsem poštnine (kot omenjeno).
Včasih lahko kontaktiraš prodajalca in ga povprašaš koliko bi koštalo če bi zadevo poslali po navadni pošti, včasih se da zmenit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Pon Avg 02, 2010 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem na Alibabi (ali Global sources ali China export ali ...) samo posredujejo tvoje poizvedovanje in tvoje kontaktne podatke podjetju za katerega proizvod se zanimaš.
Potem kontaktiraš direktno s podjetjem. Poštnina je velik problem, saj mnogokrat preseže vrednost nakupa. Pa še na carini te potem ocarinijo na celoten znesek na računu, vključno s poštnimi stroški. Od kitajcev se splača kupovat večjo količino enakih produktov. Tudi sami ne radi prodajajo posameznih kosov, ampak mnogokrat navedejo, da je MOQ minimalno 1000 kosov. V tem primeru pride poceni. Če gre samo za en kos, boš ceneje prišel skozi preko ebaya.
Poleg tega vedi, da tudi na teh kitajskih iskalnikih mnogokrat sploh ne kontaktiraš direktno izdelovalca, ampak neke kvazi pooblaščene dilerje, ki se izdajajo za proizvajalce.
Pred kratkim sem iskal eno napravico in poslal povpraševanje več podjetjem na kitajskem. Dobil sem ponudbe za (vsaj na sliki in po specifikacijah sodeč) popolnoma identičen proizvod, za katerega pa je vsakdo od njih zatrjeval, da je proizvajalec  _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zivko Neznanec

Pridružen-a: Pon 02 Avg 2010 18:41 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Avg 02, 2010 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
za enkrat sam še nisem nič naročil prek alibabe, vseeno pa ne bodi neumen in naročaj zadev, ki jih prodajajo za smešno nizke cene. Podjetja s katerimi so imeli ljudje slabe izkušnje najdeš na tej spletni strani:
www.alibabascam.com
www.firetrust.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
A je do zdaj že kdo naročal sample preko podjetij na Alibabi.
Rad bi naročil baterije ki jih drugje ne najdem in ne bi rad po nepotrebnem vrgel skoraj 100€ stran. Ker zna bit, da bo minimum 20kom po 2.7$.
mimogrede: A še kdo rabi kako mini baterijo Li-Po 8mAh 2x8x15mm? _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vucboj01 Član

Pridružen-a: Sob 26 Mar 2011 17:08 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.32 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem kar precej naročal na aliexpresu. Predlagam, da najprej pogledaš tam, če obstaja proizvod, ki ga iščeš. Seveda je pa bistveno pre preveriti "boniteto" prodajalca.
Dorijan je napisal/a: |
A je do zdaj že kdo naročal sample preko podjetij na Alibabi.
Rad bi naročil baterije ki jih drugje ne najdem in ne bi rad po nepotrebnem vrgel skoraj 100€ stran. Ker zna bit, da bo minimum 20kom po 2.7$.
mimogrede: A še kdo rabi kako mini baterijo Li-Po 8mAh 2x8x15mm? |
_________________ lep pozdrav,
Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dorjan, če boš imel kakšno baterijco viška bi jo kupil. Da imam na lagerju, če bom kdaj kaj rabil. Ker delam kdaj pa kdaj kakšne mini napravice.
Glede alibabe je pa tako, da je vse odvisno od trgovca. Eni te skoraj pojejo, vse ti hočejo ustrežt, drugi so pa malo bolj zoprni.
Ponavadi ti hočejo poslati po hitri pošti, kar hitro nanese okoli 40€... Skoraj vedno se da zmeniti za navadno pošto in paypal. Se mi je pa zgodilo, da so prvič hoteli nujno TT in hitro pošto, naslednjič se je pa že dalo zmeniti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Alibabi sem se kljub dolgoletnim in bogatim izkušnjam z Ebay-a nategnil.
Cena je štimala, plačilo preko Paypal ni bilo možno, samo direkt na banko. To sem naredil, pa je Kinezer zaj..*l ene par črk v imenu banke, krivda pa kao moja. Na SKB sem urgiral in naredil preusmeritev na pravo banko, kar me je stalo dodatnih 20+ EUR.
Robe po par mesecih še ni, res pa je, da sem se potihem že poslovil od nje, tako da sem malce tudi sam kriv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Cena je štimala, plačilo preko Paypal ni bilo možno, samo direkt na banko. To sem naredil, pa je Kinezer zaj..*l ene par črk v imenu banke, krivda pa kao moja. Na SKB sem urgiral in naredil preusmeritev na pravo banko, kar me je stalo dodatnih 20+ EUR.
Robe po par mesecih še ni, res pa je, da sem se potihem že poslovil od nje, tako da sem malce tudi sam kriv. |
Smem vprašat kaj si naročil in v kakšni vrednosti? _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.69 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Alibaba je namenjena za večje količine.
Za posamezne kose je AliExpress. Deluje super.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Smem vprašat kaj si naročil in v kakšni vrednosti? |
Bili so eni čipi za radijske postaje, ki jih sicer nikakor ni možno dobiti za pametno ceno. Vrednost je bila okoli 80USD. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

|
Objavljeno: Čet Jun 27, 2013 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
matejcek81 je napisal/a: |
Alibaba je namenjena za večje količine.
Za posamezne kose je AliExpress. Deluje super.
LP |
Sem že gledal in nisem našel take kot sem želel. Ko sem šel pa zdaj preverit še enkrat, da ne pišem neumnosti sem ugotovil, da sem malo preveč zbirčen glede debeline.
Bom pa 3mm debelo vzel namesto 2mm
UPDATE:
sem uporabil iste ikalne nize kod sem jih dopoldne pa mi zdaj vrne en kup baterij prej pa nič. Dobro da sem šel še enkrat.
UPADTE2:
očitno je problem s tem, da nastavim naslov Slovenija. Upam, da se bo dalo kaj dogovoriti z njimi.
A mogoče aliexpress podpira tudi paypal?
Kako se da kaj dogovarjati glede pošiljanja po navadni pošti tukaj? _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ac/dc Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44 Prispevkov: 193 Aktiv.: 1.02 Kraj: Lj-okolica
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Ravno prejšnji teden sem spet naročal prek Alibabe, mislim da tokrat tretjič.
(tule: Shenzhen TF Electronic Co., Ltd.)
Potreboval sem 70 kosov relejev, ki jih sicer nikjer ni dobiti, vsaj v doglednem času ne.
Od sedmih ponudnikov sem izbral najcenejšega, ki sprejema Paypal plačilo.
Komunikacija je tekla perfektno, zelo so ustrežljivi.
Ker sem robo rabil hitro sem se odločil za DHL express? (dobava v 5 dneh) in plačal za poštnino 20$. Prejel sem zelo dobro zaščiten paket, ...sem brez kakršnihkoli pripomb. Na koncu se je izkazalo, da imajo pravzaprav najboljše cene, WW.
Če bi vsi trgovci z vzhoda tako funcionirali bi bilo perfektno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pet Jun 28, 2013 1:07 am Naslov sporočila: |
|
|
A je do zdaj že kdo naročal sample preko podjetij na Alibabi. |
Jaz sem narocil sample MAF senzor za Laguno (cena drugace 10 USD + shipping). Potreboval sem seveda samo enega. MAF senzor ni nikoli prisel, kupil sem ga potem preko ebaya v Angliji za 46 EUR s postnino. Cena pri nas? Najcenejsi 97 EUR, original 150 EUR.
A mogoče aliexpress podpira tudi paypal? |
Odvisno od prodajalca. Sem ze narocal tam, do zdaj vse preko paypala, zaenkrat vse OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni