|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tomas214 Član

Pridružen-a: Ned 26 Avg 2012 17:58 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.08 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2014 6:22 pm Naslov sporočila: Vezava plovnega stikala na vodno črpalko |
|
|
Pozdravljeni
Jaz imam navadno vodno črpalko za črpanje vode, zdaj bi pa na njo zvezal plovno stikalo da bi se vklopila ko plovec doseže določeno višino. Našel sem to shemo: http://shrani.najdi.si/?2h/d1/4TGqnlYX/slika1.jpg
V črpalki imam zvezano tako:
http://hopsasa/f/3p/wA/2jmPixFL/3/20140901183706.jpg
Na plovnem stikalo pa imam modro, črno in rjavo žico.
Kako zdaj to zvežem, da se vklopi ko je določen nivo vode in ugasne po določenem nivoju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2014 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo zlobno: najlažje z inštrumentom, kajne?
Torej na svojem stikalu moraš izmeriti kako ima razporejene kontakte, ker iz fotografije (vsaj jaz) ne moremo razbrati kaj je L kaj 0, kaj je stikalo in kaj je motor. niti ne vemo točno kakšno stikalo imaš, barve so pa, vsaj zame, lahko kakršne koli. No ja RuZe je očitno ozemljitev.
Pa slike lepi na forum, preden te admin ne opozori! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaziii Član

Pridružen-a: Pon 18 Feb 2013 19:43 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.13 Kraj: Dolenjske Toplice
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2014 8:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno kaj bi rad s pumpo počel. Bi rad tank praznil ali polnil?
Lahko pa pač preizkusiš obe varianti vezave.
Modra z dovodnega kabla gre na črno od stikala. Potem pa daš enega od preostalih dveh kablov tam, kjer si vzel modrega.
Seveda sem predvideval, da je tvoja shema pravilna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomas214 Član

Pridružen-a: Ned 26 Avg 2012 17:58 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.08 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2014 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po dveh varovalkah sem ugotovil. Črni iz stikala na modrega iz kabla, rjavi na črnega iz črpalke, modri iz stikala brez priklopa. se pravi shema levo spodaj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2014 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tomas214 je napisal/a: |
Po dveh varovalkah sem ugotovil. ... |
Če še nisi nikjer zasledil ... S preizkušanjem vezav 12V naprav se igra tako, da v (+) dovodno žico vežeš avtomobilsko žarnico, ne pa varovalke.
Pri 230V igranju pa vežeš navadno žarnico.
Ob kratkem stiku žarnica samo zasveti in se ne zgodi nobena škoda.
Če lahko, kljub izpolnjenim pogojem za vklop, nevklopljena črpalka povzroči kakšno škodo, kupi in vgradi novo stikalo.
Dva kratka stika sta verjetno dovolj načela kontakte, da lahko črpalka obstane ob najbolj neprimernem trenutku. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni