|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stromarpepi Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.59 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Tor Sep 09, 2014 5:00 pm Naslov sporočila: Elektroinštalacija novogradnja |
|
|
Pozdravljeni,
nekaj studiram, berem in preucujem nase zakone. In zakaj bi bilo vse skupaj preprosto ce je lahko komplicirano. Torej.
Po izobrazbi tehnik mehatronike, spoznam se na elektroinstalacije saj sem jih tudi opravljal. Sedaj pa me zanima sledece.
Kako in kaj narediti je vse reseno, tudi pomoc elektricarja z vec izkusnjami je zraven.
En znanec me je prosil za elektroinstalacijo v novogradnji. Izvedba ni problem, problem nastane s papirji. Kako je s tem? Ali lahko sploh delam? (recimo da si uredim dopolnilno dejavnost). Kako je potem z vso papirologijo?
L.p _________________ L.P.Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1970 Aktiv.: 12.90 Kraj: Medvode - med vodami
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5524 Aktiv.: 24.07 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Sep 09, 2014 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi želel delati tudi meritve, rabiš certificiran inštrument + potrdilo o usposobljenosti. Ni poceni in se za eno bajto seveda ne izplača.
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.90 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Sep 09, 2014 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko delaš z dopolnilno dejavnostjo. Registriraš se v ustrezen register na Ajpesu. Za dejavnost elektroinštalacije boš moral plačati okoli 150€, da dobiš "majsterski" izpit oz. dovoljenje za to dejavnost.
Tako lahko opraviš vse v zvezi z inštalacijami. Papirologijo pa izda potem strokovna oseba, ki ima za to licenco, meritev in usposobljenost. Elektroinštalaterji in merilci so se sedaj ločili, saj se običajno elektroinštalaterju ne izplača delati še licence za to, ker je predrago glede na promet, ki ga ima v tej naši mali državi. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarpepi Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.59 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Sre Sep 10, 2014 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Yes, vcasih je potreben le premik v pravo smer
Torej tudi meni je uspelo ugotoviti da se razlikuje dopolnilna dejavnost in popoldanski s.p.
Torej clena A in B za dopolnilno dejavnost zajemata pomoč pri opravljanju del ter nabiranje sadezev...
Po tem napisano razumem to, da lahko pomagam pri izvedbi del, ne smem pa jih opravljati bomo pa pomagali ker popoldanskega s.p.ja se mi pa res ne splaca odpirat.
L.p. _________________ L.P.Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 482 dni