www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Skype ne gre inštalirati

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 9:48 pm    Naslov sporočila:  Skype ne gre inštalirati Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Rad bi namestil Skpe in ne gre. Pred sem uporabljal MSN Live in pri nadgradnji je prešel na Skype, ki pa sem ga kasneje uninstaliral z RevoUninstall programom, ki izbriše sledi še iz registra oz. vse ostanke. Med odstranitvijo je prišlo do napake in proces se ni izvedel uspešno.

Sedaj pa bi ga rad namestil vendar mi pred inštalacijo javi, da se mora računalnik ponovno zagnati, ker je prišlo do napake. Z vnovičnim zagonom je problem enak.

Pregledal sem vse datoteke s sledjo Skype in jih pobrisal ročno v registru sem našel še samo eno sledno datoteko in jo pravtako pobrisal.
Inštalirati še vedno ne gre.

Ima kdo kakšno idejo kje še kaj pogledati? Nekje so ostale še sledi, ki sedaj ovirajo ponovno inštalacijo vendar jih ne najdem.

frke
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41
Aktiv.: 0.89
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 10:05 pm    Naslov sporočila:  Re: Skype ne gre inštalirati Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Med odstranitvijo je prišlo do napake in proces se ni izvedel uspešno.

Poskusi očistiti register. Npr. s programom CCleaner
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

System restore si že poizkusil?
Zna včasih celo kakšen virus odstraniti...
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poskusi tole:
http://community.skype.com/t5/Windows-desktop-client/Previous-program-installation-was-never-completed/td-p/1378845

Try to start your Windows, in "Safe mode with networking".
- Repeatedly press F8 during boot.

Download, unzip and run SafeMSI
http://www.windowsitpro.com/content/content/83387/SafeMSI.zip

then, Install Skype with this link:
http://www.skype.com/go/getskype-msi

Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 02, 2013 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz običajno, če imam težave z odstranitvijo grem v Safe mode in potem tam v registru ali na roke ali pa s kakšnim od programom poskusim popraviti zadevo. Velikokrat pa pomaga tudi system restore, če pač obstaja točka za povrnitev, ki jo je smiselno uporabiti.
Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 02, 2013 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz običajno, če imam težave z odstranitvijo grem v Safe mode in potem tam v registru ali na roke ali pa s kakšnim od programom poskusim popraviti zadevo. Velikokrat pa pomaga tudi system restore, če pač obstaja točka za povrnitev, ki jo je smiselno uporabiti.
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 02, 2013 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem malo drugačen problem, lahko ga odstranim in znova inštaliram samo delat noče. Sem dodal novega uporabnika na PC, tu pa sedaj dela!? d'oh! Think
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 02, 2013 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom videl ali system restore vrne prevelike spremembe, ker je že davno od tega in se je vmes inštaliralo kar nekaj programov.

Ali pa poskusim siljotovo opcijo.

Ne vem zakaj register, če je vse prazno glede skypa. Nekaj še po moje mora biti pod uporabniškim računom (administrator) vendar ne vem kje iskati.

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skype-ova tema in drugo vprašanje:

Tašča ima starejše računalo z Win XP, na katerem je imela instaliran Skype (mislim da verzija 6.03). Stvar je delovala b.p., dokler niso naredili nove verzije programa, potem pa se ni mogla več prijavit vanj- dokler ne posodobi na novejšo verzijo. Nekdo ji je takrat poskusil torej naložiti novejšo verzijo, kar pa ni šlo - napaka pri instalaciji.

Tu nastopim jaz, in lahko potrdim zgoraj omenjena dejstva. Z raziskovanjem sem prišel do dejstva, da hoče novejši Skype Win SP3, ki sem ga s pomočjo foruma našel in instaliral. Sedaj instalacija dela, lahko sem instaliral starejšo (6.03) in tudi najnovejšo verzijo (mislim da 6.20). Tudi se da vanj prijavit.
Starejša verzija še vedno hoče nadgradnjo, torej je neuporabna.

Novejša pa.... Sicer dela zvočno klicanje, noče pa upoštevat kamere in delati video klicev (kamera sicer dela - v drugem programu preizkušeno). Pojavno okno pravi, da je računalnik preslab (min requirements presega!) in da procesor nima podpore za SSE ukaze ali nekaj podobnega. "Po Jenkijevsko" se hvali, da ima tako krasno video izkušnjo, da je ta računalnik pač ne omogoča in tako ne dovoli videoklicev. V naslednjem stavku pa isto pojavno okno pravi, da naj ne bom zaskrbljen, ker da se vseeno da delat video klice.

Torej, kaj narediti, katera verzija še omogoča video klice, kje jo dobiti, kaj je tista SSE podpora? Ali pa bo res treba novo računalo... Skrajna opcija.

Pri tem sem malce šibak, Skypa in podobnih socialno komunikacijskih navlak pač ne uporabljam in tudi ne poznam. Ter tudi prvič sem to šaro instaliral.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni