www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

izdelava cnc rezalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fire
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Nov 2010 13:17
Aktiv.: 0.08
Kraj: JN76WN

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 5:21 pm    Naslov sporočila:  izdelava cnc rezalnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z izdelavo CNC plazma rezalnika. kje naj kupim motorje? Obstaja kak usb krmilnik? potem še potrebujem stepperje za motorje? V bistvu nimam ničesar od delov na žice in se ravno ne spoznam veliko na elektroniko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Aktiv.: 2.27
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klikneš na forumu "CNC rezkalni stroj" in malo prebereš Smile, za začetek.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
fire
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2014 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaka je pa razlika med analognim in digitalnim microstep driverjem? katerega rabim za koračni motor?
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 1:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=18012&highlight=cnc

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=25036&highlight=cnc

fire
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oh... sem obupal... nekje sem prebral da HF vžig ali preboj povzroča težave pri delovanju elektronike... tako da najbrž nima smisla. glede na to koliko bi jaz to rabil se mi ne splača. še najmanj pa, da kupujem rezalnik z nekim drugim sistemom za 2 ali 3 čuke...
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fire je napisal/a:
oh... sem obupal... nekje sem prebral da HF vžig ali preboj povzroča težave pri delovanju elektronike... tako da najbrž nima smisla. glede na to koliko bi jaz to rabil se mi ne splača. še najmanj pa, da kupujem rezalnik z nekim drugim sistemom za 2 ali 3 čuke...

Zato sem tudi sam zaključil s tem...

Sem pa naredil da je delovalo in ko smo dali gor za plazmarezalnik z list vžigom ... to je bila milina delovalo je kot je treba...

To pa je bil prevelik strošek, ki bi upravičil delo... + za neravno ploščo bi bilo potrebno dotai senzoriko zua izračun odmika za goriščnico....

fire
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2015 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No leto je naokrog.. Zima in spet malo časa. Premislil sem si. Trenutno sem v fazi izdelave mize 2*1.5m. Motorji še sicer delujejo na mizi ampak sem prepričan da mi bo uspelo. Težave mi povzročajo nastavitve, saj o elektroniki in računalnikih skoraj nimam blage veze. Uspelo mi je nastaviti delovanje motorjev, vklop in izklop plazme z relejem, težave mi zdaj najbolj povzroča Z os. Zanima me ali se da v programu mach3 nastaviti samodejno spuščanje osi z do obdelovanca (stikalo) in potem določen odmik nazaj gor. deluje to brez THC regulatorja? in kako se to nastavi :/ Aja še to. Nameravam nabavit plazmo brez HF vžiga.
Nazaj na vrh
ssikuc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Feb 2014 9:03
Aktiv.: 0.09
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko si pogledaš ta video in povprašaš avtorja za kakšen detajl, ki te zanima:

https://www.youtube.com/watch?v=Hx5alADaTpI
Nazaj na vrh
fire
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 11, 2015 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja. Prav tole bi potreboval. Žal angleščine ne obvladam ne vem kako dobro, niti ne vem kdo je avtor tega posnetka. Ali obstaja kdo v SLO stvar obvlada?

https://www.youtube.com/watch?v=HZlV4dUuvMI
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni