|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
majstornike Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Dec 2010 12:19 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2014 12:08 pm Naslov sporočila: Pralni stroj Gorenje WA62101 |
|
|
Imam 9 let star pralni stroj Gorenje. Pred tremi meseci sem opravil veliki servis: domači mojster je zamenjal amortizerja, fedra, ki stabilizirata boben, gumo na bobnu, semering in ležaje na bobnu ter ležaje (navitje na novo) ?? na motorju.
Za servis na motorju pravzaprav ne vem kaj točno je bilo narejeno...težava, ki sem jo imel pred servisom je bila, da je bil motor pri centrifugi zelo glasen. Zdaj te težave ni več.
A po servisu opažam, da se boben vrti precej težje (če sem prej z roko zavrtel praznega, se je še nekaj časa sukal, zdaj se skoraj v trenutku ustavi). Je to normalno ali je mojster, ki je popravljal naredil kaj narobe?
Imam pa še dodatno vprašanje: pred cca 3 tedni so se ob vklopu programa 2x zasvetile (je tudi 2x zapiskal) vse lučke, nato je stroj normalno opral do konca, ob koncu programa pa zapiskal in odklenil vrata. Zdaj se na začetku zgodi isto (lučke 2x utripnejo, 2x zapiska), nato pere normalno, a zdaj na koncu programa ne konča čisto (ne zapiska, da je končal in tudi ne odklene vrat).
Po opisu v priročniku bi naj tisto napako na začetku pranja povzročilo stikalo vrat? Je lahko to tudi težava za težave na koncu programa?
In če je, lahko kdo svetuje kako ga sam zamenjam?
HVala za odgovore.
Lp, Gorazd |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1125 Aktiv.: 6.30 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2014 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Snemi jermen in zavrti. Če bo šlo na težko so verjetno ležaji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gregor Greg Neznanec

Pridružen-a: Čet 06 Feb 2014 1:44 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.06 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2014 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po vsej verjetnosti ti je vgradil ene poceni ležaje iz bližnjega vzhoda... Zamenjaj z SKF 6205 ZZ C-3 in SKF 6206 ZZ C-3, lahko so tudi z gumo zaprti ležaji... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majstornike Neznanec

|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gregor Greg je napisal/a: |
Po vsej verjetnosti ti je vgradil ene poceni ležaje iz bližnjega vzhoda... Zamenjaj z SKF 6205 ZZ C-3 in SKF 6206 ZZ C-3, lahko so tudi z gumo zaprti ležaji... |
Ležaje sem kupil jaz, v orginalnem Gorenjevem servisu. Res pa je, da ne vem ali so kateri od teh: SKF 6205 ZZ C-3 in SKF 6206 ZZ C-3.
Ve mogoče kdo še kaj glede stikala vrat? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majstornike Neznanec

|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2014 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bo komu pomagalo:
zamenjal sem zaporo vrat (kot se uradno reče rezervnemu delu, ki odpira/zapira vrata) in s tem tudi opravil napako.
Prav tako sem preveril vrtenje motorja in bobna ločeno (snel sem jermenico) in oba delujeta OK, oziroma se vrtita, kot naj bi se.
Lp, Gorazd |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni