|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
botsub Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.56 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 8:02 pm Naslov sporočila: Mikro in mini pincete |
|
|
Igram se s tem mikroskopom in sem ugotovil, da se da še veliko kaj drugega postorit razen lotanja komponent. Težava pa nastane, ko bi želel kakšne res male stvari prijeti, premakniti, povleči...
Recimo za vajo sem raztrgal kos papirja pa ga nato na spoju zalepil skupaj. Prav bi prišli kaki kavlji, pincete in podobno mikro orodje? Da bi lahko delal na nivoju "vlaken" papirja.
Kje se lahko kaj takega dobi ali kako se lahko kaj izdela? Kakšna ideja?
Recimo, velikost pincete naj ne bi bila večja od debeline lasu. _________________ -------------------------------------------------------------
Proti neumnosti se je potrebno boriti z vsemi sredstvi! - S52BOT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krko Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19 Prispevkov: 451 Aktiv.: 2.90 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo dobra zadeva so EREM pincete, ki jih prodaja Avtotehna.
Jaz sem tam vzel pinceto za prijemanje SMD elementov in je res bomba, na žalost tudi cena temu primerna. Vzel sem E5SA in 5BSA, cena za obe skupaj je bila mislim da nekje 55 €.
Če hočete pinceto debeline lasu, predlagam 5MBS*, pri akteri je konica debela od 0,03 do 0,07 mm, kar mislim da je dovolj tanko.
Cene pa so kar visoke, a so incete zelo kakovostne, nimajo elektrostatike, narejene iz nerjavečega jekla.
Približne cene lahko najdete na uradni nemški strani od wellerja (http://www.weller.de/), na te cene pa je treba dodati še malo, da naš uvoznik kaj zasluži.
Povezava do kataloga (najprej je Weller, potem so pincete)
http://www.abtehnik.si/attachments/Weller%202014.pdf |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70790.97
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni tiste z DXa odlično sedejo. Črne in modre so bomba, brezbarvne še vedno dobro povprečje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
botsub Član

|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
krko je napisal/a: |
Zelo dobra zadeva so EREM pincete, ki jih prodaja Avtotehna.
Jaz sem tam vzel pinceto za prijemanje SMD elementov in je res bomba, na žalost tudi cena temu primerna. Vzel sem E5SA in 5BSA, cena za obe skupaj je bila mislim da nekje 55 €.
Če hočete pinceto debeline lasu, predlagam 5MBS*, pri akteri je konica debela od 0,03 do 0,07 mm, kar mislim da je dovolj tanko.
Cene pa so kar visoke, a so incete zelo kakovostne, nimajo elektrostatike, narejene iz nerjavečega jekla.
Približne cene lahko najdete na uradni nemški strani od wellerja (http://www.weller.de/), na te cene pa je treba dodati še malo, da naš uvoznik kaj zasluži.
Povezava do kataloga (najprej je Weller, potem so pincete)
http://www.abtehnik.si/attachments/Weller%202014.pdf |
Aha uporabna informacija. _________________ -------------------------------------------------------------
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gaborp Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka / Tržič
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
botsub Član

|
Objavljeno: Tor Okt 07, 2014 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
To je vse vsaj 10x predebelo za "igranje" s katerim bi se jaz ukvarjal.
S pinceto, ki bi meni ustrezala, ko 1x primeš SMD element jo uničiš. Oz. toliko skriviš konico, da postane neuporabna. Govorimo o konicah debeline lasu ali manj.
Dejansko še najbolj ustreza pinceta 5MBS.
Iščem pa še rešitve, kako bi sam kaj izdelal. Recimo s segrevanjem kake steklene palice ter raztegovanjem dokler se ne odtrže, konca pa bi nato namestil na neko držalo in te dve "igli" uporabil kot konici pincete. _________________ -------------------------------------------------------------
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Okt 07, 2014 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, te so. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni