www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Paypal napaka ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 9:21 pm    Naslov sporočila:  Paypal napaka ? Odgovori s citatom

Pri plačevanju robe iz Ebay-a sem včeraj naletel na težavo.
Po potrditvi plačila na PayPal-ovi strani se je na Ebay-evi strani namesto "Thank you for your payment..." pokazalo prijavno okno za Ebay.

Na Ebay strani je bil status "Awaiting paiment".
Na PayPalovi strani sta vidni dve transakciji 38.37$ s statusom "reversed".
Vpogled preko elektronske banke pokaže tri transakcije za 30,33€.

Kupnina + poštnina + carina = 110,37$.
Moti me, da ena transakcija ni vidna v PayPal računu in da 3*38,37 != 110,27$.

Od PayPal-a sem dobil (verjetno napol generični) odgovor, da naj preverim na moji banki, zakaj je bila transakcija zavrnjena in da bodo zneski "reversed" transakcij vrnjeni na moj račun.
Na vprašanje glede manjkajoče transakcije niso odgovorili.

Na banki pravijo, da so sredstva rezervirana in da čakajo Paypal.
Če Paypal v 7-ih dneh ne dokonča transakcije, naj bi bila sredstva vrnjena na račun.

Ponovno plačilo sem danes izvedel brez problema. Pojavi se kot dve transakciji:
72$ kupnina in 38,37$ poštnina + carina.

Je že imel kdo podobno težavo in kakšen je bil zaključek ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.68
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da imel podobno situacijo ca 3 leta nazaj trajalo pa je kolikor se spomnim skoraj mesec.

Na banko (NLB) sem nesel vse odgovore od PayPall-a ter arhive transakcij.
Nekako sem sprosil tudi list s bolj tehničnimi logi korakov poteka same transakcije.
Če se prav spomnim je bil kriv time out na banki PayPall-a, transakcija pa je bila poizkušena večkrat z vedno daljišimi intervali, a po prvem neuspehu je PayPal zavračal kot napečen ID.

Nekako še mam v spomni da preden so mi spet sprostili "rezerviran" denar sem mogel na matični banki podpisat izjavo in priložit komunikacijo s PayPall.

Nato sem nakup ponovno plačal, tokrat brez težav.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaključek je bil takšen, da je PayPal sam vrnil vsoti dveh transkakcij, označenih kot "reversed".

Za vrnitev tretje transakcije, ki na Paypal računu ni bila vidna, je bil dovolj en obisk na banki. Uslužbenki sem pojasnil, kaj se je zgodilo in "rezervirana" sredstva so bila še isti dan vrnjena na račun. Še podpisati mi ni bilo potrebno ničesar.

Pojasnila, kje točno se je zalomilo, nisem dobil.

Moja razlaga je takšna:
Na tem računu imam ponavadi le malo večjo vsoto, kot znaša vrednost trenutnega nakupa.
Prodajalec je uporabljal Ebay-ev Globnal shipping program.
Prvič se je plačilo poštnine in carine izvedlo normalno.
Pri plačilu blaga je nekje prišlo do napake.
Ker se je prvič plačilo poštnine izvedlo, na računu ni bilo več dovolj sredstev. Zaradi tega je pri nadaljnih poskusih plačila vedno uspelo le plačilo poštnine in carine.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 6:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na tem računu imam ponavadi le malo večjo vsoto, kot znaša vrednost trenutnega nakupa.
na Paypal imam vedno 0,00€ , plačujem pa preko Paypal tako, da trgajo iz Mastercard kartice. Potem takoj dobim SMS, da je bilo plačano in koliko je bilo plačano.
Kaj pa je bolje ? Si najprej nakazati denar na Paypal in potem plačevati iz Paypala, ali tako kot plačujem do sedaj ?

int47
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2014 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se pra spomnim, je v pogojih uporabe pisalo, da naj bi se PayPal račun uporabljal le v vlogi posrednika in na njem naj ne bi bilo sredstev.
Predvidevam, da so pogoji takšni, ker niso, ali nočejo biti, registrirani kot banka, oz. hranilnica.

Sam imam s Paypal-om povezano Viso Electron.
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.48
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2014 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še jaz pristavim ....

.... dobil sem mejl da je moj pay pal račun označen in da naj verificiram račun.

Ѕecurity : Your accоunt haѕ beеn fIaggеd

A je to redna praksa ali naj potrdim ali ne??

2014-10-05_160902.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  80.58 KB
 Pogledana:  57 krat

2014-10-05_160902.jpg

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2014 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@webmouse:poglej, kdo ti pošilja. Mislim, da je pošiljatelj daleč od PayPala (heroku.com)!
Tudi slučajno ne odgovarjaj, označi kot nezaželeno in briši!
Sporočila od PayPala vedno pridejo od njihove domene in popolnoma nič drugega!

miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.68
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2014 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@webmouse to je Phishing napad. Pošiljatelj mogoče na prvi pogled pravi, a če daš, da bi odgovoril bo zagotovo drugačen naslov prejemnika.
In še PayPal te vedno nagovarja s tvojim pravim imenom.

Če hočeš mu malo ponagajat nazaj, vnesi pošiljatelja na čim več spam list.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni