www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ohisje za avto. daljinec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
IzidorM
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Jan 2011 17:54
Aktiv.: 0.61
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 10:06 am    Naslov sporočila:  ohisje za avto. daljinec Odgovori s citatom

Zdravo,
na ohisju daljinca za centralno zaklepanje se mi je preluknjala gumjasta tipka. Pri iskanju daljinca za hyundai elantro sem ugotovil, da daljinec ni original. Tako da me zanima, ce kdo ve, kje bi dobil ohisje za moj daljinec ali kako bi zadevo najlazje resil... Hvala!

CAM00824.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  43 KB
 Pogledana:  2 krat

CAM00824.jpg

CAM00825.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  84.42 KB
 Pogledana:  5 krat

CAM00825.jpg

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70804.03

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.19

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da je videti zadeva starejša, vprašanje, če se to še kje dobi. Jaz bi na tvojem mestu kupil drug univerzalni daljinec, ki ima rolling kodo kot tale tvoj in samo vzel ta keeloq chip, ki ga imaš gor (vsaj na videz izgleda ta) in ga prispajkal na novega. Vzeti moraš seveda takega, ki ima isto frekvenco kot tvoj daljinec Smile
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ravno zadnjič sprintal na 3Dp mali gumbek za daljinca za Peogeot-a. Čisto odvisno, koliko je prostora za takšen "manever".
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjava sprejemnika in obeh oddajnikov je verjetno najenostavnejsa in najcenejsa opcija. Strosek cca 10-15 eur, lahko tudi manj.

Takega sem montiral na Twinga kolegove punce, deluje presenetljivo dobro, tudi na dalec! Wink
Nazaj na vrh
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mislim da bo tole tisto kar iščeš. Če se ti ne mudi, da lahko počakaš da kitajci stopijo v akcijo Very Happy

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
IzidorM
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Jan 2011 17:54
Aktiv.: 0.61
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2014 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pomoc. Mislim, da bo zadnja opcija odlicna :)
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2014 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zok , kaj ma ta modul izhod za krmiljenje smerokazov ?
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vijolicni zici imata mocnostni diodi. Prikljucis ju na pozitivna voda leve in desne veje smernikov.
Nazaj na vrh
gasilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zok hvala, stari modul nekaj zafrkava pa bom, kar tega vzel pa zamenjal poceni rešitev Very Happy
Nazaj na vrh
gasilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 1:39 pm    Naslov sporočila: icon_funny  Odgovori s citatom

Zok, dobil sem modul za daljinsko zaklepanje brez sheme , pa bi te prosil če ga slučajno imaš ,da mi ga posreduješ.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem ga dobil brez sheme... Smile

Mislim, da je slo za nekaj skrajno podobnega temu v priponki: prvih 6 pinov sta izhoda relejev (NC1, COM1, NO1, NC2, COM2, NO2 ali nekaj podobnega - tisto premeri kako in kaj), oni ki se razcepi v dve zili in ima na vsaki potem usmernisko diodo gre direktno na pozitivna pola smernikov (en na levo, drugi na desno stran - na shemi je oznacen kot moder, dejansko je bil vijolicen), tisti rdeci z varovalko je +12 V, sosednji crni je masa, on "trunk release" pa ni v uporabi, ker je imel twingo kljucavnico na zakolep/odklep, in ne taksno, ki se zaklene ko zapres vrata. Motorcek prtljaznika je bil ze v originalu vezan vzporedno prednjima dvema.

Tista dva releja sta misljena tako, da ob tipki za zaklep za delcek sekunde (monostabilno) pritegne en, ob tipki za odklep pa drugi. Obema NC vezes na minus, NO pa na plus. COM1 vezes na en pol motorja, COM2 pa na drugi pol. Ko bo pritegnil en rele se bo motor zasukal v eno stran, ko bo pritegnil drugi rele, pa v drugo stran - tako imas opcijo zaklepa in odklepa. V tem primeru sem se seveda popolnoma znebil originalne elektronike, saj koncna stikala v voznikovih vratih niso delovala odkar je punca postala lastnica tega avta. Ali pa jih sploh nima.

Tretji rele spusti +12 V z zice za napajanje na zico za smernika - ob odklepu smerniki utripnejo enkrat, ob zaklepu pa trikrat. Ali pa ravno obratno. Smile

V prilogi so se sheme primerov kako se priklopi sprejemnik ce ze avto npr. ima originalno enoto za centralno zaklepanje.

Ah, se hint: prtljaznik se ni odpiral ce je bil jumper nastavljen na kratek impulz. Ce je bil nastavljen na dolg (3.5 sekunde), je pa odpiral - motorcek se je "matral". Sem snel tapeto, malo "spricnil" z Wurth oljem, in glej zlomka - deluje kot nov, 110% zanesljivo in to na kratkem intervalu! Very Happy Ce imas tezave, ne takoj okriviti slabih povezav - najprej se splaca preveriti ce ni prislo do kaksne mehanske ovire. Wink

viewImage.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  95.18 KB
 Pogledana:  2 krat

viewImage.jpg

418231202_o.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  149.2 KB
 Pogledana:  4 krat

418231202_o.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni