Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mikim Član

Pridružen-a: Ned 10 Okt 2010 1:11 Prispevkov: 141 Aktiv.: 0.79 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Okt 12, 2014 6:52 pm Naslov sporočila: Izdelava tiskanin malo drugače |
|
|
Z doma izdelanim DTG printerjem za tisk na tekstil sem poskusil tiskat tudi na
bakreno ploščico. Zadeva je uspešna. Čeprav so barve za tekstil jih pri jedkanju ni odstranilo. Po tiskanju sem segrel ploščice z vročim fenom, da se je črnilo posušilo.
Izdelal sem tiskanino v rekordnem času. Vse od tiskanja, jedkanja, vrtanja sem porabil manj kot 15 minut.
Ogled videa:
https://www.youtube.com/watch?v=Bz86Xd_8b08&feature=youtu.be
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.90 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2014 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Hej hoj!
Ali barvo brizga, ali pa je potrebno nastaviti višino glave.
l.p. Tomaž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mikim Član

|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
s57bat je napisal/a: |
Hej hoj!
Ali barvo brizga, ali pa je potrebno nastaviti višino glave.
l.p. Tomaž |
Je inkjet brizgalni tiskalnik, barvo brizga je pa lahko glava oddaljena 3-4mm in ima še vedno dober kontrast. Idealno je med 1-2mm ampak deluje tudi na razmaku 5mm.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2014 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hej hoj, ali lahko končni izdelek prilepiš tukaj, seveda v primerni resoluciji?
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mikim Član

|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2014 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Hej hoj, ali lahko končni izdelek prilepiš tukaj, seveda v primerni resoluciji? |
Še slika končne ploščice.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
218.94 KB |
Pogledana: |
48 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
423.88 KB |
Pogledana: |
87 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ Mikim
Bi nam zaupal kje nabavljaš barvo, ali kupuješ že polne kartuše ali jih sam polniš, kateri A4 printer bi bil najprimernejši za predelavo za tiskanje TIV......? V glavnem kakšno uporabno informacijo.
lp
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tista je tudi dobra z UV barvami in osvetljavo za utrjevanje.
Če sem prav videl na posnetku uporablja kar rezervarčke, katerih cevi so napeljane do kartuš in se vanj doda barvo. Barva je pa najbrž navadna saj pri Epsonih ni potrebe po vrenu barve, ampak iz kanalov tiskalne glave iztiska delovanje kristalov.
Nazadnje urejal/a kobranka Pon Okt 20, 2014 9:46 am; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, kobranka. Naj me koklja, če mi je vsaj malo jasno kaj si hotel povedati!
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mikim Član

|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Hmm, kobranka. Naj me koklja, če mi je vsaj malo jasno kaj si hotel povedati! |
Jaz uporabljam predelan tiskalnik A3+ barve so pa tekstilne, ker tiskam na majice.
Majice po tisku je potrebno segreti z toplotno prešo na 170C da se črnilo posuši.
Tako je tisk zelo obstojen.
Za drug namen se pravi za tisk na pvc, steklo, železo... se uporabljajo UV barve.
Tak printer sem že naredil, ampak je že dotrajal in izdelujem novega A3+.
UV barve bi bile zelo primerne za tisk oziroma za izdelavo tiskovine.
Ko ga bom končal bom objavil in sporočil kako se obnese. lp
UV printer testni:
https://www.youtube.com/watch?v=n-tTlp4wilg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Okt 20, 2014 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Emm, Slowfly me ni zastopil. Torej Epson uporablja za iztisk krčenje in raztezanje kristala v posameznem kanalu, večina ostalih tiskalnikov pa uporablja grelce in z njimi spravlja barvo do vrelišča, se pravi z vrelnim mehurčkom iztiska barvo in sproti naredi vakum.
Mikim, mene pa zanima, če se vseeno malo bolj razpišeš o teh barvah in kartušah. Epsoni so ena sitnica kadar se gre za zamenavo kartuš. Najraje bi videl, da so kartuše samoresetne saj se vsaj s temi, da nekaj narediti in kartušo „ocuzat” do zadnje kaplje. Z ostalimi je tako, da mogoče naletiš na neuporabno, recimo kartuša je polna ampak se zaradi butastega čipa v njej ne zgodi nič(kao prepoved tiska zaradi zaščite).
Sprašujem zato, ker mi je zdajšnji HP barvni začel štrajkati(no v Linuksu bi še deloval normalno, windowsi pa se zaradi njega obesijo zaradi neke neznane napake).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Pon Okt 20, 2014 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ kobranka
Kako delujejo Epsonovi in kako večina ostalih inkjet tiskalnikov vem že dolgo.
@ Mikim
Sem kar pričakoval odgovor v stilu Alenke Bratušek.
Da si uporabil barve za tekstil mi je bilo jasno že iz prvega prispevka. Vprašanje je bilo konkretno katere barve, kje se jih da nabavit..., kateri od Epsonovih A4 tiskalnikov bi bil primeren za predelavo za tiskanje TIV, mogoče kakšen napotek za predelavo. Nekaj v tem smislu. V glavnem kak uporaben nasvet. Ti pa se očitno bojiš, da bi ti kdo od forumašev delal konkurenco.
Saj se ti ni treba truditi.Tukaj bodo vsi zainteresirani našli dovolj podatkov.
lp
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mikim Član

|
Objavljeno: Pon Okt 20, 2014 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly
ne bojim se konkurence saj Kitajci te zadeve delajo kar nekaj časa vendar sem zadevo dobro preučil in mi deluje odlično. Na forumu imaš vse o barvah in kje se dajo nabavit. Najbolše so Ameriške in Angleške. Ampak se kvaliteta plača. Pri nas je uvoznik Tiskarna Gajcom imajo pa Angleška črnila.
Jaz uporabljam CISS sistem brezkončnega dovajanja črnila kupil sem ga pa na Kitajskem. Imaš tudi cenejša epson ink črnila na Alibabi.
Če rabiš še kakšno informacijo mi lahko pošlješ na ZS.
Za predelavo uporabi kakšen 6 barvni epson tiskalnik. Recimo Epson Photo 200, A3 pa R1400....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 21, 2014 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Drugače se da z direktnim tiskom dobiti še precej lepše ploščice. Originalna epson pigmentna rumena barva je po "pečenju" tudi do neke mere vodoodbojna. Sam sem tudi nekaj eksperimentiral z epson S21 printerjem... Meni je žal potem zmanjkalo originalne barve tako da sem še nekaj poskušal s tiskom + zapraševanjem s tonerjem, samo je zadeva ratala bolj zapletena od navadnega toner transferja in sem potem obupal. Nadomestne barve so pa žal preveč mašile glavo ali pa so bile vodotopne. Pomojem bi z UV barvami dobil višjo resolucijo in lepše linije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 22, 2014 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
@Mikim:
So glave cenejših printerjev za domačo uporabo (npr. S21) primerljive s temi večjimi / dražjimi?
Ali je mogoče kje dobit barve v manjših količinah? Ker za malo eksperimentirat je vsekakor liter barve preveč, pa še poceni niso
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mikim Član

|
Objavljeno: Sre Okt 22, 2014 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
dejko1 je napisal/a: |
@Mikim:
So glave cenejših printerjev za domačo uporabo (npr. S21) primerljive s temi večjimi / dražjimi?
Ali je mogoče kje dobit barve v manjših količinah? Ker za malo eksperimentirat je vsekakor liter barve preveč, pa še poceni niso  |
Printer S21 ima še koračni motor in zelo zanimiv za predelavo. Imam nekaj barve za S21 ampak so navadne tisk na papir ali les. Imam zanj tudi kartuše za polnjenje z reset chipom. Za več inf. pošlji na ZS.
Glava za S21 je manjše velikosti in zato ima tudi počasnejši izpis kot pro verzije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|