|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 5:06 pm Naslov sporočila: Windows NT has found only 126K of low memory. 512K of low me |
|
|
Se je že zgodilo, komu, da ko je hotel prižgati računalnik in mu je izpisalo
Windows NT has found only 126K of low memory. 512K of low me
Najprej sem po nekih piratskih straneh iskal nek Crack za en program, in sem mogoče staknil viros in kom sem hotel računalnik ponovno zagnati se je pokazalo to.
Kako rešiti to, da se bo računalnik spet prižgal.
Po mojem gre to za viros, ker mi ni jasno, da bi lahko obe vstavljeni palčki rama naenkrat odpovedali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem poskusil vzeti 1 palčko rama ven, sedaj pa niti grafična ne deluje, ker dobim na montorju no signal.
Grafično sem vzel ven in dal nazaj in je isto.
Se komu sanja, kako naj usposobim računalnik.
Kaj lahko viros poškuduje tudi strojno opremo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzel sem še enkrat ven rame in grafično in dal nazaj in sedaj deluje vredu. Nimam pojma, kaj mu je bilo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Palčko rama si dal nazaj?
In ja so bili virusi ki so bili sposobni uničiti BIOS.
Recimo CIH.
Pa zih je bil še kakšna podobna mojstrovina. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja dal sem nazaj.
Nazadnje urejal/a damjango Ned Okt 19, 2014 6:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Škoda, da nisi šel najprej v varni zagon preverit, če se sistem tam normalno dvigne. Lahko gre za koruptan sistem s strani spyware/virusa, da ti prijavi tako napako.
So Windows XP?
Katera plata in kakšna je celotna konfiguracija?
Če nisi izštekal 220V kabla ali izklopil zadaj na napajalniku stikalo na Off potem si vlekel spomin in grafiko iz podnožja pod napetostjo in si naredil lahko še večjo štalco.
Dovolj je ena palčka spomina (seveda v pravem slotu), grafika in cpu z ventilatorjem, da se pojavi slika in lahko dostopaš do Cmos nastavitev biosa.
Naredi pravilen Clear Cmosa takole:
Izštekaj 220V kabel iz napajalnika in vklopi tipko za vklop, da se razelektrijo vsi kondenzatorji.
Nekje poleg baterije je navadno jumper ClrCmos, ki ga navadno prestaviš iz pozicije 1-2 na 2-3 za cca. 20 sek., prestaviš nazaj v original pozicijo, vklopiš 220V kabel in vklopiš komp.
Poročaj.
p.s.
Vidim, da sem bil prepozen  _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj deluje vredu.
Prej, ko sem ko sem se kaj tikal po strojniopremi sem izklopil napajalni kabel. Biosa pa nisem resetiral.
Prej ko je to napako javljal, se ni dal prižgati niti v varnem zagonu niti z diskom Hirens boot (mini XP). Vedno je pokazal blue screen
Citiram: |
So Windows XP?
Katera plata in kakšna je celotna konfiguracija?
Če nisi izštekal 220V kabla ali izklopil zadaj na napajalniku stikalo na Off potem si vlekel spomin in grafiko iz podnožja pod napetostjo in si naredil lahko še večjo štalco. Smile
|
Imam pa windows XP. Računalnik je malo starejši in je malo predelan, sicer še ni bilo nič navito.
Imam pa 2 X po 1GB DDR1 rama in grafična je Ge Force 210 1GB. Procesor je pa Celeron D 3,06GHz. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.88 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2014 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Hirensu imaš memtest pa ga spusti nekaj 10x skozi. Mogoče se kaj dogaja s spomini. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni