www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows NT has found only 126K of low memory. 512K of low me

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damjango
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56
Aktiv.: 4.85
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 5:06 pm    Naslov sporočila:  Windows NT has found only 126K of low memory. 512K of low me Odgovori s citatom

Se je že zgodilo, komu, da ko je hotel prižgati računalnik in mu je izpisalo

Windows NT has found only 126K of low memory. 512K of low me

Najprej sem po nekih piratskih straneh iskal nek Crack za en program, in sem mogoče staknil viros in kom sem hotel računalnik ponovno zagnati se je pokazalo to.

Kako rešiti to, da se bo računalnik spet prižgal.

Po mojem gre to za viros, ker mi ni jasno, da bi lahko obe vstavljeni palčki rama naenkrat odpovedali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem poskusil vzeti 1 palčko rama ven, sedaj pa niti grafična ne deluje, ker dobim na montorju no signal.

Grafično sem vzel ven in dal nazaj in je isto.

Se komu sanja, kako naj usposobim računalnik.

Kaj lahko viros poškuduje tudi strojno opremo?
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzel sem še enkrat ven rame in grafično in dal nazaj in sedaj deluje vredu. Nimam pojma, kaj mu je bilo?
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Palčko rama si dal nazaj?
In ja so bili virusi ki so bili sposobni uničiti BIOS.
Recimo CIH.
Pa zih je bil še kakšna podobna mojstrovina.

damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja dal sem nazaj.

Nazadnje urejal/a damjango Ned Okt 19, 2014 6:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škoda, da nisi šel najprej v varni zagon preverit, če se sistem tam normalno dvigne. Lahko gre za koruptan sistem s strani spyware/virusa, da ti prijavi tako napako.
So Windows XP?
Katera plata in kakšna je celotna konfiguracija?
Če nisi izštekal 220V kabla ali izklopil zadaj na napajalniku stikalo na Off potem si vlekel spomin in grafiko iz podnožja pod napetostjo in si naredil lahko še večjo štalco. Smile
Dovolj je ena palčka spomina (seveda v pravem slotu), grafika in cpu z ventilatorjem, da se pojavi slika in lahko dostopaš do Cmos nastavitev biosa.

Naredi pravilen Clear Cmosa takole:
Izštekaj 220V kabel iz napajalnika in vklopi tipko za vklop, da se razelektrijo vsi kondenzatorji.
Nekje poleg baterije je navadno jumper ClrCmos, ki ga navadno prestaviš iz pozicije 1-2 na 2-3 za cca. 20 sek., prestaviš nazaj v original pozicijo, vklopiš 220V kabel in vklopiš komp.
Poročaj.

p.s.
Vidim, da sem bil prepozen Smile

damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj deluje vredu.

Prej, ko sem ko sem se kaj tikal po strojniopremi sem izklopil napajalni kabel. Biosa pa nisem resetiral.

Prej ko je to napako javljal, se ni dal prižgati niti v varnem zagonu niti z diskom Hirens boot (mini XP). Vedno je pokazal blue screen

Citiram:

So Windows XP?
Katera plata in kakšna je celotna konfiguracija?
Če nisi izštekal 220V kabla ali izklopil zadaj na napajalniku stikalo na Off potem si vlekel spomin in grafiko iz podnožja pod napetostjo in si naredil lahko še večjo štalco. Smile

Imam pa windows XP. Računalnik je malo starejši in je malo predelan, sicer še ni bilo nič navito.
Imam pa 2 X po 1GB DDR1 rama in grafična je Ge Force 210 1GB. Procesor je pa Celeron D 3,06GHz.
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.88
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Hirensu imaš memtest pa ga spusti nekaj 10x skozi. Mogoče se kaj dogaja s spomini.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni