www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Plinski spajkalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lizard64
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31
Aktiv.: 2.99
Kraj: Severna Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 7:55 am    Naslov sporočila:  Plinski spajkalnik Odgovori s citatom

Zanima me kako se obnesejo plinski spajkalniki? Kakšno moč je treba imeti da dela vredu, da se dobro segreje? Gledal se enega s max. 75W. Ali je to dovolj?
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S tem ne moreš zaciniti žleba. Za tu in tam kakšen upor pricinit pa bo dovolj. Če poveš, kaj boš cinil, boš dobil kakšen boljši odgovor.
Sime.
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Dec 2013 12:56
Aktiv.: 0.57
Kraj: Žužemberk

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo.

Lastim si plinski spajkalnik Dremel versatip.
Dremel

Je zelo uporaben za terenska dela, da ni vedno potrebe po razvijanju podaljška. kar se tiče nastavljanja izhodne moči (oz. pretoka plina), se da zadevo nastavljati. Ima drsni gumbek za "fino" nastavitev, le temu pa lahko nastaviš še offset in tako dobiš pretok plina skoraj po želji.
Le konico je potrebno sem pa tja menjati... se mi zdi da niso ravno najboljše kvalitete.

Za spajkanje mehkih kablov do 2.5mm2 mi zadostuje.

Lep pozdrav

tham
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 22 Feb 2007 11:24
Aktiv.: 0.04
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2014 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem starega Wellerja in so mi ga odtujili, in je delal res super.Še sedaj se mi kolca po njem.
Cimco slabe izkušnje sploh v hladnem, sedaj imam Dremel in na njega pašejo tudi špice od cimcota in je bistveno boljši. Cenovno je pa dremel 4x cenejši od wellerja.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2014 8:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Erso (Independent 80 W, obstaja tudi 130 W), zadovoljen.
Iz Nemčije je prišla precej ceneje kot tule lokalno.

LP, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni