|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.12 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Ned Jan 04, 2015 9:15 pm Naslov sporočila: Grunding MUSIC BOY 60 |
|
|
Na tem radiju je očetu 'crknil' knof za preklop radijskih območij.
Ker ne posluša drugega kot ukv, je predlagal, da kar ustrezno prebrikam stikalo.
No, jaz sem se veselo lotil dela, pa ugotovil da nebo šlo tako enostavno.
Preden podrem še samo stikalo, me zanima ali ima kdo tako delujoče stikalo, ali načrt, shemo radija, da prebrikam ustrezne povezave na plošči.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
543.07 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ivor Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 19:49 Prispevkov: 212 Aktiv.: 1.01
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2015 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko položajev ima to stikalo? Če se ne motim, jih ima 3.
Pri vsaki sekciji je najprej prazen prostor, potem je skupni priključek, nato sledijo po vrsti priključki, ki se v določenem položaju povežejo s skupnim (prvim). In tako trikrat zgoraj in trikrat spodaj.
Preveri z ohmmmetrom. Upam, da bo vsaj ena sekcija pravilno delovala. Za meritev si po potrebi pomagaj s kontakt sprayem.
Sam sem razdrl nešteto podobnih preklopnikov, temeljito počistil kontakte in jih uspešno nazaj sestavil.
_________________ Mirno spim na lovorikah že 17 let.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2015 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz bi se najprej lotil podiranja (in temeljitega! čiščenja) preklopnika, ki si ga itak že odlotal ven (glavnina dela je že skoraj narejena, HI). Tako boš tudi videl, kako je sestavljen, oziroma kako preklaplja. Če ga ne boš uspel spraviti v delujoče stanje, boš vsaj videl, kaj je treba pobrikati za "osnovno" UKV delovanje!
_________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.26 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jan 05, 2015 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tak preklopnik se da z nekaj truda usposobiti, da dela še dolga leta. Sem pa videl že tudi lepo narejeno alternativo z malimi signalnimi releji, in nekaj čipovja.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.12 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Tor Feb 17, 2015 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.70 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Tor Feb 17, 2015 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
_________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 469 dni