|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
miletre Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.10 Kraj: Maribor - Celje
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 7:30 am Naslov sporočila: Phantom 48v |
|
|
Pozdravljeni.
Doma imam kar nekaj ohišij od dinamičnih mikrofonov, imam pa tudi nekaj kondenzatorskih mikrofonov, moja mešalna miza pa ima phantom power 48v in me zanima kako bi lako te kondenzatorske mikrofone priklučil, ali jih lahko dam kr v ohišje od dinamičnega mikrofona, ali bi bilo potrbno dodat še kakšne elemente? Nekaj sem iskal po google pa ni kaj konkretnega.
Hvala in lep pozdrav.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.99 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej moraš vedet, kaj so zaeni kondenzatorski mikrofoni (kapsule), ker znajo imet že vgrajeno 1. ojačevalno stopnjo v njej in za koliko V napetosti so narejeni, in pa kakšen frekvenčni odziv imajo, da bi bili dobri za ozvočenje/muziko. Namreč one poceni kapsule so bolj švoh. Poišči podatke za vse one tvoje kapsule po netu, pa bomo videli.
Poleg tega pa znajo katera tvoja ohišja mikrofonov imet že kakšen prilagodni transformator notri, če niso plastik-fantastik ali bile prej notri le nizkoohmske elektrodinamične ali kristalne visokoohmske kapsule ... rabimo več podatkov
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miletre Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.10 Kraj: Maribor - Celje
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal ni nobenih oznak, to so večji del mikrofoni iz odsluženih telefonov, ohišja mikrofonov so pa bolj plastik fantastik.
Edit:
Našel sem eno vezje in me zanima vaše mnenje.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
23.93 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

|
Objavljeno: Pet Okt 31, 2014 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja oni Mic-i iz telefonov imajo večinoma že vgrajen (se mi zdi FET) in bi na mešalko delalo tudi direkt brez onih dveh tranzistorjev za ojačenje (saj imaš gain na mešalki!). Moral bi le z ono Zener+kondenzator napajanje electret stopnje pustit + upor par K-ohm serijsko na Phantom_P. (da zbije iz +48V na +12V). Poglej na katerem pinu je +48V, ko je aktiviran, s tistega pelješ na upor pred zenerco ..
...Drugače pa tisti Mic-oti so bolj švoh (100-10kHz uvrh glave), torej pozabi na "hi-fi"
Drugače ona shema s tranzistorji (kompletna), se rabi bolj za direkt LINE_IN ojačevalca (ali enako mixerja) ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miletre Član

|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2014 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
V prilogi prilagam še eno sliko, vendar piše da je za napetost 16v pa me zanima katere vrednosti uporov bi moral spremenit da bi bila shema primerna za 48v?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
62.86 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2014 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri tazadnji shemi pa tako nekako ...
- Med n.1 in 3 daš cca. 1mikro/63V kondenzator, da naredi audio "kurzšlus" z maso (asimetrični signal input), ker drugače se bo bolj slabo čulo, ker en simetrični input ne bo za audio "prebrikan" ...
- paralelno C1 pa vežeš Zener cca. 12V (+-kak V) ...
Bi moralo delat tako , če je phantom power na n.3 (se ne spomnim) ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni