|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
umexteacher Član

Pridružen-a: Sre 26 Mar 2008 14:18 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 02, 2014 10:41 pm Naslov sporočila: Na tablici ne dela polnenje preko usb (konektor že zamenjan) |
|
|
Ima kdo izkušnje kaj običajno "odnese" pri tem "polnilnem delu" liion baterije??
tu je tip naredil prevezavo, ki pa mi ni najbolj všeč
www.slatedroid.com/topic/18594-battery-not-charging-at-all/page-2 _________________ umexteacher |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor jaz vem se tablice polnijo edino preko okrogle vtičnice, ne pa preko USB. Pa sem jih kar nekaj že imel v rokah.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frke Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41 Prispevkov: 212 Aktiv.: 0.89 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Batman je napisal/a: |
Kolikor jaz vem se tablice polnijo edino preko okrogle vtičnice, ne pa preko USB. Pa sem jih kar nekaj že imel v rokah.. |
Nexus 10 se polni samo preko USB, drugega prilključka za polnjenje nima.
Polnjenje izpraznjenega traja kar dolgo (okoli 6 ur) ampak baterija je 9000 mAh. Polnilec je 2 A |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2014 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, model tablice bi bilo vseeno dobro poznat da sploh vemo kaj iskat. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2014 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tablica, ki ni moja (lastnik je v tujini in se uporablja samo za Skype), povzroča slabe pinge na WLAN T-2 internetu in to samo takrat, kadar je priklopljena v 230V vtičnico.
Pingi 9-10ms na začetku so ko polnilec ni vklopljen.
Pingi 1048ms so pri vklopljenem polnilcu.
Pingi 9-10ms na koncu pa so spet pri izklopljenem polnilcu.
Če WLAN T-2 - interneta ni, se priklopi na Simobilovega, tako da ne vem kaj se takrat dogaja.
Mogoče kdo ve kakšne zveze naj bi imel polnilec za Simobilovo tablico s slabim pingom na T-2 ? Najbrž teče v ozadju nek program, ki začne na veliko uporabljati internet, ko se tablica priklopi na polnilec. Se to kje vidi ?
 _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2014 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjal polmilec, pa poglej, če je enako...
Dvomim, da je napaka SW narave... _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
umexteacher Član

|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2014 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Batman je napisal/a: |
ne vem točno kaj ima liion baterija v tistem vezju na njej. mislil sem, da so ta vezja za polnenje standardna in je znan kak šibki člen (kak smd upor,kondenzator, varovalka ali čip).
Kaj pa če bi dogradil na + in - baterije novo vezje za polnenje - v mislih sem imel nekaj takega liion charge board
A bo to vredu delalo? _________________ umexteacher |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2014 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto vezje nadzira polnenje in praznenje baterije, obvezno za vse Liionske akumulatorje. Vezje tudi "ve" koliko Ah ima akumulator in kdaj je poln ali prazen.
Običajno sodeluje z napajalnikom in ga izključi, ko je aku. poln. Nebi ti ravno priporočal kakega eksperimentiranja okrog polnenja, že original zna še prehitro napihnit akumulator..
Pa se zagotovo polni preko USB? Nima še kje okrogle vtičnice za polnilec? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
umexteacher Član

|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
nima. no to me je zanimalo, če vezje "ve" koliko Ah ima baterija, potemtakem ne smem kupit nekega univerzalnega napajalnika/polnilca/polnilnega vezja. sem mislil da se polnenje baterije ustavi ko med polnjenjem zaniha napetost?? vem da nekje (laptopi) vezje tudi šteje število ciklov, sam tablice verjetno nimajo nekih high tech baterij, ali se motim? _________________ umexteacher |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno od tablice. Dražje imajo zagotovo tako elektroniko.
Sicer - samo kot informacijo: imam kitajski polnilec za ajfon. Ko telefon polnim nanj, touch dela - ne dela - dela čudno - odpira sam kar nekaj, šteka---ni da ni.
tako da kar se tega tiče samo original, ostalo je  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
umexteacher Član

|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2014 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
dvomim da iphone ve kje je narejen polnilec... mogoče imaš tako imenovani ghost touch (ko je ekran v stiku in sam "tipka"). Mogoče ga pa prenapolni, pa zato pol izvaja te čudne operacije? Kitajci res niso zanesljivi (tudi standarde ponarejajo). _________________ umexteacher |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2014 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, ne....finta je v kvaliteti izdelave. Kitajci špricajo po celem spektru, da je veselje. Motnje, ki jih povzročajo pa delajo to, kar sem opisal. Saj lahko najdeš na netu primerjavo med originalnim in fake iphone polnilcem. Sem nekje bral... je napisano in slikano, trafoti dosti manjši, elektroliti v mini izvedbi, pol manj stvari notri... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni