www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung Galaxy S3 - Problem
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Burn22
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Jan 2014 8:46
Aktiv.: 0.15
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2014 11:03 pm    Naslov sporočila:  Samsung Galaxy S3 - Problem Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Samsung Galaxy S3 je padel po tleh in sedaj zaslon ne deluje več. Zaslon nima nobene vidne poškodbe
Telefon deluje normalno, sem poskusil klicati iz svojega telefona na to S3 in gre normalno, javiti se pa ne da, ne dela touch.
Je zaslon zanič ali bi lahko bilo kaj drugega ?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dumr666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30
Aktiv.: 2.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2014 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče se ti je samo konektor za lcd staknil.
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 6:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prejšnjič ista pesem pri sodelavkinem telefonu... razdrem, delno je snel konektor displaya....
johnny21
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Apr 2014 17:31
Aktiv.: 0.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 7:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

sam sem že popravil nekaj galaxy-jev. Če se je iztaknil samo konektor na matični, je to super in popravljivo zelo enostavno (odvijačiš plastiko okoli baterije in pod njo je poleg vstopne SD reže velik konektor od displaya).

V kolikor je konektor OK in ti ekran še vedno ne deluje (delujejo pa tipki pod njim oz. so vsaj osvetjene ko ga prižgeš in je celo slišati zvok), potem je velika verjetnot, da ti je šel t.i. digitizer, ki se nahaja pod steklom (vmes je že sloj gela). Da bi ugotovil, če je šel digitizer boš moral zares dobro pogledati, nabolje je telefon pod močno svetlobo osvetliti. Iz izkušenj povem, da pri padcu galaxy S3 je ponavadi bilo videti razpoko - kratko ali dolgo, tanjšo kot las nekje v zgornjem delu. Da ne bo pomote, to ni stekleni del, po katerem tapkaš. Stekleni del je lahko kot nov, pa je spodaj počil digitizer.

No, če imaš res takšno smolo (upam da je samo konektor), potem ti menjava digitizerja ne pobegne. Na pooblaščenem mislim da je bil okoli 150UR, ko sem nazadnje spraševal lani. Na Ebay pa jih lahko dobiš ceneje. Sama menjava pa ni težka.

LP
Johnny
Nazaj na vrh
Burn22
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Jan 2014 8:46
Aktiv.: 0.15
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolegi hvala za odgovore. Upam, da je res samo konektor. Drugače tipke se osvetlijo in vse drugo je ok.
Bom pogledal v petek, ko ga dobim.
Nazaj na vrh
walter1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jan 2013 11:45
Aktiv.: 0.31
Kraj: Beograd

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2014 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In, kaj je bilo?
Nazaj na vrh
johnny21
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 8:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Burn22 je napisal/a:
Kolegi hvala za odgovore. Upam, da je res samo konektor. Drugače tipke se osvetlijo in vse drugo je ok.
Bom pogledal v petek, ko ga dobim.

Burn22, upam da je bil res samo konektor. Nič ne poročaš?

Jaz si bom malo sposodil tole temo, ker naslov popolnoma ustreza.

Imam dotični telefon. In pojavile so se težave pri polnjenju. Telefon se je polnil na original polnilcu in original kablu BP. Prejšnji teden pa sem ga polnil (prvič) preko računalnika, in se čez noč ni napolnil do 100%. Ok, sem rekel pa kaj. Naslednji dan sem ga spet polnil na polnilec in glej ga zlomka tudi v tem primeru se ni napolnil. OK, ker imamo doma če en komplet, poskusim z drugim (polnilec + kabel). Napolni v 2 urah od 10% do 100%.

Da ne dolgovezim: Prišel sem do ugotovitve, da je razlika samo v kabelčku. Oba polnilca sta delujoča, polni pa samo na tistem kablu, ki ima vseh 5 pinov na micro USB strani?! Pri original kablu manjka 4 pin, ki je ID in oz. je ponavadi kar GND in je povezan z 5. pinom.

Naložil sem tudi aplikacijo za monitoring polnilnega toka in presneti telefon res omejuje tok na vseh ostalih kablih. Na 5 pinskem pa ''pipco'' odpre še čez nazivnega na polnilcu.

Torej, kakšna ideja? Ima še kdo te težave?

Nikar mi o servisu, ker mislim da že zdaj vem več kot oni (glede na to, kar preberem feedback-e po netu). Aja, battery stat. sem tudi že poresetiral v sistemu...

Upam da je tu kakšni SGS3 freak. Mr. Green Zaznavam pa, da je ogromno teh težav in sumim, da gre celo za kakšen kernel bug.

lp
Johnny
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

johnny21 je napisal/a:
... Prejšnji teden pa sem ga polnil (prvič) preko računalnika, in se čez noč ni napolnil do 100% ...

... Prišel sem do ugotovitve, da je razlika samo v kabelčku ...

Imam isti problem z SGS3 in SGS5, vendar sem sumil, da je lahko krivda tudi v presekih žic, ker ti telefoni vlečejo med polnjenjem kar 2A. Meril tistih pinov pa res še nisem.
Sem pač smatral, da USBji na compu zmorejo kvečjemu 0,5A kar je za tak porabnik premalo.

Nič drugačna pa ni zgodba niti, če telefon polnim brezžično - prav tako vleče skoraj 2A.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
johnny21
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živ,

jaz sicer nisem meril pinov, sem pa na netu pregledal malo morje shem vezav micro USB B konektorja in ena je bila tudi pin 4 povezan na pin 5.

Po tujih forumih se celo zasledi neke ugotovitve (upam da niso ugibanja), da Samsung uporabi pri polnjenju celo data pine 2 in 3 in sicer da na njiju spusti neko napetost (v original polnilcu naj bi bil uporovni mostič) in tako telefon zazna ali gre za original polnilec ali ne. Sliši se recimo da smiselno.

Preseki žic so blazno pomembni, se strinjam. Pred tremi dnevi sem naložil gor apk Battery monitor widget in je med polnjenjem potegnil celo čez nazivni tok (SGS3 ima nazivni polnilec 1A) - krepko čez 1,2A. In polnilec se je tudi normalno segrel. Potem ko pa pride čez 90% pa preide v t.i. Trickle mode, kjer naj bi se počasi približeval 100% in polnilni tok niha med 200mA in 800mA v nekih ciklih. Ti tokovi niso enaki na vseh kablih (govorim samo o 5pin micro USB).

Da se vrnem nazaj na temo. Če uporabim 4pin micro USB na polnilni strani je polnilni tok celo v minusu, kar pomeni da ga med polnjenjem praznim (oz. telefona sploh ne polni, pa čeprav on tako kaže). Kar je bilo tudi videti, saj sem med polnjenjem z 4pinskim uporabljal telefon in je % baterije padal, prav tako tudi merjeni mV na bateriji preko aplikacije.

Skratka čudo tehnike ali pa samo grdi BUG v kernelu telefona, ki zeza pri polnjenju.
Problem je sicer rešen z dobrim 5pin microUSB kablom in original polnilcem. Imam pa tako doma že dva original samsung kabla - neuporabna zame. Rolling Eyes

Lp
Johnny
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

johnny21 je napisal/a:
... (SGS3 ima nazivni polnilec 1A) - krepko čez 1,2A ...

Original polnilca, ki sem ju dobil z SGS3 in SGS5 sta 2A Wink
Nazaj na vrh
johnny21
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm... moja dva sta oba original in oba 1A.

IMAG1429.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.43 MB
 Pogledana:  4 krat

IMAG1429.jpg

Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem zakaj bi bil potem tvoj šibkejši. Mogoče zato ker imam jaz zadnjo verzijo S3 LTE I9305, ki ima nekaj stvari več kot osnovni S3 I9300 ... http://versus.com/en/samsung-galaxy-i9305-s3-lte-vs-samsung-i9300-galaxy-s-iii
Nazaj na vrh
johnny21
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

je tako. LTE verzija i9305 ima polnilec:
ETA-U90EBE
100-240V 50-60Hz
2000mA 2A / 5V

I9300 verzija ima pa:
ETA-0U81EBE
100-240V 50-60Hz
1000mA 1A / 5V

pri čemer verjamem, da ni težava polniti i9300 z polnilcem od i9305

LP
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

johnny21 je napisal/a:

pri čemer verjamem, da ni težava polniti i9300 z polnilcem od i9305

To zagotovo ne bo težava. I9300 bo tako še prej poln, napajalnik pa hladnejši.

Mi je pa zanimivo pri brezžičnih polnilcih, da se telefon polne enako hitro, če je v skoraj 2mm gumi ovitku ali pa brez. Očitno indukciji tista 2mm večja razdalja ne predstavlja težav ... Think
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že ko smo pri indkcijskih polnilcih: Imam tako polnilno ploščico in "obliž" na telefonu, ni mi pa jasno zakaj recimo če polnim na usb od računalnika deluje, na nekatere adapterje tudi, na nekatere pa nikakor noče. Tudi recimo na tistega ki sem ga dobil zraven telefona noče. Confused
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni