|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2014 10:30 am Naslov sporočila: Default notification sound |
|
|
Sodelavec je nabavil S4mini z androidom 4.1.2
Hotel si je nastavit en mp3 za tale default notification sound pa ni šlo.
poiščem v Google pravi ta da je potrebno mp3 datoteko skopirat na sdcard0 v mapo Natifications potem pa lahko to tudi izbereš.
To sem naredil in res ime datoteke se pojavi in lahko ga izberem.
Restartam telefon grem še enkrat v izbor in ko izberem drugi zvok tega predvaja.
Ko izberem spet ta MP3 predvaja tudi tega.
Telefon še enkrat restartam (izbran je tale mp3 zvok)
Vseeno ko pošljem sms se ne oglasi izbran mp3 zvok ampak nek drugi.
Grem in še enkrat preveril in ja.. izbran je točno ta mp3 zvok a ne razumem zakaj ga telefon ob prejemu sms-ja ne uporabi in predvaja?
Kakšna ideja kako to rešiti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2014 11:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Nimam pojma, ampak to se je dogajalo tudi meni. Imel sem zvok, ki se ga sam naredil iz ene stare pesmi. To sem hudo skompresiral in povečal ritem izvajanja, ter hotel imeti kot pozivni zvok. Ob izbiri tega zvoka je bilo predvajanje normalno. če me je kdo poklical je delovalo. Nisem uspel ugotoviti kdaj in kako je zadeva preklopila na nek drug zvok. Potem sem prestopil na WPhone. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2014 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi takole:
Pojdi na SMS aplikacijo in izberi nastavitve, ter tam izberi zvok za opozarjanje.
Pomaga pa tudi če na notranji spomin telefona daš ta zvok. Namreč ko ti priklopiš telefon v PC ti SD kartico dodeli PC-ju, posledično SMS aplikacija dodeli drugi opozorilni zvok.
Javi če je uspešno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2014 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
a.vidmar je napisal/a: |
Poizkusi takole:
Pojdi na SMS aplikacijo in izberi nastavitve, ter tam izberi zvok za opozarjanje. |
Sms aplikacija je originalna že od Androida uporabnik ne uporablja nobene druge.
In zvok za opozarjanje ali notification sound je izbran. Ko ga izbereš ga telefon tudi zaigra torej sama datoteka ni okvarjena ali v nepoznanem formatu.
Lahko bi mu sicer namestil kakšno drugo aplikacijo, vendar to zanj spet pomeni učenje in spremembo a stari ljudje to težko sprejmejo.
Citiram: |
Pomaga pa tudi če na notranji spomin telefona daš ta zvok. Namreč ko ti priklopiš telefon v PC ti SD kartico dodeli PC-ju, posledično SMS aplikacija dodeli drugi opozorilni zvok. |
Zvok je v sdcard0 prostoru torej na samem telefonu in SIM kartice uporabnik sploh nima oz je ne uporablja.
Gre za enega res nezahtevnega upoorabnika, ki uporablja le standardne in vgrajene funkcije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni