|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.89
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2014 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to kaj google vrže kot prvi zadetek (Urban Dictionary: chippie - kaj pomeni si pa preberite sami ) nebi rekel da gre za zadevo ki res obstaja...
pa saj ne da bi bilo kaj narobe s tehnologijo... Če bi jaz imel kaj takega mi nikoli več nebi bilo treba skrbeti da bom pozabil kartico za odpiranje rampe in vrat v službi. (Pa ravno to se mi je danes zgodilo.)
Da bi zlohotno uporabili (beri prebrali brez tvoje vednosti) RFID čip v tebi je pa ravno enako možnosti kot da ti preberejo RFID kartico ki jo imaš v žepu... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S55EI Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47 Prispevkov: 569 Aktiv.: 3.09 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2014 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kartico, ki jo imaš v žepu, lahko pustiš tudi doma... _________________ Lep pozdrav, Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2014 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, samo potem moraš parkirat na plačanem parkirišču, pa se zanašat na kolege v službi da ti bodo vrata odpirali  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
dejko1 je napisal/a: |
Da bi zlohotno uporabili (beri prebrali brez tvoje vednosti) RFID čip v tebi je pa ravno enako možnosti kot da ti preberejo RFID kartico ki jo imaš v žepu... |
Doseg RFID , da ne boš mislil, da RFID deluje samo na 2 cm  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2014 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako je ja Tisti sedi za tabo na avtobusu komot bere podatke iz tvojih kartic v denarnici (če niso ustrezno kodirane). Dostopnih kartic je kar precej pasivnih (samo ID koda) tako da teh ni problem prebrat in klonirat če si zaželiš...
PS: Drugače sam nisem preveč za razna vsajanja in to, je problem da tehnologija vsakih nekaj let zastari (posebej kjer gre za varnost preko skrivanja - security through obscurity) in potem bi moral spet pod nož Sem pa izpostavil en primer kjer bi bila zadeva uporabna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni