www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Čipi je moj prijatelj IN ŽIVI V MENI

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.89

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2014 9:49 pm    Naslov sporočila:  Čipi je moj prijatelj IN ŽIVI V MENI Odgovori s citatom

Danes sem dobil članek z naslovom: Čipi je moj prijatelj IN ŽIVI V MENI. Kolikor sem uspel pregledati na forumu, podobne teme nisem zasledil. Tako lahko moderatorji temo, zaradi smetenja, mirno zabrišete med smeti.

Scan članka sem sicer želel prilepiti na forum, ampak, da si ne bi nakopal kakšne "jeze"(beri tožbe) sem raje pogooglal in našel:

http://www.vesti.rs/Va%C5%A1ington/Cipovanje-dece-Cipi-je-moj-novi-prijatelj-koji-zivi-u-meni.html
http://www.telegraf.rs/vesti/1142836-uzas-pocelo-cipovanje-dece-cipi-je-moj-novi-prijatelj-i-zivi-u-meni-foto
https://www.youtube.com/watch?v=Rul9R7-h5mw
https://www.youtube.com/watch?v=kwUzZQxzZYg

Verjetno pa je še podobnih vsebin več.

Lastnega mnenja si še nisem ustvaril. Je pa za zamisliti, kam gre tehnologija, če je vsaj del vsebin resničen.

dejko1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21
Aktiv.: 1.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2014 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to kaj google vrže kot prvi zadetek (Urban Dictionary: chippie - kaj pomeni si pa preberite sami Wink ) nebi rekel da gre za zadevo ki res obstaja...

Mr. Green pa saj ne da bi bilo kaj narobe s tehnologijo... Če bi jaz imel kaj takega mi nikoli več nebi bilo treba skrbeti da bom pozabil kartico za odpiranje rampe in vrat v službi. (Pa ravno to se mi je danes zgodilo.)

Da bi zlohotno uporabili (beri prebrali brez tvoje vednosti) RFID čip v tebi je pa ravno enako možnosti kot da ti preberejo RFID kartico ki jo imaš v žepu...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
S55EI
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47
Aktiv.: 3.09
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2014 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kartico, ki jo imaš v žepu, lahko pustiš tudi doma...
dejko1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2014 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, samo potem moraš parkirat na plačanem parkirišču, pa se zanašat na kolege v službi da ti bodo vrata odpirali Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dejko1 je napisal/a:
Da bi zlohotno uporabili (beri prebrali brez tvoje vednosti) RFID čip v tebi je pa ravno enako možnosti kot da ti preberejo RFID kartico ki jo imaš v žepu...

Doseg RFID , da ne boš mislil, da RFID deluje samo na 2 cm Whistle

dejko1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2014 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je ja Mr. Green Tisti sedi za tabo na avtobusu komot bere podatke iz tvojih kartic v denarnici (če niso ustrezno kodirane). Dostopnih kartic je kar precej pasivnih (samo ID koda) tako da teh ni problem prebrat in klonirat če si zaželiš...

PS: Drugače sam nisem preveč za razna vsajanja in to, je problem da tehnologija vsakih nekaj let zastari (posebej kjer gre za varnost preko skrivanja - security through obscurity) in potem bi moral spet pod nož Rolling Eyes Sem pa izpostavil en primer kjer bi bila zadeva uporabna.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni