|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urby Član

Pridružen-a: Sre 25 Dec 2013 17:28 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 7:50 pm Naslov sporočila: Li ion baterija |
|
|
Pred leti sem kupil dve taki bateriji:
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_4989_co251024_li-ion_akumulator_samsung_l18650
Ko sem jih danes po dolgem času zopet prijel v roke in pomeril napetosti, je na prvi 0,6V, na drugi pa 3V. Kolikor vem se Li ionskih baterij ne sme pretiroma sprazniti, drugače je baterija zanič. Predvidevam, da lahko prva baterija roma v smeti. Mogoče kdo ve kolikšna je ta meja, da vem če je druga baterija še uporabna?
Če je druga baterija še uporabna sem razmišljal, da bi kupil ta modul in z njim zagotavljal nemoteno napajnje raspberry pi-ja. Ima kdo kakšne izkušnje s takim ali podobnim modulom? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sigi Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2014 11:42 Prispevkov: 207 Aktiv.: 1.56 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
3V bi morala biti ok.
0,6V je zanič, razen če ima zaščitno vezje celice nadzor prenizke napetosti in izklopi celico (a to le ugibam). Lahko jo sicer stestiraš, ampak zaradi varnosti bi jo jaz dal raje preventivno proč.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni