|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2014 2:30 pm Naslov sporočila: datoteka JLNFUSL - kaj bi to bilo? |
|
|
Kolega mi je prinesel prenosnik, na katerem so se mu vse datoke tipa doc, xls, pdf, txt, jpg ... spremenile v končnico .jlnfusl. Če zadevo preimenujem ne rešim nič. Vse je neberljivo. Se komu sanja, kaj bi to bilo? Sem že tik pred formatiranjem in nalaganjem novega sistema  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2014 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko gre za kako variacijo Ransomcrypt okužbe in mu je zakodiralo vse datoteke.
Shrani kopije vseh teh datotek s sumljivo končnico, mogoče se najde v bodoče decryptor kot se je za zakodirane fajle s končnico .EnCiPhErEd.
Lahko poizkusiš za test dešifrirat eno teh datotek s programom te94decrypt.exe , vendar dvomim, da je isti ključ/rešitev.
Beri: https://www.cert.si/si-cert-2012-06-trojanec-ransomcrypt/
Poročaj. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2014 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič nisem uspel narediti. Sem kar na novo postavil sistem, pa je. Pa še hitrejši je kot prej.  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2014 3:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš slučajno še kje kako kopijo te zakriptirane datoteke mi jo lahko pošlješ na ZS na analizo. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni