|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frke Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41 Prispevkov: 212 Aktiv.: 0.89 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2014 3:07 pm Naslov sporočila: FURS izvršba - to je pa navadna kraja!!! |
|
|
Evo, danes 21.11.2014 dobil izvršbo FURS na moj TRR račun:
Dolg: 30,28 EUR, zapadel 15.10.2014 (nisem plačal v roku, priznam)
Stroški izvršbe: 25 EUR
Stroški banke: 30 EUR
Odtrgali so mi 85,28 EUR in nekaj stotinov obresti.
FURS je legalizirana mafija.
Plačajte račune pravočasno, drugače vas bodo zakonito okradli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Nimam nič s FURSom, a stvari niso take, kot izgledajo.
- Strošek izvršbe je sodna taksa, ki jo zakasira sodišče (ponavadi Centralni oddelek za verodostojno listino), da izda ustrezno odločbo, ki je podlaga za "poseg" na banki ali pri izplačevalcu plače.
- Strošek banke zakasira tvoja banka, pri kateri imaš račun, za to, da ti na podlagi odločbe odšteje tvoj dolg in denar nakaže upniku (v tem primeru FURSu).
Torej FURS od teh dveh zneskov nima nič, oni dobijo le terjani znesek in morebitne obresti. Ne gre za legalizirano krajo, temveč si s tem plačal "storitve" sodišču in banki.
Strinjam se, da ni prijetno ter da so tarife obscene, sploh bančna. Tudi sam sem bil v tvojem položaju, čisto po svoji krivdi. Mislim pa, da ni pošteno pljuvati čez upnike za stroške izterjave, sploh če si zadevo zakuhal sam. Pa ponavadi dobiš še vsaj dva opomina. Tudi meni so jih takrat poslali, a so zaradi spleta okoliščin šli drugam.
No hard feelings, ampak kaj je res, je res. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 12:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti opomini so tudi bolj tako-tako.
Vceraj me je klicala gospa iz upravne enote - "Zoran, kaj bova naredila s kawasakijem?" Jaz nisem vedel za kaj gre, izgledalo je kot da delam budalo iz sebe in iz nje, nakar prideva nekako skupaj - poslali so mi dva opomina, naj odjavim moped iz prometa in deponiram tablico. Prisezem - nisem dobil nobene poste, tudi zena ne ve nic o tem. Nekako sem se zmenil, da je danes zena odsraufala tablico z mopeda (ja, niti za to nisem imel casa), jo nese na UE in moped odjavi iz prometa. Komaj smo se zmenili da so pocakali na danes, v ponedeljek bi zadeva sla naprej, kazen je 250 eur.
Opominov nisem dobil.
Moped ze leto in pol ni registriran, v tem casu sem naredil cca 300 kilometrov in skuril dva tanka bencina (ravno toliko, da drzim akumulator v kondiciji), sam od sebe se na odjavo ne bi spomnil.
Nekako se mi poraja dvom v sistem opominjanja. Ali pa v posto.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm...a ni nekako logično, da moraš katerokoli registrirano vozilo odjaviti, če ga ne registriraš več? Vedno je bilo tako, vse od konca vojne nekje, tako da je to spet neke sorte tvoja šlamparija, se strinjaš?
Je pa res da banka recimo pri plačilo položnice zaračuna 0,36€, pri plačilu FURS-a pa 30... V čem je finta? Saj je postopek natančno enak...ajd 20€ Za sodišče bi še prežvečil, ampak banka...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Hm...a ni nekako logično, da moraš katerokoli registrirano vozilo odjaviti, če ga ne registriraš več? Vedno je bilo tako, vse od konca vojne nekje, tako da je to spet neke sorte tvoja šlamparija, se strinjaš? |
ja, se popolnoma strinjam, ampak hej - brez prejema opomina dobiti 250 eur kazni? wtf? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja,ja..sem tudi jaz enkrat dobil nekaj takega, samo za komunalo. Ko so mi čistili kanalizacijo, so mi rekli da bo strošek 12000 SIT ter da bo pri naslednji položnici skupaj z vodo in smetmi. Seveda ni bilo, po letu in pol pa dobim opomin pred tožbo, skupni strošek z obrestmi 25000 SIT. Seveda sem znorel in na koncu prejel neke sorte opravičilo, plačal pa samo tistih 12 jurjev. Izgovor: so nekaj menjali programsko opremo in je računalnik za=bal...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
zok je napisal/a: |
- brez prejema opomina dobiti 250 eur kazni? wtf? |
pa še obisk policije, ko pridejo po tablico pa skoraj nič kriv, skuterček podaril nečakinji (pogodba računi itd. pri njej seveda) pa ga ni registrirala naprej.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Po obligacijskem zakoniku si dolžan plačati obveznost do roka. Po tem roku lahko upnik takoj preda zadevo sodišču, ki nadaljuje postopek, ponavadi izvršbo. Ampak "dobra volja" večine upnikov prevlada in še vseeno pošljejo tistih nekaj opominov.
Tako bomo pač morali malo bolj paziti na svoje dolgove ali pa spremeniti zakonik. Vse ostalo je "scanje proti vetru". _________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
mznida je napisal/a: |
Po obligacijskem zakoniku si dolžan plačati obveznost do roka. Po tem roku lahko upnik takoj preda zadevo sodišču, ki nadaljuje postopek, ponavadi izvršbo. Ampak "dobra volja" večine upnikov prevlada in še vseeno pošljejo tistih nekaj opominov.
Tako bomo pač morali malo bolj paziti na svoje dolgove ali pa spremeniti zakonik. Vse ostalo je "scanje proti vetru". |
Res je. Za svoje dolgove si dolžan sam skrbeti. Opomini niso obvezni in je to le prijaznost in dodatni strošek upnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
No, dolžni pa so (po moje) poslati račun --- jaz ga v gornjem primeru nisem dobil, zato sem pa takrat znorel... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
No, dolžni pa so (po moje) poslati račun |
S tem se tudi jaz strinjam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drži. Dolžni so ti ga poslati.
Ampak niso dolžni poskrbeti, da ga ti prejmeš. To moraš spet posktbeti sam.
Veš namreč, da si nekaj dolžan in če ne dobiš računa (ali ga založiš sam, ali poštar, (ali žena) ali ga skupaj z reklamami slučajno vržeš v smeti) ne moreš samo skomignit z rameni in se nasmehnit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej, če povzamem: zakon je SPET napisan tako, da na=bejo državljani. Firma ti lahko pošlje račun ALI PA TUDI NE, pa samo REČE da so ga poslali...v vsakem primeru kupec na=be. Bravo. Spet dobra stara Slovenija in naši vrli idiotski zakoni.
Torej potemtakem sem jaz kot kupec DOLŽAN prodajalcu tečnarit in ga opominjat naj mi za hudiča že pošlje tisti pre*leti račun...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Racun so dolzni izdati v roku 8 dni od opravljene storitve, vsaj vcasih je blo tako. Tak da ce bi meni prisel nekdo z racunom po letu in pol, bi racun zavrnil.
Sicer sem pa pred 2 tedni dobil dopis od odvetnika, ki zastopa hrvasko firmo za parkirne prostore. Pred natancno 2 leti sem dobil kazen 100 kun, ker sem po celonocnem placanem parkiranju prokoracil cas za 20 minut. Sem takrat mislil da za 100 kun me ne bojo z advokatom terjali v drugo drzavo..... No moja zmota me je kostala, advokat pa je bogatejsi za 50eur. Jebi ga, sem gemblal, pa izgubil. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2014 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, samo kako bi recimo ti dokazal, da oni niso poslali računa, če ga ti nisi dobil, oni pa trdijo, da so ga poslali? Lahko da so ga res in ga je pošta izgubila, lahko pa da ga niso, pa trdijo, da so ga. Kdo ima tukaj prav, oziroma kdo zmaga?
Sicer je pa zastaralni rok se mi zdi dve ali tri leta (mislim da je odvisno od storitve), tako da če bi račun dobil po letu in pol, bi ga moral plačat...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni