www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HTC 8S in voda

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SiByte
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Aktiv.: 1.79
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 12:25 pm    Naslov sporočila:  HTC 8S in voda Odgovori s citatom

Pred približno pol leta je sestri padel telefon HTC 8S v vodo in do sedaj je ležal v škatli. Sedaj sem ga poskusil prižgat in telefon deluje, razen slike ne prikazuje tako kot bi moral. Na zaslonu so črne črte in slika utripa. Sem ga razdrl in očistil kontakte vendar brez uspeha. Bi bilo možno da je za to kriv zaslon? Ne bi ga rad kupoval na koncu pa nič dosegel Sad

Hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Cloudy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2014 20:33
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poizkusi ga najprej oprati z alkoholom (idealno 90 ali več %) in nato ga dobro posušiti z fenom. Vendar je verjetno škoda že narejena, glede na to da je bila pol leta voda v njemu
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.22
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cloudy je napisal/a:
poizkusi ga najprej oprati z alkoholom (idealno 90 ali več %) in nato ga dobro posušiti z fenom. Vendar je verjetno škoda že narejena, glede na to da je bila pol leta voda v njemu

Hja ne vem če je alkohol še posebej (idealno 90 ali več %) primeren.
Namreč predvidevam, da je v samem telefonu kar nekaj delov ki bi se pri namakanju v taki raztopini zmehčali ali raztopili.

Jaz bi ga raje namočil v navadni destilirani vodi in ga dal parkrat skozi proces čiščenja v ultrazvočnem čistilcu.
Nato bi ga par dni sušil na radiatorju (a ne na prevročem)
in potem sprobal kako deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.89

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti GSM ali podobno pade v vodo, takoj oprati z destilirano vodo in posušiti. Čez pol leta hm, bolj tako tako. Mi je GSM LG L9 že 2x padel v vodo, pa še vedno dela, upam, da tretjič ne pade Smile.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SiByte
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Aktiv.: 1.79
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

telefon je bil takrat posušen do konca vendar ni bil preizkušen saj ga je nadomestila Lumia 820 in ni bilo potrebe Razz
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bom trdil, da imam prav, ampak jaz osebno ga ne bi ponovno namakal v vodi, pa čeprav bi bila destilirana. Problem je, ker voda pride v najmanjše špranje pod čiparijo in potem je od tam ven ne spraviš - tudi sušenje ne pomaga, zato se zadevo namoči v izopropanolu. ta je namreč higroskopičen in vodo veže nase, nato pa skupaj z njo izhlapi. Voda ima menda večjo površinsko napetost kot alkohol.

Menda v izopropanolu telefon lahko tudi opereš v UZ čistilniku (samo vezje brez lcd-ja, po moje). Vsaj po mojem znanju se te zadeve čisti z njim, ne z destilirano vodo.

Mislim da v telefonu ni take plastike, ki bi se topila v alkoholu.

Nečaku je leto, dve nazaj voda zalila računalnik v avtu. Mu je avtoelektričar rekel naj ga dobro namoči v izopropanolu ter osuši. In res še danes deluje...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni