www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Internet preko satelita
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damjango
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56
Aktiv.: 4.84
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:00 pm    Naslov sporočila:  Internet preko satelita Odgovori s citatom

Zanima me, če je že kdo imel internet preko satelita in kako je s tem? Ker nimam nobene možnosti za ADSL internet, prezžični interneti od simobila in mobitela pa tudi niso to kar bi moralo biti (omejitev prenosa, slabša pokritost z 3G sognalom).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S55EI
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47
Aktiv.: 3.09
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://tehnik.telekom.si/aplikacije/sirokopasovni-satelitski-internet

To dela. Ni pa možnosti IP televizije.

damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Itak meni je prioriteta internet in to neomejena količina prenosa podatkov. Za TV pa jim ne bom plačeval, ker imam TV zastonj.
Nazaj na vrh
S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi prej še pri kakem WiFi ponudniku. Jih je kar nekaj v Sloveniji.

S satelitskim internetom je pa približno tako pri skoraj vseh ponudnikih:
- Tudi če ponujajo neomejeni dostop, je to vedno omejeno (fair use policy v drobnem tisku)
- velik latency time, kar za določene aplikacje morda ni primerno
- med močnim deževjem so možne prekinitve
- hitros v večini primerov ni zagotovljena (spet fair use policy)
- cena.... je lahko zelo različna

Po mojih nedavnih raziskavah je ponudba našega največjega operaterja konkurenčna.

damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kdo ve kako je z posodobitvami telefonskega omrežja pri Telekomu, ker jim težim že nekaj let in vedno odgovor, da ni možno nobenega ADSL interneta.
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me pa jezi to, da sem samo 4km oddaljen od centrale v občini Cankova, tam imajo možnost interneta 10MB/s pri nas pa niti pol MB ni možno. Katastrofa za današnji čas, to nemorem verjeti.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj jih je kar nekaj v okolici MS, preveri če ti je kateri v bližini
https://wlan-si.net/zemljevid/

Druga je, da si tukaj po forumu pogledaš za EATNC, ki presentlijvo lepo deluje.

Navid
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Apr 2014 20:54
Aktiv.: 0.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damjango je napisal/a:
Me pa jezi to, da sem samo 4km oddaljen od centrale v občini Cankova, tam imajo možnost interneta 10MB/s pri nas pa niti pol MB ni možno. Katastrofa za današnji čas, to nemorem verjeti.

Mislim da ni problem v oddaljenosti od centrale, temveč v tem, da nimajo več prostih paric.
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tudi dostakrat so izpadi na domačem telefonu, enkrat pri enem, potem pri drugem. Na eni omarici nas je pa 10 priključenih in skoraj vsak bi rad imel internet, razen pri eni hiši ne, ker tam živi samo en starejši gospod in on ne bo nikoli rabil internet.

Kolikor jaz razumem, potem če bi hotel imeti ADSL internet bi rabil najmanj 4 žice, dve parici, sedaj je pa speljana samo ena parica. Žal pred 20 leti se nikomur ni sanjalo, da bo v danšnjem času to problem.
Nazaj na vrh
Navid
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Apr 2014 20:54
Aktiv.: 0.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damjango je napisal/a:

Kolikor jaz razumem, potem če bi hotel imeti ADSL internet bi rabil najmanj 4 žice, dve parici, sedaj je pa speljana samo ena parica. Žal pred 20 leti se nikomur ni sanjalo, da bo v danšnjem času to problem.

Verjetno boš moral počakati na posodobitev centrale. Včasih velja malo težiti na Telekomu. Pri nas je preteklo kar nekaj let, pa nisem ravno iz sela. Do takrat sem se moral zadovoljiti z mobilnim internetom.
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šedaj bi pa še vprašal, če je lahko tudi pri mobitelovih oddajnikih lahko problem preobremenjenost. Kolikor vem, veliko sosedov in verjetno tudi v okilici mobitelovega oddajnika ima veliko brezžičnih internetov. Včasih se tu dogaja, da zvečer deluje dosti slabše internet, kot zjutraj. To sem že vprašal na mobitelu in mi niso verjeli, da bi bil problem preobremenjenost oddajnika, ampak jaz mislim, da je to lahko tudi problem.
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.57
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
Tukaj jih je kar nekaj v okolici MS, ...

Saj ne rabi bit blizu hrbtenica je na 5G in deluje tudi na 30 km (primer: Urban - Slatina).
Verjetno imajo težave tudi drugi pa lahko naredite nekaj takšnega kot "wlan haloze".
Nekaj forumašev je tudi pri wlan-slovenija tako da ...
Nazaj na vrh
S55EI
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47
Aktiv.: 3.09
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ADSL rabiš 1. par oziroma dve žici.

Če je več uporabnikov na eni bazni postaji se zvečer ob povečani uporabi prav gotovo pozna na pretoku in posledično nižji hitrosti.

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:

Druga je, da si tukaj po forumu pogledaš za EATNC, ki presentlijvo lepo deluje.

Stvar bi znala biti zanimiva vendar, če se prav spomnim je to projekt, ki se na vsake toliko časa odvije v okviru društva. Ali se kje dobi sestavljen komplet, kateri je samo za sprogramirat in nastaviti frekvence.
Imam tudi pomisleke, da damjango najbrž nebo šel delati radioamaterskega izpira, če bi želel imeti 10Mb/s pipo(SATNC), 2Mb/s menda gre skozi brez. Tudi, če bi se učlanil v društvo, da se prite do vseh komponent, sestavi, sprogramira ter gre na delavnico, da se odpravi hrošče bi nastal nek časovni okvir slabega leta predno bi zaživelo, pardon oživelo. To vključuje še predavanja za radioamaterski izpit razen, če ti že prej ni uspelo naštjdirati vseh vprašanj iz izpitnih pol. Edina stvar se mi pa zdi zanimiva. V začetku bi bili stroški precejšnji, potem pa mislim da ni mesečne zakupnine.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
...Ali se kje dobi sestavljen komplet, kateri je samo za sprogramirat in nastaviti frekvence...

Na srečo ne. Radioamaterji imajo malce drugačen pogled na dostop do radioamaterskega omrežja.

Damjango je napisal:
damjango je napisal/a:
Itak meni je prioriteta internet in to neomejena količina prenosa podatkov...

Tako pa radioamaterji ne razmišljajo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni