|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jarane Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Dec 2014 21:32 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2014 9:59 pm Naslov sporočila: Pomoč pri projektu (RTD element, ARM razvojna plošča...) |
|
|
Hej Elektroniki,
na vas se obračam s prošnjo po pomoči. Verjetno bo to večini od vas to super easy, a osebno sem precej n00b na tem področju in bi mi vzelo dosti preveč časa, če bi poskusil iz nule sam osvojiti to.
PROJEKT: Sestaviti vezje, kjer bi s kovinskim uporovnim termometrom odčitaval temperaturo in jo preko mikrokontrolerja (razvojne ploščice) prikazoval na LCD zaslončku. Simple as that.
Čeprav so mi stvari v teoriji jasne (A/D pretvorba, tokovna zanka...), bi bilo res super, če bi si kdo vzel 2 urci časa in mi pomagal to narisati, sestaviti (tudi zlotati - nimam namreč niti osnovnih pripomočkov in ne vem kaj nabavit točno...) in z razlago, kaj kje in kako. Cilj mi je torej dobro razumeti stvar - da lahko še v bodočnosti kaj sam naredim
Oglasite se mi na ZS, hvala vam!
P.S: Super bi bil kdo iz Maribora ali okolice in se lahko zmenima za "inštrukcije" v živo - seveda ne zastonj, pa še pivo prinesem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matko5 Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.87 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2014 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ti tale članek pride prav:
KLIK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2014 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ni definirano kakšno razvojno ploščo, bi ti jaz predlagal enega od arduinotov + lcd display. Za $15 dobiš oboje, programe maš pa za dotični primer že narejene in samo naložiš. To se mi zdi najbolj enostavno. Se boš pa moral malo spoznati z arduinom, ampak to najbrž z vsako stvarjo. _________________ Mondays aren't so bad, it's your job that sucks |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.63 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2014 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlažje boš projekt izpelau z Arduino DUE (ARM Cortex M3) (ebay, dx, banggood po 15-20$), najcenejše pa mogoče z kakšno ST Nucleo (8-10€). Slednja je glede na Arduino DUE zahtevna za začetnika. _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 09, 2014 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugače če uporabiš npr. kakšen mbed.org z Nucleo ne bo bistvene razlike v programiranju med arduinotom in močnejšimi ARM kontrolerji. Edino mogoče v dokumentaciji, ki je je verjetno več za arduino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jarane Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Dec 2014 21:32 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore!
Kar mi je najbolj pomagalo je to, da sem dobil občutek da se da narediti - sicer se pomikam po polžje amapak važno da se premikam
Za razvojno ploščo sem dobil STM32F4 Discovery board in na tem mestu tudi zahvala userju tilz0R za njegov projekt s skoraj vsemi možnimi tutoriali. Nekaj časa sem se mučil in si poskušal razvojno okolje postaviti na Mac-u z GCC ARM + Eclipse, sem tudi uspel vzpostavit in naložit sample program, a si z večino primerov z inteneta nisem mogel pomagati (nisem znal nastavit toolchaina, da ne bi upošteval novih HAL driverjev).
Sedaj sem zaštartal Windowse nazaj in bom delal s Keilom. Večjih težav s te strani zaenkrat ne vidim.
Kar se tiče pa izvedbe vezja sem tudi že nagruntal nekaj možnih načinov kako zadevo izpeljati. Edino kar me še vedno bega je tokovni generator. Kaj bi izbral?
Nekaj sem bral o XTR 105 a ne vem točno kako mi to lahko pomaga (kako ga umestim v vezje, kakšno funkcijo ima...). Ima kdo kakšno idejo?
P.S: Še vedno častim pivo v MB-ju junaku, ki bi šel na pivo z mano da ga malo ena na ena povprašam o nekaterih osnovah, ki jih (očitno) ne razumem še najbolje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japina Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.52 Kraj: Šentrupert na Dolenjskem
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
STM32 discovery board in Mac z GCCjem sta precej preprosta povezava. Nekaj stvari na to temo sem spisal v blogu: http://blog.japina.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni