www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

predelava napajalnika
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klemenkobal112
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jun 2012 17:12
Aktiv.: 0.08
Kraj: pivka

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 5:52 pm    Naslov sporočila:  predelava napajalnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Lotil sem se predelave napajalnika iz 220 /12 v zanima me nekaj na napajalniku je shema kaj pomeni kaksna barva. Tukaj je tako da mi kaze vse barve kaj je kaj edino za črno barvo mi ne pise nikjer kaj pomeni je pa tudi največ črnih žičk in na vezju pise GND,rumene mi kaže +12,modra -12,modra -12,oranžna +3.3,rdeča +5 kako naj to povežem da bom dobil 12V ven?
Lp
Klemen kobal

ledo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Vir pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pa je predelava. Črna je nič voltov, masa, nula... Rabiš črni in rumeno, med tema dvema je 12V napetostne razlike.
klemenkobal112
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah zame je to predelava Smile ker z elektriko se komaj spoznavam Smile ja kaj pa z tistimi ziami ki jih ne potrebujem? In koliko rumenih rabim in koliko črnih?
Lp

Cloudy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Jul 2014 20:33
Aktiv.: 1.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno od toka, vendar 2-3 bodo verjetno čisto dosti. Če ne misliš rabiti ostalih napetosti pa samo odreži ostale žice
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klemenkobal112
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha se pravi da unih drugih ne potrebujem? Ali lahko dam vse rumene skupaj in vse črne? Mi lahko bol razlozi to nekdo? Oz kako sploh naj dam črne in rumene skupaj ali posebej?
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preberi si tole temo. http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=42151&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sivo in eno črno skrajšaj in jih spoji skupaj ter izoliraj. Ti dve sta lahko tako kratki, da ostaneta skriti v ohišju. Spojit jih moraš, da se napajalnik vklopi. Za sivo piše POW-ON. Potem izberi tri črne in tri rumene, ki jih boš speljal ven iz ohišja. Ostale porežeš ali odciniš. Vse žice enake barve so na vezju povezane, vse črne so skupaj, vse rumene skupaj.....................
Pazi v napajalniku je prisotna FAZA 230~V!
Žice skarjšaj tako, da ne morejo prit v stik z žicami druge barve ali z ohišjem.

P.S.: Napačno sem napisal. Spojit je potrebno zeleno in črno.

Nazadnje urejal/a stane Ned Dec 14, 2014 10:36 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s57bat
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06
Aktiv.: 0.90
Kraj: Moste

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hej hoj!

Power-on je največkrat ZELENA!

l.p. Tomaž
Nazaj na vrh
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za popravek. Res je zelena in to je treba spojit s črno. Pray
Siva je power ok in je ne vezat na maso. Pray
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
klemenkobal112
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa dam za upor? Ali ga nepotrebujem?
Lp

klemenkobal112
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo napajalnik je končan
Dal sem ga samo preveriti sodelovcu od ateta da vidi če je prav da me ne strese:) naredil sem kar vse vhode
Lp

WP_20141216_003.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.93 MB
 Pogledana:  32 krat

WP_20141216_003.jpg

klemenkobal112
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2014 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni bom kar v tej temi vprašal da ne odpiram nove.zanima me če bi lahko z tem napajalnikom grel tudi žico in rezal stiropor,stirodur?
Lp?

WP_20141217_002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.85 MB
 Pogledana:  18 krat

WP_20141217_002.jpg

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2014 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno od žice... takole čez palec bi rekel, da bo napetost premajhna.
klemenkobal112
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2014 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kak transformator in sploh kaj potrebujem da naredim za gretje žice?
Lp

Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.98
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2014 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje bi lahko grel žico za rezat stiropor : 3,3V (oranžna+črna) ima ful toka na razpolago ...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni